ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Очільник МЗС України розповів про зустрічі Президента України з лідерами Великої Британії, Туреччини, керівництвом ООН, ЄС і НАТО

Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 22 Вересня 2021, 12:09

Як інформує пресслужба МЗС України, у ході візиту до США для участі у високому сегменті Генеральної Асамблеї ООН, Президент України Володимир Зеленський проводить низку важливих зустрічей із лідерами ключових держав-партнерів України та керівництвом ООН, ЄС і НАТО.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів під час спілкування з журналістами у Нью-Йорку.

“Президент України Володимир Зеленський вже провів низку змістовних зустрічей зі світовими лідерами, на яких комплексно обговорювалися фундаментальні для України питання, зокрема питання Криму та дотримання прав людини на українському півострові”, – зазначив міністр закордонних справ України.

Дмитро Кулеба розповів про ґрунтовні переговори Президента України із Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, Президенткою Європейської Комісії Урсулою фон дер Ляєн та Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем, які відбулися у вівторок.

«У ході зустрічі з Генеральним секретарем ООН Президент порушив питання Криму та, зокрема відсутності представників ООН на установчому саміті Кримської платформи», — зазначив Дмитро Кулеба.

Він також розповів про заплановані зустрічі глави держави у середу, серед яких переговори з Прем‘єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

«Між лідерами України та Великої Британії ще з минулого року встановилися дуже добрі відносини та близький особистий контакт. У середу вони говоритимуть про взаємодію Києва та Лондона у сфері безпеки, а також стан виконання домовленостей, які були досягнуті восени минулого року під час візиту Президента України до Лондона», — зауважив міністр.

На переговорах йтиметься про реалізацію програми розвитку Військово-Морських Сил Збройних Сил України за підтримки Великої Британії та шляхи зміцнення безпеки у Чорноморському регіоні.

«Велика Британія після виходу з ЄС демонструє нову якість зовнішньої політики, яка повністю відповідає українським інтересам, тому нам є над чим спільно працювати», — підкреслив він.

Дмитро Кулеба розповів про підготовку до виступу Президента України на Генасамблеї ООН, який запланований у середу пізно ввечері за київським часом. Українська делегація нині уважно відстежує всі виступи, де згадується наша держава та враховує сигнали, почуті під час двосторонніх зустрічей, для внесення останніх уточнень у текст президентського виступу.

Довідково: 21 та 22 вересня Президент України Володимир Зеленський, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та українська делагація перебувають із візитом у США, де беруть участь у сегменті високого рівня 76-й сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Читайте нас у Facebook
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець, помічник гранатометника

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Кухар, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Старі Кодаки, Дніпропетровська область

Геодезист

Шепетівка

Військова частина А4127

Командир взводу спеціальних робіт, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Військовослужбовець

від 20100 до 120100 грн

Миколаїв

Інгульський РТЦК та СП

Артилерист (за контрактом, ЗСУ)

від 20100 до 120000 грн

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП