ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

В Офісі Президента України відбулася зустріч із представниками спілки ветеранів Афганістану

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 19 Жовтня 2021, 17:45

Заступник керівника Офісу Президента Роман Машовець і радник – уповноважений Глави держави з питань забезпечення прав захисників України Альона Вербицька провели зустріч з представниками громадської організації «Українська спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)», які прийшли до Офісу Президента з метою налагодження діалогу з органами державної влади.

Про це інформує Офіс Президента України.

У заході також взяли участь заступники міністра у справах ветеранів, міністра соціальної політики, міністра охорони здоров’я, міністра культури та інформаційної політики, керівники профільних директоратів.

На зустріч був запрошений очільник Національного музею історії України у Другій світовій війні, який брав участь у обговоренні експозиції, присвяченої учасникам бойових дій на території інших держав.

Представники спілки ветеранів Афганістану акцентували увагу на низці проблем, які потребують розв’язання. Зокрема, це питання пільг та інших соціальних гарантій для ветеранів війни й учасників військових конфліктів поза межами України, надання можливостей для лікування та оздоровлення таких осіб.

Воїни-афганці виступили за налагодження більш тісної взаємодії з Міністерством у справах ветеранів. Також вони подали свої пропозиції щодо реалізації національно-патріотичного та військово-патріотичного виховання молоді.

«Проблемних питань озвучувалося багато. Деякі з них є вкрай наболілими, адже не вирішуються протягом тривалого часу. Можливо, тому, що не було діалогу з владою і ветерани не мали змоги озвучити свої проблемні питання. В результаті діалогу дійшли згоди щодо створення в Консультативній раді з питань забезпечення прав і свобод захисників України в Офісі Президента нових робочих підгруп, які займатимуться саме цими питаннями», – розповіла Альона Вербицька, яка очолює Консультативну раду.

За її словами, ГО «Українська спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)» упродовж тижня делегує своїх представників до цих робочих підгруп, і вони самі визначать напрями їхньої роботи.

«Моє завдання в цій співпраці полягає в забезпеченні належної комунікації між представниками ветеранських організацій та центральними й місцевими органами влади. Заради цього й створювалася Консультативна рада. Після проведення децентралізації багато повноважень щодо надання соціальних гарантій від держави делеговано на рівень місцевих органів влади – голів ОДА, РДА та новоутворених об’єднаних територіальних громад, тож з ними також потрібно буде вести діалог», – пояснила Альона Вербицька.

Радник – уповноважений Президента України повідомила, що за результатами сьогоднішньої зустрічі буде напрацьовано проект протокольного доручення Глави держави очільнику уряду щодо розв’язання вказаних питань з конкретними термінами виконання.

Читайте нас в Telegram
На півдні ворог запустив 12 БПЛА «Ланцет»

На півдні ворог запустив 12 БПЛА «Ланцет»

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей, ворог застосував 261 FPV-дрон і скинув з БПЛА різних модифікацій 313 осколкових боєприпасів.

Представники України та НАТО погодили ключові етапи роботи JATEC до Вашингтонського саміту

Представники України та НАТО погодили ключові етапи роботи JATEC до Вашингтонського саміту

Представники України та НАТО на засіданні, яке відбулось у Польщі, погодили план роботи на травень 2024 року для активізації пропозицій до Вашингтонського саміту Альянсу в липні цього року.

Ексдепутат-комуніст отримав 15 років тюрми за корегування ракетних ударів по Запоріжжю

Ексдепутат-комуніст отримав 15 років тюрми за корегування ракетних ударів по Запоріжжю

Задокументовано, що саме за його координатами рашисти здійснили серію повітряних ударів по місту у квітні-травні 2022 року.

Спецпризначенці ліквідували танк та ЗРК «Тунгуска» загарбників

Спецпризначенці ліквідували танк та ЗРК «Тунгуска» загарбників

Воїни ССО знищили важку техніку та 11 військових армії росії на Донеччині.

Ще одна партія бронетранспортерів М577 прибула в Україну — їх передала Литва

Ще одна партія бронетранспортерів М577 прибула в Україну — їх передала Литва

У Міністерстві оборони Литви заявили про передачу Україні чергової партії бронетранспортерів М577. Машини прибули 23 квітня.

росія атакувала Костянтинівку КАБом: постраждалі у важкому стані

росія атакувала Костянтинівку КАБом: постраждалі у важкому стані

Сьогодні вранці росіяни скинули на місто Костянтинівка Донецької області керовану авіабомбу, внаслідок удару поранено 5 людей.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Київ

21 окремий батальйон спеціального призначення

Оператор БПЛА, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Стрілець до 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Начальник їдальні

від 21400 до 23000 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Кулеметник

від 50000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО (Військова частина А7270)

Стрілець

від 20000 до 20000 грн

Київ

131 окремий батальйон 112 ОБр Сил ТрО