ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

П’ята річниця навчального центру ВМС

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 26 Серпня 2019, 16:16

Сьогодні, 26 серпня, особовий склад 198-го Навчального центру ВМС Збройних Сил України відзначає п’яту річницю з дня створення військової частини. Привітати військовослужбовців прибули перший заступник командувача Військово-Морських Сил ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа, представники місцевої та обласної влади, рідні та близькі військових, духовенство, волонтери та жителі міста Миколаєва.

2014 року до міста Миколаєва було виведено особовий склад 191-го навчального центру ВМС, який був захоплений російськими військами під час окупації території Автономної Республіки Крим. 25 військовослужбовців, які не зрадили військовій присязі,  стали основою командного і викладацького складу новосформованого центру. У непростий період для країни Навчальний центр дуже швидко встав на ноги, підставив бойове плече військовим частинам під час підготовки фахівців, забезпечення заходів бойової підготовки і спільного виконання завдань на Сході держави.
— Ці п’ять років минули дуже важко. Ми пам’ятаємо, як всі разом формували центр, який на сьогодні має дуже потужну навчальну базу. А починалось все з перших наметів на полігоні «Широкий лан», першої мобілізації, формування перших батальйонів та відправка їх у район проведення бойових дій, — виступаючи перед присутніми, зазначив перший заступник командувача Військово-Морських Сил ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа. — Хочу підкреслити, що не дивлячись на потужності навчального центру ВМС, який сьогодні є одним із найкращих організмів ВМС, головний ресурс це ви, особовий склад, який продовжує готувати спеціалістів для національного флоту.
Нагадаємо, що паралельно з навчанням спеціалістів, у центрі проводяться роботи з удосконалення навчально-матеріальної бази, соціальної інфраструктури, обладнання центру сучасними тренажерами. Зокрема, створені комп’ютеризовані тренажери з управління кораблями і катерами, штурманської підготовки, опанування електромеханічної частини корабля, боротьби за живучість, підготовки водіїв, психологічної підготовки дозволяють ефективно і якісно застосовувати сучасні технології провідних країн світу в навчанні спеціалістів Військово-Морських Сил Збройних Сил України. За п’ять років у навчальному центрі підготовлено більше 11 тисяч військовослужбовців.
У 2017 році на його базі сформовано Центр підготовки сержантського складу Військово-Морських Сил Збройних Сил України, де здійснюється навчання старшин і сержантів за стандартами НАТО.
— Наші вихованці служать у всіх частинах ВМС України, навіть сьогодні у м. Балтімор (США) екіпажі катерів типу «Айленд» готуються до переходу в пункт базування, — додав начальник навчального центру капітан 1 рангу Шайген Шайволодян. — У нас дружній, наполегливий колектив, який знає, куди рухатись. Багато вже зроблено  за ці п’ять років, але ще більше потрібно зробити.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій півдня, російська армія застосовує FPV-дрони та БПЛА різних типів.

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

347 груп розмінування підрозділів Міноборони продовжують очищення звільнених регіонів України від вибухонебезпечних залишків війни.

Державний оператор тилу частково змінив постачальників харчів для ЗСУ

Державний оператор тилу частково змінив постачальників харчів для ЗСУ

Обсяги тих фірм, які не справилися з виконанням договорів, були передані новим постачальникам.

Ворог здійснив сім штурмів у напрямку плацдарму біля Кринок

Ворог здійснив сім штурмів у напрямку плацдарму біля Кринок

В операційній зоні Сил оборони півдня українські захисники відбили пʼять штурмів російських вйськ на Оріхівському напрямку і сім — на лівобережжі Дніпра.

Наталія Калмикова підбила підсумки тижня: Є важливі рішення в секторі безпеки та оборони держави

Наталія Калмикова підбила підсумки тижня: Є важливі рішення в секторі безпеки та оборони держави

Запровадження ґендерно чутливої мови, розширення рекрутингу і його перші результати, зміни в системі реабілітації.

Злочини рф проти нацбезпеки України: зафіксовано понад 17 тисяч випадків

Злочини рф проти нацбезпеки України: зафіксовано понад 17 тисяч випадків

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 107 злочинів проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 442 воєнних злочини росії.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор БПЛА (контракт ЗСУ)

Запоріжжя

Заводський РТЦК та СП

Зовнішній пілот, оператор ударних БПЛА

від 30000 до 90000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Водій стрілець господарчого відділення

від 21000 до 51000 грн

Запоріжжя, Запорізька область

Перекладач-інспектор прикордонної служби

від 21000 до 24000 грн

Мукачівський прикордонний загін

Навідник до 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Офіцер, військовослужбовець ЗСУ

від 24000 до 120000 грн

Харків, Харківська область