ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«У ССО на 100 відсотків замінено радянські снайперські гвинтівки» – генерал-лейтенант Ігор Луньов

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 24 Липня 2019, 18:17

Сьогодні командувач Сил спеціальних операцій ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Луньов дав брифінг представникам вітчизняних ЗМІ. АрміяInform була серед запрошених. Напередодні третьої річниці ССО звітували перед суспільством про результати своєї діяльності.

Люди понад усе

Фото: АрміяINFORM

— На цей час видано п’ять Указів Президента України, які визначають завдання, функції та права Сил спеціальних операцій. Утверджено День ССО і їхню символіку. Видано постанову Кабміну «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб», на підставі якої військовослужбовці ССО отримують спеціальну надбавку, — зазначив Ігор Луньов.

За словами генерала, одним із головних принципів, упроваджених в арміях країн Альянсу, є підхід «Люди понад усе». Саме тому в ССО створено систему відбору, підготовки й кадрового менеджменту військовиків. Упроваджено нові принципи відбору та призначення на посади з обов’язковим проходженням курсів базової, фахової, кваліфікаційної підготовки і курсів лідерства.

— Нарощено зусилля щодо мовної підготовки. Якщо раніше готували тільки офіцерів, то нині у пріоритеті — рядовий і сержантський склад, — констатував командувач ССО. Знання англійської мови дає змогу навчати українських вояків за кордоном, залучаючи до процесу вишколу іноземних інструкторів та радників.

Вперше в історії

Фото: sof.mil.gov.ua

— З 2016 року розпочато підготовку оперативно-тактичної групи центру ССО відповідно до стандартів НАТО. З 2017-го у межах міжнародних навчань ми готували особовий склад і проводили оцінювання спроможностей підрозділу на предмет участі у складі Сил реагування Альянсу. В результаті оперативно-тактична група цього року успішно пройшла оцінку відповідно до натовських стандартів, — зауважив спікер заходу.

Уперше в історії підрозділ ССО від країни, не члена Північноатлантичного Альянсу, отримав оцінку «боєготовий» за результатами оцінювання. Включення зазначеної тактичної групи спецоперацій до Сил реагування заплановано на 2020 рік. Задекларовано й розпочато підготовку наступного підрозділу до сертифікації.

Підмітати плац — вже не справа військових

Фото: sof.mil.gov.ua

— Нині в ССО на 100 відсотків замінено зразки снайперських гвинтівок радянського виробництва. Вітчизняні гвинтівки UAR-10, американські SAVAGE, BARRETT значно підвищили якість виконання бойових завдань підрозділів спецпризначення і ведення контрснайперської боротьби на Сході України, — зазначив командувач Сил спеціальних операцій.
Також він розповів про позбавлення військовослужбовців від непритаманних для них завдань задля збільшення часу на проведення заходів бойової підготовки:

— На базі однієї з військових частин розпочато експеримент із залучення суб’єктів підприємництва до проведення прибирань приміщень і території.

У планах ССО — впровадити новий Кваліфікаційний курс для підрозділів інформаційно-психологічних операцій, завершити формування авіаційної та морської компоненти й розпочати підготовку пілотів та екіпажів у відповідності до поточних завдань.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На півдні росармія застосувала понад 160 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні росармія застосувала понад 160 FPV-дронів проти мирного населення

У прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей, ворог застосував 163 FPV-дрони, 8 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 268 осколкових боєприпасів.

На Дніпропетровщині українська ППО знищила ворожу керовану ракету Х-59

На Дніпропетровщині українська ППО знищила ворожу керовану ракету Х-59

Сьогодні воїни ПВК «Схід» збили керовану авіаційну ракету Х-59 в небі над Дніпропетровщиною.

У цій війні немає напівтонів, вона чорно-біла — Володимир Зеленський

У цій війні немає напівтонів, вона чорно-біла — Володимир Зеленський

Глава української держави зазначив, що російсько війна не має напівтонів та подякував усім, хто працює заради нашої країни.

Brave1 оголошує про пошук рішень для протидії FPV та комерційним дронам

Brave1 оголошує про пошук рішень для протидії FPV та комерційним дронам

Кластер підтримки Defense Tech розробок в Україні Brave1 оголошує про пошук рішень для протидії FPV та комерційним дронам.

ЗСУ вперше збили бомбардувальник Ту-22М3, бої біля Авдіївки: стрім із прифронтового міста

ЗСУ вперше збили бомбардувальник Ту-22М3, бої біля Авдіївки: стрім із прифронтового міста

ГУР Міноборони у взаємодії з Повітряними Силами ЗСУ збили російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 за 300 км від кордону. Це перший літак стратегічної авіації, який вдалось знищити Україні під час польоту.

Кількість жертв російського ракетного удару в Дніпрі зросла: з-під завалів дістали тіло жінки

Кількість жертв російського ракетного удару в Дніпрі зросла: з-під завалів дістали тіло жінки

На цю годину рятувальники дістали з-під завалів будинку в Дніпрі тіло жінки. Ще одну людину шукають.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Старший механік-водій, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Розвідник-навідник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Кухар

від 20000 до 20000 грн

Житомир

199 навчальний центр ДШВ ЗСУ

Бойовий медик роти охорони

від 20100 до 120100 грн

Чугуїв, Харківська область

Стрілець-снайпер-розвідник 155 окремий батальйон ТрО

від 23000 до 53000 грн

Степанівка, Сумська область

Головний сержант взводу

від 21000 до 51000 грн

Чернігів, Чернігівська область