ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Після повернення з війни ветеран Богдан Чабан розпочав овочевий бізнес

Life story
Прочитаєте за: 3 хв. 9 Жовтня 2021, 13:15

Створення власної екологічно чистої продукції «Овочар™»  стало для колишнього бійця добровольчого батальйону Богдана Чабана не першим кроком у бізнесі. Раніше Богдан мав власний паб у центрі Донецька, а згодом і в Маріуполі. Брав активну участь у розвитку відомого проєкту Veterano Pizza.

У мене завжди було покликання мати власну справу

 — У мене завжди було покликання мати власну справу, незважаючи на те, що маю технічну освіту, — почав Богдан. — Але мої плани розвитку як підприємця змінилися навесні 2014 року. Я завжди мав проукраїнську позицію, організовував мітинги в рідному Донецьку, тому рішення піти добровольцем в один із батальйонів було для мене очевидним.  У жовтні-листопаді 2014 року ми почали займатися з інструкторами. У цей час я перейшов із батальйону «Шахтарськ» до підрозділу «Гарпун», де й залишився продовжувати службу.

Якісне виробництво запорука успіху

Повернення до мирного життя ознаменувалося для Богдана початком нової історії в бізнесі.

— Я почав займатися відновленням свого улюбленого місця «Изба-читальня»  в Маріуполі, яке було для мене в Донецьку другим домом.  Друзі допомогли мені заповнити заявку для відновлення бізнесу переселенців, і після цього я отримав грант на проєкт, а згодом, у травні 2016 року, ми відкрилися. Потім я почав займатися розвитком мережі Veterano Pizza, відкрив декілька піцерій по всій території України.  У процесі роботи стикнувся із труднощами щодо пошуку якісної продукції. Більшість постачальників, відверто кажучи, видавали продукт сумнівної якості. Перебуваючи в цій «кухні», я зрозумів, що якісне виробництво — запорука успіху. Так у мене зародилася ідея щодо самостійного вирощування екологічно чистих овочів та зелені. Я хотів контролювати весь процес, починаючи, так би мовити, з моменту  «в полях» і закінчуючи лінією пакування та сортування. Моя команда часто їздить в робочі відрядження, щоби вивчати особливості вирощування овочів в окремо взятій теплиці та загалом досягнути розуміння, чи підходить овочар — «Овочару». Для мене за честь бути частиною тої  спільноти, яка робить людей ситими та щасливими. І хоча ми тільки-но розпочали власну справу, нас уже полюбили та оцінили клієнти.

На нас чекає справжня революція. Звичайно ж, органічна.

Колишній боєць добровольчого батальйону вважає, що підприємець має сам брати відповідальність за свій бізнес, а не лише розраховувати на допомогу держави

— Я не вважаю, що мені хтось щось винен. Я та моя команда самі працюємо над тим, щоби наш бізнес приносив користь та прибуток. Якщо все робити лише з подачі та за рахунок держави, підприємець не матиме жодної мотивації. Так, є міжнародні гранти, можливо, колись ми й скористаємося ними. Ми розвиваємо наш бізнес, прагнемо розширюватися, маємо  людей, які нас підтримують. Кожен бізнес повинен мати соціальну позицію. Якщо брати нас, то ми дотримуємось принципів екологічно чистого виробництва, бо своєю продукцією намагаємося схилити людей до свідомого споживання. Я вірю, що український ринок продуктів змінюється та на нас чекає справжня революція. Звичайно ж, органічна.

До слова, ми маємо власний овочевий сайт, де розповідаємо про свої продукти, їхнє походження, ціни та можливості, як їх можна придбати і доставити. Будемо раді, якщо хтось зацікавиться та вподобає наші продукти.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Бріджит Брінк пояснила Конгресу важливість підтримки України під час війні

Бріджит Брінк пояснила Конгресу важливість підтримки України під час війні

Посол США в Україні Бріджит Брінк звернулася до американського Конгресу із закликом негайного надання Україні допомогу.

На сході наші воїни знищили важку вогнеметну систему та 746 загарбників

На сході наші воїни знищили важку вогнеметну систему та 746 загарбників

Протягом доби на східному напрямку російська армія втратила 746 осіб, 9 танків, 17 ББМ та 481 БПЛА.

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 092 злочинів проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 365 воєнних злочинів росії.

На Донеччині Президент провів нараду щодо зведення фортифікацій та оборони Часового Яру 

На Донеччині Президент провів нараду щодо зведення фортифікацій та оборони Часового Яру 

На Донеччині Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо безпекової ситуації в регіоні.

У ГУР прокоментували спробу замаху на Володимира Зеленського

У ГУР прокоментували спробу замаху на Володимира Зеленського

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов прокоментував затримання в Польщі російського агента, який готував замах на Президента України Володимира Зеленського.

Глобальний саміт та ППО: глави МЗС України та Італії провели зустріч

Глобальний саміт та ППО: глави МЗС України та Італії провели зустріч

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час зустрічі з італійським колегою Антоніо Таяні обговорив, як Італія може допомогти посилити протиповітряну оборону України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Радіоелектротехнік

від 25000 до 55000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Стрілець відділення морської піхоти

від 25000 до 125000 грн

Одеса

35 ОБрМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського

Розвідник

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Зв’язківець/Зв’язківці (на різні посади)

від 21000 до 22000 грн

Прилуки, Чернігівська область

Інспектор прикордонної служби, водій

до 20100 грн

Житомир

Державна прикордонна служба України

Начальник їдальні

від 21400 до 23000 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського