ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

До викладання предмета «Захист України» залучатимуть військовослужбовців, волонтерів та ветеранів

Армія і суспільство
Прочитаєте за: 2 хв. 15 Вересня 2021, 12:52

Підвищити якість та дієвість викладання предмета «Захист України» шляхом впровадження активних форм навчання. З такою ініціативою виступило керівництво Полтавського обласного центру національно-патріотичного виховання за підтримки департаменту науки і освіти облдержадміністрації та депутатського корпусу. Пропозиція знайшла активну підтримку у військового командування гарнізону, ветеранських організацій та керівництва територіальних громад області. 

– Потреба у більш наочно-прикладному наповненні шкільних програм щодо виховання у молоді таких чеснот, як патріотизм, громадянська активність та готовність захистити суверенітет і незалежність України визначила головну мету військово-патріотичних вишколів, які вирішено запровадити в усіх територіальних громадах області, – розповів депутат обласної ради, учасник бойових дій на сході капітан запасу Сергій Бульбаха. – Саме тому до сучасних методик викладання предмета будемо залучати інструкторів з-поміж військовослужбовців, волонтерів та ветеранів.

Учасниками нинішнього заходу стали понад 50 одинадцятикласників шкіл Решетилівської ОТГ Полтавського району. На навчальних локаціях юнаки та дівчата тренувались у вправності розбирання та збирання стрілецької зброї, виконанні стрільб із пневматичної гвинтівки, метанні ручних гранат та наданні першої медичної допомоги. 

– Особлива привабливість зборів полягає насамперед у їхньому масовому та динамічному характері, – зазначив керівник ГО Клуб юних десантників В’ячеслав Курган. – Для багатьох школярів виконання практичних стрільб відбувається уперше. Тому можна зрозуміти їхню зацікавленість і хвилювання. 

Водночас інструктори-ветерани – члени ГО «Вороскол», ділились з учасниками зборів досвідом та тонкощами організації бойового спостереження, ведення прицільного вогню та убезпечення від ворожих обстрілів.

Присутні на заході представники Полтавського районного ТЦК і СП, окрім надання інструкторської допомоги, ознайомили старшокласників з характером та особливостями строкової й контрактної служби, умовами вступу до військових вишів.

Підбиваючи підсумки збору, організатори одностайно висловили пропозицію  щодо розширення його формату як у часі, так і в контексті збільшення у планах вишколу кількості загальновійськових дисциплін.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Президент підписав указ, який забороняє військовим доступ до азартних ігор

Президент підписав указ, який забороняє військовим доступ до азартних ігор

Президент Володимир Зеленський підписав указ «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 квітня 2024 року «Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет».

Володимир Зеленський підтримав проєкт створення другого ешелону лікарень, що прийматимуть поранених захисників

Володимир Зеленський підтримав проєкт створення другого ешелону лікарень, що прийматимуть поранених захисників

Щоб приймати бійців із південного напрямку, планують реконструювати Криворізьку лікарню №2, найбільшу в місті.

На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На Харківському напрямку бійці повітряної розвідки Держприкордонслужби знайшли та знищили відеокамеру спостережного комплексу «Муром - М».

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Великописарівська та Середино-Будська громади Сумщини тепер відносять до територій активних бойових дій.

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кухар окремого батальйону сил ТрО

від 20000 до 50000 грн

Дніпро

233 окремий батальйон 128 ОБр Сил ТрО

військовослужбовець Начальник медичної служби

від 20000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Кінолог-інспектор прикордонної служби

від 21000 до 24000 грн

Мукачівський прикордонний загін

Помічник військового коменданта, військовослужбовець

Запоріжжя

Комендатура військових сполучень Запоріжжя

Технік, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Водій, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО