ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Ветерани-танкісти Полтавщини відзначили своє професійне свято

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 12 Вересня 2021, 16:59

Урочистий захід з нагоди Дня танкістів відбувся біля пам’ятника легендарній бойовій машині Другої світової війни – танку Т-34, що встановлений на одній із площ обласного центру.

Віддати шану звитяжній праці панцерників різних поколінь та пам’яті полеглих воїнів-танкістів за незалежність України на сході країни зібрались ветерани танкових військ, представники органів місцевої влади, командування військових частин гарнізону, учнівська молодь.

– Сила та міць Збройних Сил та держави в усі роки ототожнювалась насамперед з боєздатністю саме танкових частин та підрозділів, – підкреслив на урочистому мітингу у своєму вітальному слові т.в.о. військового комісара Полтавського об’єднаного ТЦК і СП підполковник Сергій Шкурупій. – Це особливо підкреслили події на Донбасі, коли наші танкісти у прямому сенсі і сталевою бронею, і власними життями стали на заваді російським агресорам. Серед імен героїв-танкістів цих буремних подій не тільки воїни старших поколінь. Близько 70 відсотків нагороджених за героїзм та звитягу воїнів – ровесники нашої Незалежності. Це яскраве свідчення вірності бойовим традиціям минулих поколінь та готовності захистити мир і суверенітет України.

За словами офіцера, сьогодні свідченням зростання авторитету танкових військ серед молоді є той факт, що в нинішньому році близько третини абітурієнтів Полтавщини обрали для навчання інститут танкових військ Національного технічного університету «ХПІ».

Старший сержант запасу Володимир Ромаскевич, зі свого боку, відзначив, що на ветеранський корпус і сьогодні можна покласти найвідповідальніші завдання.

– Колишніх танкістів не буває, – сказав ветеран, ми всі залишаємось у бойовому строю, якими б справами ми не переймались у цивільному житті.

Воїни-танкісти завжди бажані гості в навчальних закладах Полтавщини, де проводять активну військово-патріотичну роботу, керують технічними гуртками, викладають предмет «Захист України», а також займаються волонтерством.

Зі словами щирої вдячності та вітань з нагоди професійного свята присутні ветерани були відзначені від імені командування гарнізону почесними грамотами та подяками. А далі свято продовжили музичні поздоровлення. Їх присутнім подарували артисти обласної філармонії та аматорські колективи міста.

Після завершення заходу учасників та гостей чекала традиційна солдатська каша та щире невимушене спілкування різних поколінь воїнів-захисників.

Фото пресслужби Полтавського обласного ТЦК і СП

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

Під час здійснення заходів оповіщення на військовослужбовця Вижницького районного ТЦК та СП було скоєно напад групою цивільних осіб.

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Бійці зенітного ракетного полку імені генерал-хорунжого Юрія Тютюника знищили ворожий розвідувальний БПЛА оперативного рівня.

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

«Агенція оборонних закупівель» Міністерства оборони України уклала низку державних договорів на закупівлю озброєння та інших товарів оборонного призначення.

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам акцентував на відновленні і розвитку українського оборонного виробництва.

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

Протягом доби на південній ділянці фронту було знищено 99 окупантів та 31 одиницю ворожого озброєння і військової техніки.

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій півдня, російська армія застосовує FPV-дрони та БПЛА різних типів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор звукометричного комплексу, ЗСУ

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Оператор наведення, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Майстер з ремонту безпілотних авіаційних комплексів

від 25000 до 40000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Начальник групи, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Номер обслуги мінометної батареї

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр