ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Росія продовжує брязкати зброєю

Лонгрід
Прочитаєте за: 3 хв. 28 Серпня 2019, 17:26

Днями у військах Південного військового округу Росії почалися двосторонні командно-штабні навчання (КШН) зі з’єднаннями та військовими частинами 8-ї, 49-ї та 58-ї загальновійськових армій, армії ВПС і ППО, сил Чорноморського флоту і Каспійської флотилії. Навчання пройдуть на 12 полігонах Ростовської, Волгоградської й Астраханської областей, Ставропольського і Краснодарського країв, а також в анексованому Криму. Загалом після анексії Росію Криму військові навчання на півострові проходять регулярно.

— У ході навчань будуть відпрацьовані питання застосування міжвидових військових угруповань в інтересах забезпечення військової безпеки південних рубежів Російської Федерації. Основні цілі: перевірка рівня підготовленості органів управління до керівництва міжвидовими угрупованнями військ (сил), організація взаємодії між різнорідними силами військового округу, вдосконалення навичок командирів усіх ступенів і штабів у плануванні застосування військ за призначенням, — говориться у повідомленні російського міністерства.

До навчань залучено до 8,2 тис. військовослужбовців, більше ніж 2,5 тис. одиниць військової техніки, зокрема близько 30 літаків і 60 вертольотів, більше ніж 100 танків і до 10 кораблів та суден.

Проте яким саме загрозам готується протидіяти Росія, ніде не уточняється. І ці навчання — це, найімовірніше, така собі репетиція. Адже після них у вересні цього року заплановані військові навчання «Центр-2019», до яких, окрім росіян, будуть залучені представники Китаю, Пакистану, Киргизії, Індії, Казахстану, Таджикистану та Узбекистану.

І якщо в 2017-му році в масштабних маневрах були задіяні підрозділи білоруської армії, а самі дії розгорталися частково і на території Білорусі, а в 2018 році разом з росіянами діяли підрозділи Китаю і Монголії, то в нинішньому коло учасників стане набагато ширшим.

У навчаннях візьмуть участь близько 128 тис. військових, понад 20 тис. одиниць техніки, 600 літальних апаратів і до 15 кораблів.

Навчання відбудуться в два етапи. У рамках першого органи військового керівництва відпрацюють керування військами під час боротьби з тероризмом, відбиття ударів засобів повітряного нападу та ведення розвідувально-пошукових і оборонних дій. Другий етап буде присвячений питанням управління підрозділами під час масованого вогневого удару і наступу на умовного противника.

Основні дії навчань пройдуть на восьми полігонах: загальновійськових «Тоцький», «Донгуз», «Аданак», «Чербаркульський», «Юргінський», «Алейський», а також на полігонах військ ППО «Ашулук» і «Сафакулєво».

— На полігонах держав-партнерів за окремими планами будуть відпрацьовані епізоди ведення боротьби з незаконними збройними формуваннями, — заявили в Міноборони РФ.

Одним з етапів стануть маневри в Арктиці. Там мотострілкові бригади оперуватимуть на території від Нової Землі до Новосибірських островів. Окрім цього, буде здійснена найбільша за 38 років десантна операція.

Зокрема відбудеться масове десантування наосліп. Це означає, що ні десантники, ні пілоти військово-транспортної авіації до отримання бойового наказу не знатимуть місце призначення. Їм доведеться його відшукати, подолавши значну відстань, а десанту, висадившись на незнайомій місцевості, знешкодити умовного противника.

За всю історію радянського та російського ВДВ така висадка проводилася лише один раз — в 1981 році. Свого роду репетиція до цього пройшла у липні в анексованому Криму, де близько 2,5 тис. військовослужбовців новоросійської десантно-штурмової дивізії висадилися на сході півострова.

Ще одна особливість цих навчань — повномасштабні випробування так званого військового Інтернету — мережі, що дає змогу управляти військами, але не пересікається зі всесвітньою павутиною, тож захищена від витоку даних. Її попередні випробування відбулися нещодавно в ході командно-штабного тренування командування військ ЦВО. Швидкість передачі даних становила 300 мегабіт за секунду на відстані у 2000 кілометрів.

За офіційною кремлівською версією, всіх учасників цих навчань об’єднує одне — прагнення забезпечити мир і спокій в Євразії і не допусти туди перетік терористів із Ближнього Сходу. Хоча що криється за цими благими намірами, можна лише здогадуватися.

 

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Під час невдалої втечі затримали «крота» фсб, який коригував ракетні удари по Харківщині

Під час невдалої втечі затримали «крота» фсб, який коригував ракетні удари по Харківщині

Військова контррозвідка Служби безпеки спільно з підрозділами ЗСУ запобігла втечі агента фсб, який коригував ракетно-бомбові удари по Харківщині.

Накрили декілька ворожих автівок «Урал», знищили склад боєприпасів: бригада Сил ТрО звітує про досягнення

Накрили декілька ворожих автівок «Урал», знищили склад боєприпасів: бригада Сил ТрО звітує про досягнення

На південному напрямку виконує завдання бригада Сил ТрО. Вона не дає росіянам почуватися в безпеці. Днями її воїни уразили кілька ворожих автомобілів та польовий склад боєприпасів, зафіксовані ураження бліндажів противника.

На Херсонщині окупанти скинули вибухівку на вантажівку, є постраждалий

На Херсонщині окупанти скинули вибухівку на вантажівку, є постраждалий

Поблизу села Осокорівка Херсонської області російські війська з безпілотника атакували автомобіль, постраждав чоловік.

Речник Повітряних Сил розповів, чим ворог цілив по Черкащині

Речник Повітряних Сил розповів, чим ворог цілив по Черкащині

Вранці, 25 квітня, війська рф завдали ракетного удару по місту Сміла Черкаської області. Попередньо, це була ракета «Іскандер-К».

«Вишкіл капітанів» став курсом професійної військової освіти тактичного рівня L-1C

«Вишкіл капітанів» став курсом професійної військової освіти тактичного рівня L-1C

Цього року вперше «Вишкіл капітанів» перейшов у структуру Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка та став курсом професійної військової освіти «Командний курс тактичного рівня L-1C „Вишкіл капітанів“». Його програму розширили, й вона отримала затвердження Міністерства оборони України.

ОВА показала наслідки російського удару по Смілі, через який пошкоджено 47 будинків

ОВА показала наслідки російського удару по Смілі, через який пошкоджено 47 будинків

Уночі 25 квітня російські окупанти вдарили по місту Сміла Черкаської області. Через ворожий удар пошкоджено майже півсотні будинків, постраждали люди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Понтонер

від 20000 до 120000 грн

Тернопіль

Військова частина А7147

Снайпер

від 26000 до 130000 грн

Харків

Рота снайперів спеціального призначення

Начальник зв’язку, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Інструктор групи розвідувального забезпечення

від 46500 до 46500 грн

Бердичів

Військова частина А2772

Стрілець-зенітник

від 25000 до 50000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Водій-машиніст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область