ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Командир десантників, які здивували НАТОвських колег

Life story Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 13 Липня 2019, 14:19

Капітан Іван Федоренко звичайний, можна навіть сказати пересічний, український герой. І справа навіть не в тому, що він у складі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади пройшов крізь пекельний гарт боїв на сході нашої Батьківщини, за що був нагороджений Орденом Богдана Хмельницького. І навіть не в тому, що він завжди піклувався не лише за виконання бойових завдань, але й за життя кожного зі своїх бійців. І навіть не тому, що він ставиться до своєї посади, та й власне до армії зі всією відповідальністю, скрупульозно вивчаючи всі тонкощі бойового досвіду як побратимів, так і ворога, і союзників. Він командир нової формації –грамотний керівник та менеджер, який бере  відповідальність на себе.

А ще саме цей офіцер минулого року підняв на якісно вищий рівень довіру наших іноземних партнерів до Збройних Сил України. Саме його підрозділ, який брав участьу міжнародних навчаннях, що відбувалися в одній з країн НАТО, зумів без жодного пострілу, всього за кілька годин виграти навчання,  розраховані на кілька днів.

Нам поставили завдання виконувати роль «поганих хлопців», тобтограти в протидію об’єднаних сил, – пригадує капітан Іван Федоренко. – Ми погодились. Після постановки завдань наш підрозділ мав здійснити напад на особливо важливі об’єкти. Особисто я керував операцією, під час якої був захоплений штаб розвідувального батальйону.

Не розкриваючи всіх тонкощів, які задіяли наші десантники, скажу – хлопці взяли в полон близько півсотні військовослужбовців. Забрали їхню техніку, озброєння, боєприпаси,  а головне – всі данні по силах, проти яких мали діяти українці. З полоненими обходились ввічливо і навіть по дружньому – адже навчання це не війна, а її імітація.

Я зайшов до намету командира розвідбату, він просто спав на ліжку, – пригадує офіцер. – Забрав його зброю, зняв і склав мапу зі всіма оперативними позначками, взяв його комп’ютер. А потім підійшов до ліжка і потрусивши за плече сказав: «Прокидайся! Твоя «війна» скінчилась».

Залагоджувати конфуз приїхав найвищий керівник навчань. На переконання капітана Івана Федоренка, Збройні Сили України на сьогодні є одними з найбільш підготовлених у Європі.

На відміну від багатьох інших країн ми маємо реальний бойовий досвід протидії новітній загрозі, – переконаний офіцер. Ця робота складна і важка. Але кожен із воїнів України обрав свій шлях сам. Особисто я сподіваюсь, що коли мій син підросте, то буде пишатись мною і моєю роботою.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Генштаб ЗСУ здійснив ротацію речника Сил оборони Півдня

Генштаб ЗСУ здійснив ротацію речника Сил оборони Півдня

Генеральний штаб Збройних Сил України провів ротаційні заходи щодо начальника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня.

F-16 прибули до Румунії для навчання українських пілотів, в одному з них прилетіла міністр оборони Нідерландів

F-16 прибули до Румунії для навчання українських пілотів, в одному з них прилетіла міністр оборони Нідерландів

Військово-повітряні сили Нідерландів передали ще три винищувачі F-16 для Європейського центру підготовки пілотів в Румунії, де зокрема проходять навчання українські пілоти.

У Дніпрі через ворожий удар частково зруйнована п’ятиповерхівка, є постраждалі

У Дніпрі через ворожий удар частково зруйнована п’ятиповерхівка, є постраждалі

У Дніпрі через ворожий удар 19 квітня 2024 року було частково зруйновано п'ятиповерхівку, є жертви.

«Лінія фронту попереду нас була всіяна трупами росіян»: як військові тримали Бахмут рік тому. Фоторепортаж АрміяInform

«Лінія фронту попереду нас була всіяна трупами росіян»: як військові тримали Бахмут рік тому. Фоторепортаж АрміяInform

Рік тому тривали важкі бої за Бахмут на Донеччині. Підрозділи Збройних Сил України стійко тримали оборону. Інколи, на жаль, ціною власного життя.

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник виробничого відділення

від 32000 до 33000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Робота в лавах ЗСУ за КОНТРАКТОМ

від 20000 до 120000 грн

Гусятин

Гусятинський ТЦК та СП

Інспектор прикордонної служби (військова служба)

від 20000 до 20000 грн

Рівне

Державна прикордонна служба України

Водій-стрілець, військовослужбовець

від 21000 до 51000 грн

Харків

Харківський зональний відділ ВСП

Старший навідник гармати

від 20400 до 120400 грн

Луцьк, Волинська область

Бойовий медик

від 27000 до 80000 грн

Павлоград

Військова частина А4759