ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Ветеран АТО/ООС із Чернігова став «Хресним побратимом»

Армія і суспільство Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 21 Листопада 2021, 19:01

Учасник бойових дій на Сході України, колишній розвідник, член військово-цивільної спілки «Бойове Братерство України» полковник запасу Сергій Бачурін став хресним побратимом 3,5-річного Віталіка, сина свого друга, з яким разом раніше проходив військову службу — Євгена Ареф’єва, що помер торік у лютому внаслідок інсульту під час виконання завдань у районі проведення операції Об’єднаних сил.

— Ми загалом створили 3 проєкти, зокрема це вручення кулонів «Батьківське серце» дітям наших загиблих воїнів, другий проєкт — «Хресний побратим», відповідно до якого за дітьми полеглих українських захисників до 16 років будуть закріплені воїни нашої військово-цивільної спілки «Бойове Братерство України» та створення «Книги пам’яті». Наразі нам вже залишилося вручити близько 2500 кулонів, адже перешкодою цьому стала пандемія та й надалі будемо працювати над проєктом «Хресний побратим», який я сьогодні і започаткував. Хотілось, аби всі учасники АТО/ООС підтримали нас у цьому і стали «Хресними побратимами» діточок наших полеглих на сході України воїнів. Водночас ми будемо працювати над створенням «Книги пам’яті», адже дуже приємно, що вище керівництво ЗСУ підтримало нас в цьому, — розповів Сергій Бачурін.

Ветеран і надалі буде всіляко підтримувати родину Євгена Ареф’єва, адже він взяв на себе певні зобов’язання. Поруч із подарунками та солодощами він надав родині і фінансову допомогу.

Довідково. Євген Ареф’єв — майор Збройних Сил України, десантник-розвідник, учасник бойових дій на Сході України. З початком війни добровольцем пішов на фронт. Перебував на посадах: командир розвідувального взводу, помічник командира батальйону з розвідки, начальник розвідки – помічник начальника штабу батальйону до 2017 року. Брав участь у боях за Донецький аеропорт, був старшим на позиції у новому терміналі в жовтні 2014 року.

Повернувся на військову службу у 2019 році на посаду помічника начальника розвідки окремої танкової бригади. З серпня 2019 року проходив службу в управлінні розвідки штабу Оперативного командування «Північ». Нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Похований на Алеї Героїв у Чернігові.

Фото Сергія Бачуріна

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Українська сила складається з сили мільйонів наших людей — Президент

Українська сила складається з сили мільйонів наших людей — Президент

Президент України Володимир Зеленський звернувся до усіх, хто є українською силою на наголосив, що вона вміщує сили мільйонів наших людей.

Литовська армія розпочинає найбільший цикл військових навчань за участю понад 20 тисяч солдатів

Литовська армія розпочинає найбільший цикл військових навчань за участю понад 20 тисяч солдатів

У квітні-червні литовська армія проведе один із найбільших та найінтенсивніших циклів військових навчань, у яких візьмуть участь понад 20 тисяч литовських та союзних солдатів і тисячі одиниць військової техніки.

Данія підписала угоду про продаж 24 винищувачів F-16 Аргентині

Данія підписала угоду про продаж 24 винищувачів F-16 Аргентині

Данія підписала з Аргентиною угоду про продаж 24 винищувачів F-16 на суму близько 2,1 мільярда крон (300 мільйонів доларів).

ОК «Південь» очолив бригадний генерал Геннадій Шаповалов

ОК «Південь» очолив бригадний генерал Геннадій Шаповалов

Командувачем військ оперативного командування «Південь» призначений бригадний генерал Геннадій Шаповалов.

Нові F-16 прибудуть до Румунії для навчання українських пілотів

Нові F-16 прибудуть до Румунії для навчання українських пілотів

До Європейського центру підготовки пілотів F-16 в Румунії, де зокрема проходять навчання українські пілоти, прибудуть ще три винищувачі F-16 Королівських ВПС Нідерландів.

До 21 квітня триватиме реєстрація кандидатів на перші в історії зимові «Ігри Нескорених — 2025»

До 21 квітня триватиме реєстрація кандидатів на перші в історії зимові «Ігри Нескорених — 2025»

Національний відбір для участі в «Іграх Нескорених — 2025» відбудеться з 31 травня по 2 червня в Києві. Реєстрація кандидатів до національної команди вже відкрита та триватиме до 21 квітня.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Технік зв’язку, військовослужбовець

від 20000 до 25000 грн

Бориспіль

Київ, ОКПП ДПСУ

Служба в Збройних Силах України

від 20500 до 120000 грн

Київ, Київська область

Інженер базових станцій

від 55000 до 130000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Молодший інспектор прикордонної служби

від 21000 до 21000 грн

Харків

Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України

такелажник 144 окремої піхотної бригади

від 20000 до 120000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Понтонер

від 20000 до 120000 грн

Тернопіль

Військова частина А7147