ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Жінок у війську стало більше і на керівних посадах зокрема

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 28 Липня 2019, 15:24

За останній рік у Львівській області на 10 чоловіків військову службу проходять 2-3 жінки, таку статистику дали у Личаківсько-Шевченківсько-Залізничному ОРВК міста Львова.

Варто згадати, що у 2016 році розширено перелік військових професій для жінок, а з 27 жовтня 2018 року набув чинності Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків під час проходження військової служби в Збройних Силах України та інших військових формуваннях». Закон зрівнює права жінок та чоловіків, ним, зокрема, визначено, що жінки виконують військовий обов’язок на рівних засадах із чоловіками, за винятком випадків, передбачених законодавством з питань охорони материнства та дитинства, а також заборони дискримінації за ознакою статі. Тобто якщо раніше жінки претендували в основному на посади зв’язківців, діловодів, кухарів (не бойові) тощо, то нині вони можуть бути механіками, водіями, артилеристами…

— Зрівняння прав і можливостей чоловіків та жінок під час військової служби справді дієве, — розповідає заступник військового комісара, начальник відділення Личаківсько-Шевченківсько-Залізничного ОРВК міста Львова підполковник Тетяна Беззубцева. — До нас приходять дуже багато дівчат. Усі вмотивовані. Багато-хто хоче військової звитяги: відчути, як це, бути в армії. Для когось це щось пов’язане із романтикою, особливо для молодих дівчат. Та попри різну мету, однією для всіх є — «служити народу України». Вікову категорію визначити неможливо. Тому що звертаються і молоді дівчата, і багатодітні матері…

Жінки можуть йти в будь-який рід військ, найчастіше вони обирають Сухопутні війська. Також збільшилася кількість представниць прекрасної статі у бойових військових частинах. Після укладання відповідного контракту, вони проходять підготовку у навчальних центрах, потім потрапляють у конкретну військову частину, де вони вже проходять планову підготовку в складі підрозділу.

— Дівчата можуть спокійно професійно зростати, будувати власне життя, ніхто не буде встромляти палиці в колеса через гендерні стереотипи, — говорить Тетяна Беззубцева. −  Я — живий приклад того, що так воно і є. За 20 років в армії в мене ніколи не було перепон через те, що я жінка і що я не просуваюся вище.Тепер беруть до уваги не стать, а дивляться на твої професійні досягнення, якщо ти добре підготовлений за фахом, жодних перепон, щоб обіймати керівну посаду немає, — ділиться вона.

Читайте нас в Telegram
Україна задає тон у війні дронів: експерт розповів АрміяInform про сильні та слабкі сторони

Україна задає тон у війні дронів: експерт розповів АрміяInform про сильні та слабкі сторони

Українські дрони мають перевагу над ворожими, зокрема, завдяки новаторським технологічним рішенням.

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Офіцер запасу ЗСУ

від 26000 до 132000 грн

Київ, Київська область

Інженер-електронщик БПЛА, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Бойовий медик (за контрактом ЗСУ)

від 20100 до 120000 грн

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП

Електрик-дизеліст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Стрілець

від 20100 до 120000 грн

Запоріжжя

Сватівський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки

Монтажник мереж зв’язку (інтернет)

від 50000 до 120000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша