ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

CITIUS, ALTIUS, FORTIUS: Україна відзначає День фізичної культури та спорту

Публікації Спорт
Прочитаєте за: 3 хв. 11 Вересня 2021, 9:22

Цьогоріч у нашій державі День фізичної культури та спорту припадає на 11 вересня. Це свято, коли відзначають та згадують всіх тих, хто присвятив своє життя спорту та фізичному гарту, тих, хто демонструє свої досягнення під час національних змагань і представляє Україну на міжнародній спортивній арені. І хоча в нашій країні спортивна інфраструктура ще розвивається та набирає обертів, ми вже маємо свої значні досягнення. Лише нещодавній виступ українських параолімпійців на Олімпіаді в Токіо приніс в нашу скарбничку аж 98 медалей, 24 з яких — золоті.

Загалом значні досягнення у великому спорті починаються з фізичної культури як у школах, дитсадках чи вишах, так і з самостійних занять вдома чи спортзалі. Збройні Сили України у цьому сенсі теж доволі прагматичні, адже фізичний розвиток українського військовослужбовця завжди був у пріоритеті. Тим паче, що виконання спеціальних та бойових завдань вимагає значних фізичних навантажень.

На прикладі Сухопутних військ, найбільшого в українській армії виду, можна точно констатувати, що спорт у Збройних Силах розвивається.

— Фізичний розвиток та заняття спортом — це невід’ємна складова навчання українського солдата та офіцера, — розповідає начальник відділу фізичної підготовки Командування підготовки КСВ ЗСУ полковник Владислав Суспо. — У Збройних Силах, зокрема у військових частинах та установах Сухопутних військ, на заняття спортом відводиться не менше ніж чотири години на тиждень. Звичайно ж, є й індивідуальні заняття фізичними вправами під час самостійної підготовки чи спеціально відведені години для тренувань армійських спортсменів. Проте спортом повинні займатися всі  — і солдати строкової служби, і контрактники та офіцери.

Водночас постійно вдосконалюється та розширюється навчально-спортивна база в Сухопутних військах. Зокрема, це й ремонт стадіонів, і покращення спортзалів, і закупівля спеціального спортивного інвентаря. Ба більше, вдосконалюється й сама система фізичної підготовки у військах.

— Цьогоріч ми експериментально змінили підхід до здачі фізичної підготовки під час вступу до одного з вищих військових навчальних закладів, — продовжує полковник Владислав Суспо. — У червні вступники до Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного здавали нормативи з бігу на 1000 метрів у повному спорядженні, повзали по-пластунськи 50 метрів, метали гранату та переносили пораненого. Також для майбутніх курсантів механізованих, танкових та артилерійських підрозділів замість загальновійськової смуги перешкод ввели спеціальну, де курсанти долають додаткові перешкоди. У разі погодження, та можливо невеликих змін, нововведення запровадять і в інших військових вишах.

Полковник Владислав Суспо також додав, що в Командуванні Сухопутних військ та Генеральному штабі постійно працюють над удосконаленням системи фізичної підготовки та спортивного розвитку українських захисників, часто-густо нововведення запозичуються у збройних силах країн-членів НАТО.

Варто також відзначити, що значну частину національної збірної України з різних видів спорту становлять саме армійські спортсмени.

Тож сьогодні колектив АрміяInform бажає всім українським спортсменам та викладачам фізичної культури невичерпної енергії, високих спортивних досягнень та відданості своїй улюбленій справі.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У цій війні немає напівтонів, вона чорно-біла — Володимир Зеленський

У цій війні немає напівтонів, вона чорно-біла — Володимир Зеленський

Глава української держави зазначив, що російсько війна не має напівтонів та подякував усім, хто працює заради нашої країни.

Brave1 оголошує про пошук рішень для протидії FPV та комерційним дронам

Brave1 оголошує про пошук рішень для протидії FPV та комерційним дронам

Кластер підтримки Defense Tech розробок в Україні Brave1 оголошує про пошук рішень для протидії FPV та комерційним дронам.

ЗСУ вперше збили бомбардувальник Ту-22М3, бої біля Авдіївки: стрім із прифронтового міста

ЗСУ вперше збили бомбардувальник Ту-22М3, бої біля Авдіївки: стрім із прифронтового міста

ГУР Міноборони у взаємодії з Повітряними Силами ЗСУ збили російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 за 300 км від кордону. Це перший літак стратегічної авіації, який вдалось знищити Україні під час польоту.

Кількість жертв російського ракетного удару в Дніпрі зросла: з-під завалів дістали тіло жінки

Кількість жертв російського ракетного удару в Дніпрі зросла: з-під завалів дістали тіло жінки

На цю годину рятувальники дістали з-під завалів будинку в Дніпрі тіло жінки. Ще одну людину шукають.

В ООН відреагували на ракетний удар рф по Дніпру: В Україні немає мирних ранків

В ООН відреагували на ракетний удар рф по Дніпру: В Україні немає мирних ранків

Гуманітарна координаторка в Україні Деніз Браун рішуче засудила удари військ росії по Дніпру та інших містах області.

Унаслідок ворожого артудару по Миколаївщині загинула жінка та поранено дитину

Унаслідок ворожого артудару по Миколаївщині загинула жінка та поранено дитину

Армія рф обстріляла з артилерії Куцурбську громаду Миколаївської області.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Майстер експлуатації та ремонту бронетанкової техніки

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Оператор БпАК

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

106 окремий батальйон ТрО 109 окремої бригади Тро ЗСУ

Водій, військовослужбовець

до 21000 грн

Львів

125 обр СВ ЗСУ

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Кропивницький

Військова частина А7343

Оператор БПЛА, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Водій-кранівник

від 21000 до 51000 грн

Новомосковськ

Військова частина Т0940