ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Києві проведуть перший у Європі військовий забіг

Новини Реабілітація Спорт
Прочитаєте за: 3 хв. 5 Жовтня 2021, 13:38

У неділю, 10 жовтня, о 8:30 у центрі Києва стартує Український військовий забіг MILITARY RUN UA. Цей потужний захід задля об’єднання нації довкола своїх захисників приурочено до 30-річчя Збройних Сил України. Це перший у Європі благодійний забіг під егідою армії, яка бере участь у війні.

На перший Український військовий забіг наразі вже зареєстровано близько 1000 учасників. Серед них − Головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний, його заступник Євген Мойсюк, Народний Герой України Павло Чайка, уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко, легендарний спецпризначинець 8-го полку Олександр Дарморос, який у боях на Донбасі втратив зір та має ампутацію нижньої кінцівки.

Основою забігу стануть діючі військовослужбовці Збройних Сил України − свої команди на дистанцію у 10 км готують усі види та роди військ (сил). Одразу понад 150 військовослужбовців, які виконують завдання у районі проведення операції Об‘єднаних сил, братимуть участь дистанційно.

Підтримати українських братів по зброї своєю участю у забігу вирішили також військовослужбовці з Литви, Великої Британії, Канади, США та Швеції.

«Ми прагнемо бути відкритими, ближчими до людей, яких захищаємо, ризикуючи власним життям, − зауважив Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний. − Ми власним прикладом пропагуємо здорові звички, силу духу і тіла, доводимо, що військові здатні об’єднати націю і у відсічі ворогу, і у таких сучасних благородних ініціативах».

Сама ж ідея проведення військового забігу виникла з огляду на популярність подібних заходів за кордоном. Найвідомішим є Марафон морської піхоти у США Marine Corps Marathon, у якому беруть участь також українські військовослужбовці та ветерани.

Реєстрація для участі в забігу та детальна інформація про Military Run UA на сайті https://www.zsu.run/

Захід відкритий для всіх − військовослужбовців ЗСУ та інших представників сектору безпеки та оборони, ветеранів АТО/ООС, цивільних громадян будь-якого віку, іноземних партнерів.

Благодійний внесок − 200 грн, для учасників бойових дій (АТО/ООС) − 100 грн, для військовослужбовців, що беруть участь в забігу в складі команд від видів та родів військ (сил) Збройних Сил України − безкоштовно.

Зібрані кошти будуть спрямовані на допомогу родинам учасників бойових дій, які постраждали під час участі в АТО/ООС.

Маршрут забігу на 10 км:

  • Старт з плацу навпроти Маріїнського Палацу – вулиця Михайла Грушевського – Центральний будинок офіцерів – завод Арсенал – вулиця Івана Мазепи − Площа Слави – вулиця Лаврська − Києво-Печерська Лавра – територія Музею Історії України під час Другої Світової війни – Прапор України – Вічний Вогонь − монумент Батьківщина-Мати − розворот у зворотному напрямку – вулиця Лаврська − Площа Слави – алея Героїв Крут – Паркова дорога – стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського – розворот – Паркова дорога − підйом до Маріїнського парку через вул. Грушевського, 9А − вулиця Михайла Грушевського − фініш на плацу Маріїнського Палацу.

Маршрут забігу на 5 км:

  • Старт з плацу напроти Маріїнського Палацу – вулиця Михайла Грушевського – Центральний будинок офіцерів – завод Арсенал – вулиця Івана Мазепи − Площа Слави – вулиця Лаврська − Києво-Печерська Лавра – розворот у зворотньому напрямку – Площа Слави − вулиця Івана Мазепи − вулиця Михайла Грушевського − фініш на плацу Маріїнського Палацу.

Отже, 10 жовтня о 8:30 прийди і підтримай своїх захисників та стань частиною історії! Заради єдності, заради перемоги, заради кожного з нас!

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

За минулу добу російські війська завдали по Донецькій області 2160 ударів. Армія рф застосувала авіацію, зенітні ракетні комплекси, артилерію.

Очільник Дніпропетровщини повідомив про врятоване життя дитини після російського удару

Очільник Дніпропетровщини повідомив про врятоване життя дитини після російського удару

Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак уточнив інформацію щодо кількості загиблих внаслідок російського ракетного удару.

За катування жителів Іванівки на Чернігівщині засуджено військових рф

За катування жителів Іванівки на Чернігівщині засуджено військових рф

До 12 років позбавлення волі засуджено військовослужбовців армії російської федерації за жорстоке поводження з цивільними в селі Іванівка Чернігівської області.

У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів, які є гарантії, що людина потрапить служити саме в ту частину, яку для себе обрала в рекрутинговому центрі.

Більше засобів захисту та боєприпасів вже на шляху до України — Генсек НАТО

Більше засобів захисту та боєприпасів вже на шляху до України — Генсек НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосив, що більше оборонного обладнання та боєприпасів для України вже в дорозі.

Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

17 працівників підприємств, які входять до Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість», нагороджено за сумлінну працю задля зміцнення обороноздатності держави.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир міномета, сержант

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Гранатометник до 189 об ТрО 123 Обр ТрО

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв, Миколаївська область

Гранатометник відділення морської піхоти

від 25000 до 125000 грн

Одеса

35 ОБрМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського

військовослужбовець (перемагаймо разом)

від 20100 до 126000 грн

Вінниця, Вінницька область

Начальник служби охорони державної таємниці

від 25000 до 30000 грн

Кропивницький

Військова частина А4607

Старший майстер, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ