ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Керівництво держави, Міноборони та ЗСУ працюють як одна команда: у пріоритеті якісна цифрова трансформація та розвиток війська

Новини
Прочитаєте за: 5 хв. 7 Жовтня 2021, 17:27

Сьогодні за участю керівництва Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України відбувся брифінг щодо перспектив і можливостей цифрової трансформації, впровадження інноваційних технологій у сфері оборони.

Учасники заходу обговорили можливості та актуальні напрямки розвитку цифрової трансформації, зокрема в питаннях оснащення Збройних Сил України високотехнологічними зразками озброєння та військової техніки.

На сьогодні керівництво держави, Міністерства оборони України, Збройних Сил України працюють як одна команда та спрямовують свої зусилля на якісну трансформацію та розвиток ЗС України задля успішного ведення збройного протиборства майбутнього.

Як наголосила у своєму виступі заступник Міністра оборони України Ганна Маляр, цифрове майбутнє Збройних Сил — один із пріоритетних напрямків трансформації.

— Йдеться про трансформацію розвідки, автоматизованого управління, зв’язку, високоточної зброї, роботизованих комплексів безпілотників та інших високотехнологічних систем, — відзначила Ганна Маляр.

Чому це так важливо? Цифровізація, автоматизація процесів управління з вищої, стратегічної ланки до кожного окремого бійця — це вимога часу та запорука перемоги. Швидше за противника пройти цикл «спостереження – орієнтація – рішення – дія» — це мета правильно побудованої організації управління Збройними Силами.

Як повідомив заступник Міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Юлій Гере, питання впровадження передових технологій на контролі Міністра оборони України Андрія Тарана та Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-лейтенанта Валерія Залужного.

— Завдяки їхній підтримці до Дня захисників і захисниць України — 14 жовтня — буде завершено юридичний процес трансформації та побудови єдиної ланки управління всіма процесами у сфері автоматизації та цифрової трансформації у Міноборони та ЗСУ, — сказав Юлій Гере.

Він також звернув увагу, що виконана у сфері цифровізації робота дає змогу посилити перевагу під час реального виконання бойових завдань на користь ЗСУ та всього сектору національної безпеки та оборони держави.

У системі Міноборони України започатковано проєкт створення кібервійськ

За словами заступника Генерального директора – керівника експертної групи планування та впровадження політик Директорату політики цифрової трансформації та інформаційної безпеки у сфері оборони МОУ полковника Сергія Галушка, кібервійська — системоутворювальний орган для ефективних дій у кіберпросторі щодо відбиття збройної агресії та забезпечення кібероборони.

— Вони повинні бути високотехнологічними, мати особовий склад, який за рівнем фахової підготовки відповідає статусу України як ІТ-держави, і здатними не тільки захищати критичну інформаційну складову в межах правового режиму звичайного чи воєнного стану. Вони мають здійснювати активну кібероборону – мінімізувати загрозу з боку агресора у такий спосіб, щоб його наступальні спроможності не були реалізовані, — відзначив полковник Сергій Галушко.

Міноборони запроваджує сучасну парадигму «research and development» у розробленні нових зразків зброї

— Замість дослідно-конструкторських робіт, які тривають багато років і коштують бюджету мільйони гривень, ми запроваджуємо сучасну парадигму «research and development», тобто на короткий цикл дослідження, що супроводжується швидким втіленням та ефективними польовими випробуваннями, — зазначив генеральний директор Директорату політики цифрової трансформації та інформаційної безпеки у сфері оборони МОУ Сергій Максимов.

За його словами, замість розроблення системи управління з нуля з багаторазовим дублюванням одних і тих самих етапів — швидке нарощування функціональності та випуск нових версій базових розробок. Введення системи максимальної уніфікації та стандартизації, що передбачає максимальні можливості заміни функціональних блоків та їхню універсальність у використанні.

Про створення Центру інноваційта оборонних технологій

Наразі підписана спільна Директива Міністра оборони та Головнокомандувача ЗСУ про створення Центру інновацій та оборонних технологій.

— Ми відходимо від класичного формату дослідно-конструкторської роботи та переходимо до гібридної системи управління проєктною діяльністю. Менеджмент проєкту передбачає наявність власних ресурсів та їх супроводження. Для цього і створюється Центр інновацій, — повідомив Сергій Максимов.

Формування Центру триватиме до кінця цього року.

Уперше телекомунікаційна система Міноборони через шлюз безпечного обміну з’єдналася з іншим державним реєстром

Уперше відомча телекомунікаційна система, власником якої є Міноборони, через шлюз безпечного обміну з’єдналася з іншим державним реєстром. Це відбулося у рамках експериментального проєкту Мінцифрової трансформації, Міноборони разом з Державною міграційною службою про зміну місця реєстрації онлайн.

Про це під час брифінгу розповів заступник генерального директора – керівник експертної групи супроводження проєктів Директорату політики цифрової трансформації та інформаційної безпеки у сфері оборони МОУ полковник Роман Грицький.

Він наголосив, що керівництво Міноборони одним із пріоритетних напрямів визначило цифровізацію публічних послуг, які надають територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Заступник начальника Генерального штабу ЗСУ полковник Володимир Коваль зі свого боку повідомив, що триває робота над створенням Єдиної системи висвітлення морської обстановки в Азово-Чорноморському регіоні. Також він розповів про роботу, яка ведеться щодо створення бойових автоматизованих систем.

— На сьогодні практично завершена інвентаризація всіх проєктів, передусім тих, що стосуються автоматизованих систем бойового управління. Ухвалені відповідні спільні рішення щодо подальших дій, зокрема отримання в найкоротші терміни систем, які нині випробувані тащодо яких є нагальна потребау Збройних Силах України: від автоматизованих систем стратегічного рівня і до систем тактичного рівня, — повідомив полковник Володимир Коваль.

Практичну складову «цифрового майбутнього» Збройних Сил України кияни та гості столиці можуть побачити в окремій експозиції в рамках показу зразків озброєння та військової техніки на Михайлівській площі Києва з 13 по 17 жовтня включно.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

російські загарбники протягом доби здійснили 21 обстріл (108 вибухів) прикордонних територій Чернігівської та Сумської областей.

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов в інтерв’ю BBC розкрив деякі деталі знищення російського дальнього стратегічного бомбардувальника Ту22М3.

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

росіяни продовжують системний ракетний терор півдня України.

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Швеція, яка тільки-но долучилася до Альянсу, ввела в експлуатацію новий корабель для збирання розвідувальної інформації у Балтійському морі, яке все більше підпадає під ознаки «внутрішньої водойми» НАТО.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

У ніч на 20 квітня російські окупанти атакували Україну трьома балістичними ракетами «Іскандер-М», двома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із бєлгородської області рф, а також двома керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69 із акваторії Чорного моря.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Гранатометник стрілецької роти

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Харків

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )

Зв’язківець-військовослужбовець

від 22000 до 50000 грн

Одеса, Одеська область

Механік-водій (БМП)

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Інспектор прикордонної служби

від 20100 до 120000 грн

Одеса

Державна прикордонна служба України

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Дружківка

Старобільський РТЦК та СП