ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Сини загиблого воїна Руслана Чайковського відкрили меморіальну дошку на фасаді його рідної школи в Дніпрі

Армія і суспільство Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 3 Грудня 2021, 8:14

Солдат Руслан Чайковський загинув 26 липня 2015 року поблизу міста Мар’їнка Донецької області під час евакуації пораненого товариша з поля бою. Сьогодні в Дніпрі на будівлі школи, де навчався снайпер 20-го окремого механізованого батальйону окремої механізованої бригади «Холодний Яр» Руслан Чайковський, було відкрито меморіальну дошку. Сумний і почесний ритуал відкриття пам’ятної дошки з прижиттєвою світлиною батька виконали сини загиблого героя Артем та Максим.

На початку 2015 року 35-річний приватний підприємець Руслан Чайковський добровольцем прийшов до військкомату. Маючи досвід строкової військової служби, подальшу службу він проходив у підрозділі зв’язку, але наполіг на посаді снайпера. Загинув на блокпосту поблизу Мар’їнки, рятуючи життя пораненого під час ворожого обстрілу. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Вдова, батьки, бойові побратими, друзі та вчителі згадують Руслана як веселу, добру, сміливу і сильну людину.

У заході із вшанування пам’яті загиблого захисника України також взяли участь офіцери територіального центру комплектування та соціальної підтримки, представники громадськості, місцевого самоврядування та духовенства.

Установлення меморіальних дощок на всіх школах області, де вчилися загиблі в російсько-українській війні, — одна з ініціатив громадської організації «Родинне Коло загиблих Героїв Дніпропетровщини».

«З початку війни вже 611 життів за Україну покладено лише з нашої Дніпропетровської області. І це лише ті, хто наразі має офіційний статус. Півтора мільйона людей вимушено  покинули свою землю і поневіряються по світу через російську агресію. За що нам зробили таке горе? За те, що хочемо жити у вільній країні, спілкуватися своєю мовою, будувати власну країну», — зазначив голова ГО «Родинне Коло загиблих Героїв Дніпропетровщини» Сергій Ніконов.

Сергій Ніконов

Ініціатива встановлення меморіальних дощок у школах, де вчилися загиблі в російсько-українській війні, має підтримку з боку депутатського корпусу обласної ради — пам’ять про кожного загиблого та їхній подвиг буде збережено, — говорить депутат Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов. 

«Минуть роки, буде перемога, все буде гаразд, утім, майбутні покоління мають знати, хто і як віддав свої життя за майбутнє України. Пам’ять про ці уроки та імена загиблих солдатів і офіцерів мають залишатися. Десь такі дошки були встановлені за ініціативи родин загиблих захисників, їхніх побратимів або місцевої влади. Але ще існує певна несправедливість, тому ми продовжуємо встановлювати ці меморіальні дошки, щоб пам’ять про всіх загиблих захисників залишилися і була вшанована», — зазначив Гліб Пригунов.

На фасаді будівлі 11-ї загальноосвітньої школи, окрім меморіальної дошки Руслану Чайковському, встановлена ще одна дошка — пам’яті десантника Сергія Румигіна.

Він також загинув, рятуючи пораненого побратима під ворожим вогнем. 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Силах оборони розповіли, як ворожі літаки розстрілюють свої підрозділи, що відступають

У Силах оборони розповіли, як ворожі літаки розстрілюють свої підрозділи, що відступають

Ворог намагається проводити активні бойові дії по всій ділянці фронту на Бахмутському напрямку, проте зазнає невдач через низький морально-психологічний стан підрозділів.

Ворог обстріляв 13 областей України

Ворог обстріляв 13 областей України

Були атаковані 100 населених пунктів та 64 об'єкти інфраструктури. 

Президент США та прем’єр Чехії підтвердили непохитну підтримку України

Президент США та прем’єр Чехії підтвердили непохитну підтримку України

Президент США Джо Байден провів зустріч у Білому домі з прем'єр-міністром Чехії Петром Фіалою. Посадовці обговорили низку питань щодо співпраці та допомогу Україні на тлі вторгнення росії.

Прем’єр Чехії розповів, скільки снарядів вдалося законтрактувати для України і коли вони надійдуть

Прем’єр Чехії розповів, скільки снарядів вдалося законтрактувати для України і коли вони надійдуть

У рамках чеської ініціативи щодо постачання артилерійських снарядів для України вже укладені контракти на перші 180 тисяч одиниць.

«Баба Яга» палить окупантів на лівобережжі Херсонщини

«Баба Яга» палить окупантів на лівобережжі Херсонщини

Ударний дрон «Баба Яга» знищив 5 одиниць ворожої техніки в районі українського плацдарму на лівому березі Дніпра.

Посол США відреагувала на обстріл одного із сіл на Харківщині: Кожна мить має значення

Посол США відреагувала на обстріл одного із сіл на Харківщині: Кожна мить має значення

Посол США в Україні Бріджит Брінк прокоментувала російську атаку по селу Лук'янці Харківської області 15 квітня, внаслідок якої загинуло двоє осіб.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець-зенітник ПЗРК

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Кінолог-інспектор прикордонної служби

від 21000 до 24000 грн

Мукачівський прикордонний загін

Бухгалтер фінансово-економічної служби військової частини

від 25000 до 25000 грн

Сарата

18 окремий батальйон 35 ОБрМП

Оператор польової лазні

від 23000 до 35000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Начальник радіостанції, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Міноментник

від 21000 до 121000 грн

Слов'янськ

1 відділ Сватівського РТЦК та СП