ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Литовські волонтери передали ЗСУ комплекси протидії ворожим безпілотникам Sly Wiper

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 3 Серпня 2022, 22:07

Сьогодні, 3 серпня, заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Володимир Коваль взяв участь у церемонії урочистої передачі зразків високотехнологічного озброєння від волонтерів Литовської Республіки.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

У зверненні до литовської делегації та представників військово-дипломатичного корпусу Литовської Республіки бригадний генерал Володимир Коваль від імені Збройних Сил України щиро подякував братньому народові, Президенту Литовської Республіки Гітанасу Наусєді, уряду, Сейму Литовської Республіки, нашим посестрам та побратимам зі Збройних сил Литовської Республіки за незмінну підтримку та союзницьку допомогу нашій державі, які Литва демонструє конкретними справами.

– Від себе особисто та від Збройних Сил України щиро дякую за неоціненну допомогу Україні в нашій боротьбі проти російської збройної агресії та надану значну міжнародну технічну допомогу для потреб ЗС України. Особливо ми вдячні за чергову партію високотехнологічного обладнання литовського виробництва, яке так необхідне зараз для захисників України для боротьби з безпілотними авіаційними комплексами противника, – наголосив заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Володимир Коваль.

Аташе з питань оборони при Посольстві Литовської Республіки в Україні полковник Даріус Адомайтіс під час церемонії передачі обладнання для протидії БПЛА розповів, що представники литовської телекомпанії Nonprofit Corporation Laisves TV зібрали понад 5 млн євро добровільних внесків на закупівлю і подальшу передачу ЗС України турецького БПЛА Bayraktar TB2. Оскільки турецька сторона виступила з ініціативою передати один БПЛА до ЗС України на безоплатній основі, то 1 980 000 євро згаданих коштів були витрачені на виготовлення і надання Україні комплексів протидії БПЛА Sly Wiper.

– Мені дуже приємно, що високотехнологічне озброєння від волонтерів Литви підвищить безпеку українських військовослужбовців, – наголосив полковник Даріус Адомайтіс.

Бригадний генерал Володимир Коваль на завершення заходу подякував директорці литовського каналу Nonprofit Corporation Laisves TV Габії Йоне Мілашіюте та ведучому телепрограми Freedom TV згаданого каналу Анрвіусу Тапінасу, завдяки яким було реалізовано ініціативу придбання та передачі обладнання.

Читайте нас у Facebook
Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

Усього були атаковані 97 населених пунктів та 83 об'єкти інфраструктури.

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Від самого початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну українців охопила хвиля як новітніх розробок та технологій на фронті, так і колосального прориву в культурі.

Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Генерал Майкл Віґґерс Гілдґаард зустрівся з Міністром оборони України Рустемом Умєровим та Головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковником Олександром Сирським.

У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад  $1 млн

У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад $1 млн

17 квітня під час благодійного балетного вечора в Національній опері український бізнес і приватні благодійники інвестували у місії боротьби ГУР МО України $1 177 082.

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

російські загарбники протягом доби здійснили 21 обстріл (108 вибухів) прикордонних територій Чернігівської та Сумської областей.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Лаборант киснедобувної станції

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Офіцер групи сил підтримки

від 25000 до 50000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Кулеметник

від 20000 до 120000 грн

Херсон

126 ОБр Сил ТрО

Кулеметник

від 21400 до 121400 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Стpілець-регулювальник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Водій-електрик, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго