ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Росія активно готується до «мережевої війни»

Blogger pool Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 29 Серпня 2019, 16:52

Широкомасштабні навчання Південного та Центрального військових округів Росії з залученням великої кількості нових комплексів РЕБ стали одними з найбільших по кількості задіяних у навчаннях військ радіоелектронної боротьби. Навчання охопили також території, які безпосередньо знаходяться поблизу кордонів України та окупованого Криму.

Про високий рівень навчань свідчить велика кількість комплексів, які проходили випробування у реальних військових операціях у Сирії та на Сході України. На полігонах Кубані, Ростовської, Волгоградської областей, Північній Осетії та окупованого Криму задіяні понад 200 одиниць спецтехніки, серед яких сучасні комплекси РЕБ «Красуха», «Борисоглебск», «Мурманск», «Леер-3» та інші.

 

Перед підрозділами РЕБ стоять завдання забезпечити панування в ефірі, захисту своїх систем управління військами, порушення роботи систем управління військами противника, зниження ефективності застосування противником бойових засобів, збір інформації.

Так, одним із основних завдань, які відпрацьовували росіяни, було нанесення радіоелектронних ударів по пунктах управління та вузлах зв’язку противника. Крім нападу на противника, відпрацьовували операції по захисту своїх військ, оскільки можливість розширення географії використання російської армії за кордоном завжди є актуальною.

Наприклад, на полігоні в Краснодарському краї відпрацьовували відбиття нападу ударних БПЛА та диверсійно-розвідувальних груп противника. Для відбиття атаки дронів були задіяні спеціалісти РЕБ, розрахунки зенітного комплексу «Оса» та переносних зенітних комплексів (ПЗРК) «Игла».  Як БПЛА росіяни використовували квадрокоптери з муляжами гранат. Також війська відпрацювали 10 варіантів різних диверсій, направлених проти військових аеродромів та вчилися ліквідовувати наслідки пожеж.

У розпорядженні начальника військ радіоелектронної боротьби РФ генерал-лейтенанта Юрія Ласточкіна перебувають 6 учбових та окремих центрів РЕБ, 5 окремих бригад РЕБ, 6 окремих батальйонів РЕБ. Війська постійно отримують нову техніку та проводяться випробування нових зразків в польових умовах.

Однією з новинок, яку Росія розгорнула в окупованому Криму в 2017 році, є комплекс засобів радіоелектронної боротьби «Мурманск – БН». Комплекс здатний придушити канали зв’язку та управління на відстані до 5 тисяч кілометрів. Апаратура комплексу в автоматичному режимі збирає відомості про випромінювача сигналів у КВ-діапазоні, класифікує та визначає, які та якої потужності перешкоди здатні їх придушити. Крім зв’язку, комплекс має здатність перешкоджати роботі систем озброєнь бойових кораблів. Комплекс складається з семи автомобілів  КамАЗ.

Ще одна новинка росіян – РЕБ «Красуха-4», основне завдання якої – постановка активних перешкод і протидія бортовим радарам ударної, розвідувальної і безпілотної авіації. Дальність дії комплексу – до 300 км. Комплекс РЕБ «Красуха-4» був помічений поблизу російської авіабази в аеропорту Басіля Аль-Ассада в Сирії.

У 2018 році росіяни використовували попередню модель комплексу – РЕБ «Красуха-2» поблизу окупованого Луганська. Комплекси відрізняються складом обладнання, яке використовується: «Красуха-2» створена на аналоговому обладнанні, «Красуха-4» – на цифровому.

У серпні  Путін розглянув лист Ради Безпеки РФ та наклав резолюцію – «Згоден». Відповідно до листа, в Росії забороняється надання мобільним операторам частот у діапазоні 3,4-3,8 ГГц для розгортання 5G мережі зв’язку. На сьогодні, цей діапазон частот фактично повністю використовується Міністерством оборони, ФСБ, ФСО, спецзв’язком.

Довідково:

5G – діапазон для мереж зв’язку п’ятого покоління. У світі діапазон частот 3,4-3,8 ГГц є золотим стандартом. У мереж п’ятого покоління висока здатність передачі інформації, що дозволяє зі швидкістю до 20 гігабіт в секунду передавати необхідну інформацію користувачу.

Росія постійно збільшує витрати на реалізацію державних програм озброєнь. Так, на період 2018-2027 років офіційно з кишень пересічних росіян планується витягнути 20 трлн рублів, щоб останні не забували про свою «унікальність». Це –  офіційна статистика Кремля. Заступник керівника Росстату Ірина Масакова повідомила, що витрати на національну безпеку не розголошуються, оскільки становлять військову таємницю. Міністерство фінансів Росії анонсувало витрати на оборону, безпеку на три роки. У 2019 році виділено 2 трлн 382 млрд руб., у 2020-му  – 2 трлн 456 млрд руб., у 2021-му – 2 трлн 523 млрд рублів.

Підвищення витрат на озброєння та постійні широкомасштабні навчання Росії краще будь-яких слів свідчать про необхідність держав, які межують з РФ, мати сильні, сучасні та професійні війська для захисту власного суверенітету.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Майстеp-номеp обслуги, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Номер обслуги ЗУ 23-2 (ЗСУ)

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО

Кінолог, інспектор прикордонної служби

від 21000 до 24000 грн

Чоп

Державна прикордонна служба України

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Кропивницький та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Кропивницький, Кіровоградська область

Автомеханік

від 22000 до 51000 грн

Дрогобич

Військова частина А1546

Радіотелефоніст мінометної батареї, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр