ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як з початком бойових дій змінилося медичне забезпечення військово-медичного клінічного центру Східного регіону

Військова медицина Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 28 Вересня 2021, 14:29

Беззаперечним пріоритетом українських Збройних Сил є збереження життя та здоров’я військовослужбовців. І за роки війни в нас налагоджено стабільну систему медичного забезпечення війська.

Кожна медустанова пройшла власне випробування з порятунку життів поранених воїнів і отримала неоціненний досвід та кваліфікацію. Особливої практики набули заклади Сходу України – саме вони приймали і продовжують приймати найбільшу кількість поранених воїнів.

Один із них – Військово-медичний клінічний центр Східного регіону. Нині триває безперервне технологічне переоснащення військових медичних закладів, які підпорядковуються Центру. Поповнення медичним майном здійснюється за рахунок бюджетних коштів, централізованих надходжень, спеціальних фондів та благодійних організацій. 

– Для забезпечення потреб Центру придбали сучасний відеогастроскоп, системи офтальмологічної мікрохірургії, ультразвуковий літотріптор в урологію, портативний рентгенівський дентальний апарат, що покращує роботу стоматологів. Для медичних служб військових частин зони відповідальності закупили портативні хірургічні відсмоктувачі, стерилізатори, електрокардіографи, холодильні шафи для зберігання термолабільних лікарських засобів, – говорить начальник медичного постачання підполковник медичної служби Юрій Тутов. – Лабораторію забезпечили автоматичним біохімічним аналізатором, сучасними мікроскопами, аналізатором електролітів, гематологічним аналізатором для кількісного дослідження клітин крові, напівавтоматичним коагулометром для одночасно чотирьох проб дослідження кров’яного згортання. Створили резерв препаратів усіх фармацевтичних груп.  

Довідково: Військово-медичний клінічний центр Східного регіону є органом військового управління закладів охорони здоров’я у системі Міністерства оборони ЗСУ та здійснює медичне забезпечення 62 установ у 5 областях: Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Луганській та Харківській. У зоні адміністративно-територіальної відповідальності перебуває Запорізький та Черкаський військові госпіталі, Маріупольський військовий шпиталь та  центральний військовий санаторій Приморський.

Про переваги отриманої сучасної системи офтальмологічної мікрохірургії розповів начальник офтальмологічного відділення старший лейтенант медичної служби, кандидат медичних наук Андрій Шерстюк. 

– Обладнання призначене для мікрохірургічних втручань на оці. Завдяки цій апаратурі їх спектр розширюється. Можна виконувати оперативне втручання як на передньому відділі ока, наприклад, заміну кришталика, так і на задньому відділі – все, що розташоване в межах скловидного тіла та сітківки, – зазначив лікар. – Якщо комбіновано застосовувати увесь функціонал цього приладу, можна сказати, що у дніпровському шпиталі буде повний закритий цикл надання медичної допомоги для пацієнтів з пораненнями і травмами органів зору. Починаючи від бойової травми – і закінчуючи плановою хірургією. 

Читайте також: Ірпінському військовому госпіталю подарували сучасне медичне обладнання

Задля оптимізації систематичного робочого процесу ВМКЦ Східного регіону здійснює співпрацю як з іншими клінічними центрами, так і з фахівцями управління медпостачання Командування Медичних сил ЗСУ. В такий спосіб заклад налагодив взаємодію з оновлення комплектів медичного майна військових частин. 

– На нове обладнання цього року виділено близько 20 млн грн, – каже Юрій Тутов. – Плануємо до закупівлі апарат для NO-терапії монооксидом азоту, комплекс стрес-тест навантаження, спірометр, центрифугу лабораторну, стерилізатори парові. Зокрема, для Маріупольського військового шпиталю придбаємо цифровий флюорограф. Також отримаємо для потреб центру лапароскопічну стійку, хірургічний лазер, ультразвуковий та біполярний генератор. 

Бореться медичний центр і з розповсюдженням вірусу SARS-CoV-2. Наразі заклад проводить вакцинацію за допомогою однієї стаціонарної та двох мобільних бригад, які виконують повний цикл щеплень у військових частинах зони відповідальності.

Готовність військово-медичного клінічного центру до швидкого надання висококваліфікованої допомоги з використанням сучасного обладнання – показник не лише відповідального та сумлінного ставлення до власних обов’язків, але і прояв волі на шляху до побудови війська, здатного протистояти агресору в найважчих обставинах.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Діловод служби пального та мастильних матеріалів

від 25000 до 35000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Водій

від 20000 до 130000 грн

Київ

67 ОМБр ДУК

Стрілець

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Інструктор служби авіації та протиповітряної оборони

від 25000 до 70000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Начальник аптеки, фармацевт, військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Білгород-Дністровський

808 ОПП

Стрілець – снайпер 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область