ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Головний сержант Повітряних Сил розповів про критерії відбору на командні посади

Life story
Прочитаєте за: 2 хв. 18 Листопада 2021, 19:39

Про здобутки та нові повноваження сержантів, а також проблемні питання, журналісту АрміяInform розповів головний сержант Повітряних Сил України ЗСУ, головний майстер-сержант Костянтин Станіславчук. Він — людина більш ніж досвідчена. За плечима —  25 «календарів». Перед тим, як рік тому офіційно очолив сержантський корпус Повітряних Сил.

—  Попри певні перепони, насамперед збройну агресію,  наше військо реформується, розвивається сержантський корпус, — розповідає Костянтин Станіславчук. — Нам практично вдалось відійти від пострадянської системи й досягнути колосальних змін, які видно неозброєним оком. Це і чітко побудована сержантська вертикаль, і багаторівнева система підготовка, і мережа нових навчальних закладів.

Головний сержант Повітряних Сил України ЗСУ зазначив, що в роботі намагається відмовитись від зайвого документообігу, більше безпосередньо спілкуватись із підлеглими. Та водночас і «відпочивати» сержантам Повітряних Сил не дає змоги.

— Взяти до уваги хоча б «фізо». Заняття ніколи не відбувається у нас для «галочки». І командири, і молодший сержантський склад бігають, відтискаються, проходять смуги перешкод. Я й сам є постійним відвідувачем спортивного залу, тож усіх запрошую. Хоч серед сержантів Повітряних Сил багато не лише молоді, а й людей середнього віку, нікому спуску не даємо. Проте я завжди наголошую на тому, що сержант це не просто фізична підготовка, а й розум, особливо на полі бою.

Костянтин Станіславчук додає, що значна частина сержантів ПС є учасниками АТО/ООС. Що ж до командної ланки, то тут статистика – стовідсоткова.

— Це один із критеріїв прийняття на командну посаду, що є важливим для авторитету перед підлеглими, професіоналізм, розуміння сучасних підходів. Тим паче сучасні сержанти не лише виконують накази офіцерів, а й вивчають та ухвалюють рішення.

Костянтин Станіславчук каже, що сержанти ПС рідко сидять у кабінетах – постійні збори, навчання, тренування, відрядження в район ООС… Та й він разом із підлеглими постійно вчиться, адже має бути обізнаний щодо стану справ у родах, військах (силах) ПС ЗСУ.

— Сумувати точно не доводиться. Шкода, що через пандемію багато міжнародних заходів довелось відмінити. Та надія є, що все відновиться.

«Про що найбільше болить голова  у командира», —  запитую наостанок у Костянтина Анатолійовича. І хоч свято псувати негативом чоловік не бажає та все ж відповідає.

— Зміни в менталітеті, навчання, покращена підготовка, це, звісно, добре, та все ж хочеться, аби сержанти отримували не лише моральне задоволення від служби, а й мали  матеріальну мотивацію. Саме фінансові аспекти, питання житла часто є вирішальними…

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сьогодні дефіциту електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіциту електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

Всього внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 545 дітей.

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

Усього були атаковані 97 населених пунктів та 83 об'єкти інфраструктури.

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Від самого початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну українців охопила хвиля як новітніх розробок та технологій на фронті, так і колосального прориву в культурі.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-електрик, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Хмельницький, Хмельницька область

Лікар медичного пункту, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Богодухів

209 батальйон Сил ТрО

Бухгалтер (ФЕС)

від 22000 до 23000 грн

Рівне

Військова частина А0532

Водій-механік

Львів

Військова частина А2678

Санітарний інструктор, військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Запоріжжя

113 окремий батальйон 110 ОБр Сил ТрО

Механік-електрик

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789