ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Танк, мов дівчина, якій треба приділяти всю свою увагу»

Life story
Прочитаєте за: 3 хв. 12 Вересня 2021, 11:43

Старший механік-водій танкової роти 36-ї бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського молодший сержант Сергій Небещук на війні з 2014 року. За цей час він встиг послужити в різних підрозділах, брав участь у запеклих боях. І все це через безмежну братську любов.

— Так сталося, що у 2014 році мого брата мобілізували, а мене ні. Я не міг це так залишити, бо у нас надзвичайно гарні та теплі стосунки, куди він — туди й я, хоч у самісіньке пекло. Тому пішов до військкомату та підписав свій перший контракт. Одразу відправили на перепідготовку в Десну. На той час танкістів катастрофічно не вистачало, тому готували нас швидко. Так почалась моя служба в 1-й танковій Сіверській бригаді, — пригадує Сергій. — У частині ми не побули й трьох днів, як нас перекинули в Башкирівку, де підрозділ пройшов відповідну спеціальну підготовку і етап бойового злагодження. Але не до кінця, бо довелося терміново вирушати на Дебальцівський напрямок. Тоді там почався прорив. Все відбувалося, мов у прискореній зйомці. Ми до кінця не розуміли, що й до чого, але життя — найкращий учитель.

12 лютого 2015 року, під час боїв за Дебальцеве, 3-тя рота 1-ї танкової бригади була направлена в район Логвинового. То був найважчий і найважливіший досвід у службі Сергія.

— Мій перший екіпаж мав позивний «Пума». Хлопці відпрацьовували свої завдання на всі сто відсотків, кожен знав, що від цього залежить, чи залишимося ми серед живих, чи ні. І наш танк пройшов своє перше бойове хрещення без втрат та пошкоджень. Потім ще були бої, але й близько не схожі на той,  — пригадує воїн.

До слова, саме за штурм Логвинового молодшого сержанта Сергія Небещука нагороджено орденом «За мужність» III ступеня.

У 2017 році, після завершення контракту, Сергій вирішив повернутися до цивільного життя, а вже навесні 2018-го військовий знову був у строю. Щоправда, цього разу в танковій роті 79-ї бригади ДШВ.

— Згодом, коли створили 23-й окремий танковий батальйон, який існував менше ніж рік, я перевівся до окремої бригади морської піхоти. По-перше, хотілося бути ближче до дому, адже я родом з Миколаєва. По-друге, саме ця бригада стала для нас, так би мовити, сімейною. Річ у тім, що тут служив мій брат, а також батько, який, незважаючи на поважний вік, не витримав сидіти вдома, склавши руки, й чекати звісток від синів. Тим більше, маючи бойовий досвід, який здобув в Афганістані, тож він пішов слідом за нами. Служив тут на посаді оператора-навідника БМП, — розповідає Сергій.

Він впевнений, що найважливіше для танкіста — це любити свою справу та свою бойову машину.

— Мій Т-80, хоча старший за мене, але ще «літає». Звісно, доводиться час від часу ремонтувати, але для старої техніки то норма. Крім того, досвідчені воїни знають: танк, мов дівчина, якій треба приділяти всю свою увагу, купувати подарунки та водити в ресторан, інакше — зрадить, — жартує молодший сержант Сергій Небещук.

Фото з особистого архіву Сергія Небещука

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Ворог атакував Білопілля з артилерії: є загиблий та поранені

Ворог атакував Білопілля з артилерії: є загиблий та поранені

Сьогодні вдень ворог вкотре обстріляв центр міста Білопілля Сумської області з артилерії.

У ВМС ЗСУ розповіли, чого бояться російські морські ракетоносії

У ВМС ЗСУ розповіли, чого бояться російські морські ракетоносії

Речник Військово-Морських Сил Збройних Сил України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук заявив, що за півроку є лише 2 підтверджених фактів застосування росіянами морських носіїв крилатих ракет.

росармія атакувала ракетами припортову інфраструктуру Одещини: поранено чоловіка

росармія атакувала ракетами припортову інфраструктуру Одещини: поранено чоловіка

Сьогодні, 19 квітня, Одеська область вкотре зазнала атаки окупантів, росіяни завдали ракетного удару по припортовій інфраструктурі.

На півдні росармія застосувала понад 160 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні росармія застосувала понад 160 FPV-дронів проти мирного населення

У прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей, ворог застосував 163 FPV-дрони, 8 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 268 осколкових боєприпасів.

На Дніпропетровщині українська ППО знищила ворожу керовану ракету Х-59

На Дніпропетровщині українська ППО знищила ворожу керовану ракету Х-59

Сьогодні воїни ПВК «Схід» збили керовану авіаційну ракету Х-59 в небі над Дніпропетровщиною.

У цій війні немає напівтонів, вона чорно-біла — Володимир Зеленський

У цій війні немає напівтонів, вона чорно-біла — Володимир Зеленський

Глава української держави зазначив, що російсько війна не має напівтонів та подякував усім, хто працює заради нашої країни.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-електрик у військову частину А4935

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Військовий Кухар

від 20100 до 50000 грн

Запоріжжя

Сватівський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки

Навідник-оператор

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Оператор протитанкового озброєння у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Радіотелефоніст, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Київ

20 окремий батальйон спеціального призначення

Кулеметник

від 20100 до 120000 грн

Київ

Розвідувальний батальйон 5 Окремої Штурмової Київської бригади