ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Закон про рух опору: усе координує ССО, а добровольцями можуть бути особи віком понад 60 років

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 25 Березня 2022, 13:30

Набув чинності ухвалений Верховною Радою Закон України № 7180 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України». Йдеться про вдосконалення засад організації та ведення руху опору.

Новий закон розроблено у зв’язку з необхідністю удосконалення законодавства України у сфері оборони з урахуванням найкращих практик та набутого практичного бойового досвіду в організації відсічі збройній агресії рф. Очікується, що його ухвалення має забезпечити більш ефективне виконання завдань, покладених на національний спротив.

За положеннями нового закону відкриваються можливості для здійснення Силами спеціальних операцій розвідувальних дій на тимчасово захоплених територіях, що має велике значення для успішного планування та виконання упереджувальних заходів в організації рішучої протидії збройній агресії російських окупаційних військ.

Також Закон забезпечить спрощення процедури призначення командирів добровольчих формувань територіальних громад та підвищення оперативності ухвалення рішень щодо формування військових частин Сил ТрО та добровольчих формувань територіальних громад, комплектування ЗС України особами рядового, сержантського і старшинського складу, молодшого та старшого офіцерського складу, яким виповнилося 60 років і які виявили бажання служити в період введення воєнного стану (оголошення стану війни) — граничний вік перебування їх на військовій службі встановлюється до 65 років.

Закон, крім того, уточнює повноваження ССО ЗС України в інтересах організації, підготовки, підтримки та ведення руху опору, а також осіб, залучених до конфіденційного співробітництва з ними. Забезпечують норми нового Закону і унормування питання забезпечення осередків руху опору зброєю та боєприпасами до неї, а також належний порядок зберігання і застосування зброї, бойової техніки та спеціальних засобів під час виконання завдань територіальної оборони, наділення ССО ЗС України статусом суб’єкта розвідувального співтовариства, що є нормальною практикою у провідних державах світу, наділення ССО повноваженнями здійснювати перевірку осіб у зв’язку з призначенням на посади в ССО ЗС України або залученням до конфіденційного співробітництва з ними для виконання завдань руху опору, а також перевірки кандидатів на військову службу або на військову службу в резерві в ССО ЗС України; підвищення повноважень та відповідальності сільських, селищних, міських голів територіальної громади, на території якої безпосередньо не ведуться бойові дії та на території якої не ухвалено рішення про утворення військової адміністрації населених пунктів, фінансування заходів і матеріально-технічного забезпечення ТрО та підготовки громадян України до національного спротиву в розмірі не менше 5% надходжень бюджетів розвитку місцевих бюджетів, зокрема за рахунок використання частини коштів централізованих страхових резервних фондів МТСБУ (Моторне (транспортне) страхове бюро України); підвищення рівня соціального і правового захисту (у тому числі надання статусу учасника бойових дій) військовослужбовців та членів добровольчих формувань територіальних громад, які беруть участь у заходах підготовки та виконанні завдань територіальної оборони у період введення воєнного стану (оголошення стану війни).

Читайте нас в Telegram
Повітряні Сили ЗСУ підтвердили знищення Ту-22М3, а також ракет та дронів

Повітряні Сили ЗСУ підтвердили знищення Ту-22М3, а також ракет та дронів

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Микола Олещук заявив про знищення російського бомбардувальника Ту-22М3, а також 15 ворожих ракет та 14 БПЛА.

Обидві партії Конгресу США запевнили Україну в підтримці законопроєктів про допомогу

Обидві партії Конгресу США запевнили Україну в підтримці законопроєктів про допомогу

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що обидві партії Конгресу США запевнили українську делегацію у підтримці законопроєктів про допомогу.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

На Дніпропетровщині через російський удар загинули 6 осіб, в тому числі діти

На Дніпропетровщині через російський удар загинули 6 осіб, в тому числі діти

У Синельниківсьому районі Дніпропетровської області внаслідок російського ракетного удару пошкоджено більше десятка приватних будинків, загинуло 6 осіб, серед яких діти 6 та 8 років, ще 2 людей травмовано.

Дмитро Кулеба провів низку зустрічей з главами МЗС Британії, Німеччини та Франції: які питання обговорили

Дмитро Кулеба провів низку зустрічей з главами МЗС Британії, Німеччини та Франції: які питання обговорили

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час робочої поїздки до Італії провів зустрічі з главами МЗС Великої Британії, Німеччини та Франції.

Володимир Зеленський у зв’язку з російським ударом по Дніпру звернувся до партнерів

Володимир Зеленський у зв’язку з російським ударом по Дніпру звернувся до партнерів

Президент України Володимир Зеленський після російського удару по Дніпру 19 квітня 2024 року вкотре закликав країни-партнерів захистити небо України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кулеметник

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв

189 окремий батальйон 123 ОБр ТрО

Командир відділення у військову частину А4935

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Водій

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Стаpший pозвідник-опеpатоp

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Електрик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Суми

Косівський РТЦК та СП