ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Світ вшановує пам’ять жертв геноциду: не забудемо, вистоїмо, помстимось

Новини Свята та річниці
Прочитаєте за: 3 хв. 9 Грудня 2022, 10:40

У 2015 року на 69-й сесії Генеральної Асамблеї ООН була прийнята Резолюція, якою 9 грудня проголошено Міжнародним днем вшанування пам’яті та гідності жертв злочину геноциду та запобігання цим злочинам. Цим рішенням Генеральна Асамблея підтвердила всі рішення та постанови в системі Організації Об’єднаних Націй, які зробили внесок у створення та розвиток процесу запобігання та покарання злочину геноциду.

Приймаючи цю резолюцію без голосування, всі 193 держави-члена тим самим підтверджують, що кожна окрема держава відповідальна за захист свого населення від геноциду, що така відповідальність передбачає попередження цього злочину, зокрема підбурювання до нього.

Ця дата була обрана не випадково. Саме 9 грудня 1948 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Конвенцію про запобігання злочину геноциду і покарання за нього — перший договір про права людини, прийнятий Генеральною Асамблеєю. Конвенція вказує на зобов’язання міжнародного співтовариства «ніколи знову» та містить перше міжнародно-правове визначення «геноциду», широко прийняте на національному та міжнародному рівнях. Вона також встановлює обов’язок держав-учасниць запобігати злочину геноциду та карати його.

На Всесвітньому саміті 2005 року держави-члени зобов’язалися захищати своє населення від геноциду, військових злочинів, етнічних чисток і злочинів проти людства, а також від підбурювання до них.

Геноцид досі є своєрідним викликом для міжнародних організацій, адже в сучасному суспільстві й досі існують люди, що готові йти на масові жорстокі вбивства. Ситуація в Україні лише підтверджує цю тезу. Вже кілька століть спочатку російська імперія, потім радянська влада, зараз рф впроваджують практику геноциду, етноциду по відношенню до українського народу. Кожного разу сусідня країна вдається до засобів культурно-історичного та фізичного знищення нашої країни: від заборони мови та письма до Голодомору, вбивств, катувань, репресій.

Події російсько-української війни — це ще один прояв цілеспрямованої агресії однієї країни проти іншої, основною метою якої є чергова спроба знищення української нації.

У 2015 році, коли було прийнята резолюція про відзначення Міжнародного дня вшанування пам’яті та гідності жертв злочину геноциду та запобігання цим злочинам, Україна вкотре намагалась врятувати кримських татар від зазіхань окупантів, захистити від геноциду російської влади людей на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

З 24 лютого російські війська, порушуючи всі можливі міжнародні норми та права, а найстрашніше — перекресливши будь-які уявлення про людяність та норми моралі, знищують представників всіх національностей, рас, лише тому, що вони живуть в Україні і готові боротися за своє право жити у власній державі, за власними правилами навіть ціною власного життя. І зараз неможливо ні уявити, ні порахувати кількість жертв російського геноциду проти української нації.

Вічна памʼять усім жертвам російського терору!

Перемога у цій війні раз та назавжди зупинить знищення рашистами української нації.

Читайте нас в Telegram
На Луганщині росіяни знищили 31 пам’ятку культурної спадщини

На Луганщині росіяни знищили 31 пам’ятку культурної спадщини

31 пам’ятку культурної спадщини зруйнували або знищили росіяни у Луганській області від початку широкомасштабного вторгнення.

Президент подякував єврейській спільноті за залучення допомоги Україні від США

Президент подякував єврейській спільноті за залучення допомоги Україні від США

Напередодні свята Песах Президент України Володимир Зеленський мав можливість зустрітися з представниками іудейських організацій та учнями єврейської школи.

Ворог протягом дня атакував Дніпропетровщину артилерією та ударними БПЛА, є руйнування

Ворог протягом дня атакував Дніпропетровщину артилерією та ударними БПЛА, є руйнування

Армія рф упродовж дня 13 разів атакувала Дніпропетровщину з артилерії та ударними дронами, є значні руйнування.

У Польщі викрили російського агента, який готував замах на Президента України

У Польщі викрили російського агента, який готував замах на Президента України

За результатами тісної взаємодії Служби безпеки, Офісу Генерального прокурора України та органів правопорядку Польщі затримано громадянина Польщі, який співпрацював з воєнною розвідкою рф (більш відомою як гру).

Армія рф завдала ракетного удару по селу на Харківщині: є постраждалий

Армія рф завдала ракетного удару по селу на Харківщині: є постраждалий

Війська рф завдали ракетного удару по селу в Харківському районі, постраждав чоловік.

Наші воїни на півдні ліквідували понад 100 окупантів, антену управління БПЛА та спостережний пункт

Наші воїни на півдні ліквідували понад 100 окупантів, антену управління БПЛА та спостережний пункт

Сили оборони півдня протягом доби знищили 104 окупанти і 9 одиниць озброєння та військової техніки.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків

Косівський РТЦК та СП

Гранатометник

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв

189 окремий батальйон 123 ОБр ТрО

Командир бойової машини

від 20000 до 20000 грн

Київ

131 окремий батальйон 112 ОБр Сил ТрО

Командир гармати, сержант

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Лікар-травматолог

від 21000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ

Водій-електрик, військовослужбовець

від 20000 до 30000 грн

Дніпро

Комендатура військових сполучень (Дніпро)