ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Захисники і захисниці мають рівні можливості боронити державу

Армія і суспільство Важливо Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 13 Жовтня 2021, 11:53

Напередодні Дня захисників та захисниць України Міністерство у справах ветеранів спільно з Міноборони проводить круглий стіл «Захисники і Захисниці. Рівні можливості боронити державу – базовий елемент національної стійкості і сталого розвитку».

Захід спеціально поділено на три панельні дискусії. Учасники обговорять законодавчі ініціативи на виконання Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека». Велику увагу зосередять на обговоренні тематичної панелі  «Жінки у військових формуваннях: переваги, проблеми, перспективи». Ще одним важливим моментом стане обмін поглядами щодо особливостей переходу від військової кар’єри до цивільної та висвітлення питань державних соціальних гарантій медичного забезпечення, психологічної реабілітації, освіти для жінок-військовослужбовців та ветеранок.

Серед учасниць дискусії міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, заступник Міністра оборони України Ганна Маляр, урядовий уповноважений з питань гендерної політики Катерина Левченко, радниця Президента України з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна, а також радниця Головнокомандувача Збройних Сил України з гендерних питань Вікторія Арнаутова.

− Сьогоднішній захід − це знакова подія, адже цього року ми вперше в історії України відзначаємо День захисників і захисниць України. Тому що участь чоловіків і жінок у захисті нашої країни – це насправді базовий елемент національної стійкості, єдності та можливості боронити державу, − відзначила, відкриваючи захід у Центральному будинку офіцерів ЗС України, Юлія Лапутіна. − У нас сьогодні пропонується дійсно фахова жива дискусія, де ми обговоримо найважливіші питання у сфері реалізації та імплементації в українському контексті резолюції 1325 «Жінки, мир, безпека». Зокрема, що стосується нових законодавчих ініціатив. Ми поговоримо про те, що вже зроблено, тому що з початку війни у питаннях гендерної рівності нам вдалось просунутися надзвичайно далеко, але це все ще не все. Є резерв, як саме удосконалювати роботу, і ми будемо про це говорити з професійними експертами, народними депутатами тощо. І хочемо також вашого зворотнього зв’язку. Будемо активними.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам акцентував на відновленні і розвитку українського оборонного виробництва.

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

Протягом доби на південній ділянці фронту було знищено 99 окупантів та 31 одиницю ворожого озброєння і військової техніки.

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій півдня, російська армія застосовує FPV-дрони та БПЛА різних типів.

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

347 груп розмінування підрозділів Міноборони продовжують очищення звільнених регіонів України від вибухонебезпечних залишків війни.

Державний оператор тилу частково змінив постачальників харчів для ЗСУ

Державний оператор тилу частково змінив постачальників харчів для ЗСУ

Обсяги тих фірм, які не справилися з виконанням договорів, були передані новим постачальникам.

Ворог здійснив сім штурмів у напрямку плацдарму біля Кринок

Ворог здійснив сім штурмів у напрямку плацдарму біля Кринок

В операційній зоні Сил оборони півдня українські захисники відбили пʼять штурмів російських вйськ на Оріхівському напрямку і сім — на лівобережжі Дніпра.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник привідної радіостанції навчального вузла зв’язку

від 21000 до 121000 грн

Васильків, Київська область

Стрілець

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Бойовий медик взводу

від 21000 до 125000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Фельдшер

від 22000 до 52000 грн

Новомосковськ

Військова частина Т0940

санітарний інструктор

від 25000 до 130000 грн

Київ, Київська область

Технік служби захисту інформації

від 21000 до 51000 грн

Чернігів, Чернігівська область