ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Автоматизована система управління військами стратегічного та тактичного рівня: особливості створення та нові підходи

Важливо Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 8 Жовтня 2021, 10:12

Заступник генерального директора – керівник експертної групи планування та впровадження політик Директорату політики цифрової трансформації та інформаційної безпеки у сфері оборони Міністерства оборони України полковник Сергій Галушко розповів кореспонденту АрміяInform про нові підходи, які планують застосовувати у питаннях створення автоматизованої системи управління (АСУ) військами стратегічного та тактичного рівня.

Сергій Галушко

‒ На фронті на тактичному рівні є певні напрацювання і підприємств, і наших партнерів, які надають матеріально-технічну допомогу та намагаються забезпечити наші підрозділи засобами зв’язку інформаційної обізнаності, починаючи від відділення, взводу і вище, ‒ відзначив полковник Сергій Галушко. ‒ Якщо ми маємо створити автоматизовану систему управління тактичного рівня, то ми повинні розуміти, що все, що дозволяє обробляти та зберігати інформацію та забезпечувати навігацію, має бути інтегровано в рамках цієї АСУ. Тому сподіваємось, що нові підходи, починаючи від оперативно-тактичних вимог, визначення потреб і решта документів, які регламентують проєкт АСУ тактичного рівня, будуть ці тенденції враховувати. Окремо взятий роботизований комплекс,  логістичний комплекс або безпілотний літальний апарат тактичного рівня також є елементами цієї системи у плані інформаційної інтеграції передачі даних по закритому каналу передачі і формування картини поля бою. Це те, що стосується тактичного рівня.

‒ На стратегічному рівні ситуація полягає в тому, що в державі створюється система ситуаційних центрів, зокрема, в секторі безпеки і оборони, починаючи від головного ситуаційного центру держави, який забезпечує діяльність Президента України ‒ Верховного Головнокомандувача ЗСУ та РНБО відповідно. І ця вертикаль продовжується до всіх відомств, структур сектору безпеки і оборони, і до обласних державних адміністрацій. Проєкт створення мережі ситуаційних центрів буде реалізовуватись з урахування питань інформаційної взаємодії систем автоматизованого управління військами і сил стратегічного рівня. Ми маємо норматив: закріплене завдання на набуття оперативної сумісності з партнерами по Північноатлантичному альянсу, що відповідно насамперед передбачає сумісність системи управління та  зв’язку.  Наші проєкти, включаючи проєкти  отримання допомоги від держав-партнерів, також охоплюють всю проблематику, тобто ми комплексно підходимо до реалізації цієї роботи. Простого універсального рішення немає. Намагаємось йти в ногу з часом. І попутно розблоковуємо ті проєкти, які  були заблоковані. Війська і сили мають отримати кінцевий продукт якнайшвидше, ‒ повідомив полковник Сергій Галушко.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На березі річки затримали волинян, які намагалися переправити ухилянтів до Польщі на човні

На березі річки затримали волинян, які намагалися переправити ухилянтів до Польщі на човні

Оперативники Волинського прикордонного загону у взаємодії з польськими колегами викрили протиправну діяльність з незаконного переправлення осіб через кордон.

У Міноборони прокоментували можливість вручення повісток за кордоном

У Міноборони прокоментували можливість вручення повісток за кордоном

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін прокоментував можливість вручення представниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки повісток українським військовозобов’язаним чоловікам за кордоном.

росіяни вдарили КАБом по Сумах

росіяни вдарили КАБом по Сумах

Вдень 25 квітня ворог застосував керовану авіаційну бомбу, вдаривши по інфраструктурі міста Суми.

У застосунку Signal запущено інформативний чат-бот для військовослужбовців та членів їхніх родин

У застосунку Signal запущено інформативний чат-бот для військовослужбовців та членів їхніх родин

Запущено інформативний чат-бот у застосунку Signal для військовослужбовців та членів їхніх родин за номером +380631087206. Застосунок наразі працює в тестовому режимі.

У МОУ спрогнозували строки запуску електронного кабінету військовозобов’язаного

У МОУ спрогнозували строки запуску електронного кабінету військовозобов’язаного

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін припускає, що електронний кабінет військовозобов’язаного зможе вже запрацювати в червні 2024 року.

Двоє людей було поранено внаслідок обстрілу Нікополя

Двоє людей було поранено внаслідок обстрілу Нікополя

74-річна місцева жителька перебуває у важкому стані, у неї осколкові поранення та травматичний шок.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Снайпер

від 51000 до 120000 грн

Запоріжжя

79 окремий батальйон 102 ОБр Сил ТрО

Стрілець

від 22000 до 50000 грн

Шостка

Військова частина 3022 НГУ

Інспектор прикордонної служби

від 25000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ

Інспектор прикордонної служби (військова служба)

до 25000 грн

Черкаси

Державна прикордонна служба України

Командир зенітного ракетного взводу

від 27000 до 57000 грн

Старокостянтинів, Хмельницька область

Оператор відділення радіоелектронної боротьби

від 25000 до 65000 грн

Павлоград

Військова частина А4759