ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

За лаштунками головного свята країни

Новини Репортаж
Прочитаєте за: 2 хв. 12 Серпня 2021, 19:55

На злітно-посадковій смузі аеродрому Київського державного авіаційного заводу «Антонов» відбулися спільні тренування парадних розрахунків, які візьмуть участь у заходах з нагоди 30-ї річниці проголошення Незалежності України.

Загалом до спільних тренувань залучено майже п’ять тисяч осіб, які формують 36 піших розрахунків. Серед них представники Сухопутних військ, Військово-Морських Сил, Повітряних Сил, Сил спеціальних операцій, Десантно-штурмових військ. Крім того, залучені й підрозділи від Національної гвардії, Національної поліції, Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Слід відзначити, що за підготовкою учасників спостерігали Міністр оборони України Андрій Таран, командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський.

Цьогоріч парадні розрахунки пройдуть Хрещатиком новим стройовим кроком. Тепер визначено підйом ноги 10–15 сантиметрів, винос руки — на рівні сонячного сплетіння, а темп руху вже буде нижчим за 110 кроків за хвилину. Усі учасники параду швидко опанували нові вимоги.

— Жодних проблем із дотриманням вимог нового стройового кроку не виникало. Курсантська «коробка» нашого вишу швидко його вивчила. Ба більше, вважаю, що нові вимоги стали легшими, — говорить сержант Михайло Гончар із Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ». — Наш військовий колектив старанно відточує стройовий крок, аби під час ювілейного параду довести, що майбутні офіцери танкових військ — найкращі!

Багато учасників параду раніше брали участь у бойових діях на сході країни. З-поміж них — воїни окремої механізованої бригади імені Івана Сірка. Вони крокуватимуть Хрещатиком окремою «коробкою».

— Усі військовослужбовці підрозділу воювали на сході України. Дехто має по кілька і більше ротацій. Я з 2017 року у війську й виконую обов’язки навідника оператора БТР-4Е. Був сім місяців у районі проведення операції Об’єднаних сил. Нещодавно бригада повернулася з району виконання бойових завдань і розпочала готуватися до параду військ. Усі дуже відповідально поставилися до цього заходу. Тому впевнений, що маємо пройти головною вулицею столиці краще з-поміж усіх, — зазначив старший солдат військової служби за контрактом Антон Гора.

Слід додати, що під час ювілейного параду буде залучено понад 400 одиниць озброєння та військової техніки, з яких більше ніж 300 — від Збройних Сил України. Це перший парад із залученням такої великої кількості техніки. Також у цьому параді вперше братимуть участь бійці підрозділів територіальної оборони й окрема «коробка» від ЗСУ, яку представлятиме кінологічний розрахунок.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор систем РЕБ | Військовослужбовець

від 22000 до 120000 грн

Одеса

Військова частина А0528

Зв’язківець, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ

Сапер (розмінування)

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Бойовий медик взводу

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

112 окремий батальйон 110 ОБрТрО

C/C++ Embedded developer (STM32)

від 21000 до 81000 грн

Одеса

ВМС ЗС України

Зв’язківець (за контрактом ЗСУ)

від 20100 до 120000 грн

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП