ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Усі, хто стоять проти нас, врешті-решт перетворюються на цілі − командир бригади «Запорізька Січ» Роман Качур

Вишкіл Інтерв`ю Публікації
Прочитаєте за: 4 хв. 3 Листопада 2021, 9:39

«Піт артилерії рятує кров піхоти». За цими словами криється не лише прописна військова істина. Це – закон виживання та відмінної бойової злагодженості. Раптовість, вогнева міць і філігранна точність – якості, притаманні висококласному артилерійському підрозділу. Руйнівна сила, керована математичним розрахунком – найнадійніша підтримка з`єднань на передовій лінії. Чим професійніша артилерія – тим багатший бойовий потенціал армії. Особливо підвищується результативність, коли особовий склад систематично і сумлінно працює під керівництвом досвідченого й професійного командира. Таким як командир окремої артилерійської бригади «Запорізька Січ» полковник Роман Качур, який поділився із АрміяInform поглядами на розвиток української артилерії та розповів про власний професійний шлях у війську.

− Згідно зі сучасною доктриною розвитку ЗСУ пріоритетне місце на рівні з територіальною обороною та Силами спеціальних операцій відводиться артилерії. Що, на вашу думку, слід вдосконалити й посилити в ракетних військах і артилерії сучасної української армії?

− На мою думку, в ракетних військах і артилерії насамперед потрібно розвивати високоточне озброєння, створювати самохідну артилерію на колісній базі, працювати над автономністю дій артилерійських установок, вдосконалювати взаємодію вогневих підрозділів артилерії та технічних засобів артилерійської розвідки під час обслуговування стрільби. Ще є над чим працювати…

− Чи існують нагальні проблеми у бригаді, які потребують негайного вирішення?

− Нагальних проблем у бригаді немає. «П`ятдесятп`ятка» готова до виконання завдань за призначенням, чим, власне, нині і займається.

− Яким заходам, питанням повсякденної діяльності ви приділяєте найприскіпливішу увагу?

− Основа повсякденної діяльності – це бойова підготовка. І я, як командир, особливу увагу приділяю проведенню занять зі спеціальної підготовки з підрозділами артилерії та зі стрільби й управління вогнем артилерії.

− Як ви оцінюєте професійну підготовку і бойовий дух підпорядкованого особового складу? Чи змінились вони на восьмому році війни?

− Ми боронимо рідну землю! Наше діло праве і святе. Тому і бойовий дух воїнів на високому рівні, усі заряджені на перемогу. А бойовий досвід, здобутий за роки війни, значно покращує професійну підготовку. Ми постійно удосконалюємося.

− У чому, на вашу думку, українські артилеристи переважають противника?

− Ми переважаємо окупантів вищою вогневою майстерністю, міцнішим бойовим духом. Усі, хто стоять проти нас, врешті-решт перетворюються на цілі. І, стовідсотково, ми переважаємо їх у артилерійському озброєнні, управлінні вогнем артилерії, навченості особового складу.

− Розкажіть про себе. Чому обрали військову професію артилериста і з якими труднощами ви стикались на шляху від курсанта до командира бригади?

− З дитинства мріяв займатися справжньою чоловічою роботою. Родом я із Сумщини, тому особливо обирати не доводилося − славетний Сумський інститут ракетних військ і артилерії! До військової служби готувався ще зі школи – як морально, так і розумово й фізично. Навчання в інституті закінчив на «відмінно». Знаєте, буває у людини в житті таке щастя, коли улюблена справа чи рід занять збігається із професійною діяльністю. Мені пощастило, я належу до таких людей, тому жодних труднощів на службовому шляху не відчував.

− Чому вас навчили 8 років війни? Чи не було дисонансу між тим, що вивчали на лекціях з військової справи й реальним боєм?

− Виконувати бойові завдання без належних знань неможливо. Лише розумний воїн може проявити воєнну хитрість. Знання, які здобув, стали мені в нагоді на цій війні. Жодного дисонансу не було. А бойовий досвід, практична робота на війні допомогли розставити на свої місця здобуті навички, скласти картинку знань тієї чи іншої воєнної дисципліни. Знання – це основа.

− Чи є у вас мрія, яка стосується армії?

− Мрія звісно є. Перемога у війні з Росією – це мрія кожного українця і вона напряму пов`язана з армією.

− Що ви побажаєте побратимам з нагоди Дня ракетних військ і артилерії?

− Шановні воїни-артилеристи! Бажаю вам міцного духу, наснаги, успіхів у виконанні бойових завдань і в бойовій підготовці. Пишаюся тим, що я – артилерист! Вірю в могутність ракетних військ і артилерії Збройних Сил України. Впевнений у нашій перемозі. Слава Україні!

Світлини надані пресслужбою окремої артилерійської бригади «Запорізька Січ»

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Україна потребуватиме допомоги ще багато років, у НАТО це усвідомлюють і готуються: інтерв’ю

Україна потребуватиме допомоги ще багато років, у НАТО це усвідомлюють і готуються: інтерв’ю

Північноатлантичний альянс та Україна продовжують розширювати співпрацю, попри російську агресію і всі спроби ворога дискредитувати цю роботу.

Обшитий кевларом та зі встановленим РЕБом: АрміяInform побувала на тест-драйві другого прототипу українського багі

Обшитий кевларом та зі встановленим РЕБом: АрміяInform побувала на тест-драйві другого прототипу українського багі

Нещодавно АрміяInform повідомляла про тест-драйв першого українського багі, який вже відправився на фронт. Команда благодійного фонду Алли Мартинюк розробила нову і покращену версію багі.

Дякую, воїни: Президент підтвердив удар по аеродрому в Джанкої

Дякую, воїни: Президент підтвердив удар по аеродрому в Джанкої

Сьогодні Збройні Сили України реалізували правильний удар по окупанту в Джанкої, по аеродрому.

Президент США обіцяє негайно підписати законопроєкт про допомогу Україні

Президент США обіцяє негайно підписати законопроєкт про допомогу Україні

Президент США Джо Байден запевнив, що негайно підпише законопроєкти спікера Палати представників США Майка Джонсона про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню після його схвалення Конгресом.

Засуджених залучатимуть на службу до ЗСУ лише після згоди командира військової частини

Засуджених залучатимуть на службу до ЗСУ лише після згоди командира військової частини

Ухвалений у першому читанні законопроєкт про залучення засуджених до захисту України в лавах ЗСУ передбачає обов’язкову згоду не лише самих засуджених, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спеціальні підрозділи.

Олександр Павлюк показав, як дрони допомагають закріпити результати роботи інших підрозділів

Олександр Павлюк показав, як дрони допомагають закріпити результати роботи інших підрозділів

Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк показав ефективну роботу підрозділів Сухопутних військ.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військова служба за контрактом: Обери свою майбутню професію!

від 21300 до 121200 грн

Сновськ, Чернігівська область

Медична сестра, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Бухгалтер фінансово-економічної служби військової частини

від 25000 до 25000 грн

Одеса

35 ОБрМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського

Інспектор прикордонної служби

до 20100 грн

Житомир

Державна прикордонна служба України

Інспектор прикордонної служби

від 20000 до 25000 грн

Бориспіль

Окремий контрольно-пропускний пункт Київ, ДПСУ

Оператор БПЛА-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Суми

Косівський РТЦК та СП