ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

В Одесі напередодні свята привітали тероборонівців

Армія і суспільство
Прочитаєте за: 2 хв. 1 Жовтня 2021, 16:57

День територіальної оборони України запроваджено Указом Президента 30 вересня 2020 року. Відзначають його кожної першої неділі жовтня.

Напередодні свята тероборонівців вітали в Одеському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. Захід  відбувся під керівництвом військового комісара. До привітань долучилися також представники місцевої та обласної влади. Всі вони висловили слова щирої подяки та сподівання, що підрозділи тероборони у разі потреби зможуть без жодних проблем дати гідну відсіч ворогу.

Під час свого виступу військовий комісар ООТЦК та СП полковник Євген Борисов зазначив, що територіальна оборона — це пріоритетне завдання. Також він ознайомив присутніх зі змінами в законодавчій базі, що стосуються територіальної оборони, озвучив додаткові завдання, що будуть на неї покладені, а також висвітлив питання взаємодії з органами державної влади та місцевого самоврядування щодо вирішення питань місць формувань підрозділів тероборони.

– Цьогоріч з питань територіальної оборони у зв’язку з новим територіальним розподілом зроблено чимало. З кожним роком ми бачимо, як зростає професійний рівень наших офіцерів тероборони. Звісно, цьому сприяють постійні заняття та тренування. Як відомо, війська територіальної оборони — це резерв Збройних Сил України. І хоча здебільшого ви живете звичайним цивільним життям, впевнений,  навчання, яке ви проходили протягом року, і набуті на практиці навички в разі потреби знадобляться вам, аби стати на захист свого міста, — зазначив військовий комісар ООТЦК та СП полковник Євген Борисов.

Після завершення заходу найкращим військовослужбовцям вручили грамоти.

Один із нагороджених — полковник запасу Олексій Рудаков. У майбутньому — заступник командира бригади територіальної оборони Одещини. Чоловік має неабиякий досвід, свого часу послужив у Німеччині, Казахстані, а ще за його плечима війна в Афганістані. У 1996 році Олексій Юрійович вийшов на пенсію. Але у 2014-му не зміг всидіти вдома і вирішив об’єднувати навколо себе таких самих небайдужих українців.

— У 2014-му я проживав на Сумщині, де й став одним із засновників територіальної оборони. На сьогодні вже двічі брав участь у зборах, після чого й підписав контракт на службу в резерві у складі бригади територіальної оборони. І таких, як я, чимало. Ми маємо патріотично налаштованих людей, які готові навчатися й виконувати покладені на нас завдання, — зауважив Олексій Рудаков.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій, військовий

від 20000 до 120000 грн

Харків

226 окремий батальйон 127 ОБр Сухопутних Військ ОК Північ

Кулеметник

від 22000 до 50000 грн

Шостка

Військова частина 3022 НГУ

Кулеметник

від 20100 до 120000 грн

Київ

Розвідувальний батальйон 5 Окремої Штурмової Київської бригади

Стрілець-санітар

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Старший оператор-дешифрувальник

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Водій-електрик, військовослужбовець

від 22000 до 122000 грн

Яворів

Яворівський РТЦК та СП