ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

З району проведення ООС повернулась окрема мотопіхотна бригада імені Якова Гандзюка

Новини Репортаж
Прочитаєте за: 3 хв. 1 Серпня 2021, 9:05

До пункту постійної дислокації у місті Гайсин Вінницької області, з честю виконавши бойові завдання з відбиття російської агресії в районі проведення операції Об’єднаних сил, повернулася окрема мотопіхотна бригада імені Якова Гандзюка.

Як розповіли журналістові АрміяІnform у військовій частині, бригада не була вдома без кількох днів рік. Ще у серпні минулого року її підрозділи вирушили до Міжнародного центру миротворчості та безпеки на Львівщину.

– Майже три місяці військовослужбовці вдосконалювали бойові навички на Яворівському полігоні, – повідомляє представник бригади Оксана Кобець. – Визначною подією для нашої бригади стала участь у багатонаціональних навчаннях «Репід Трайдент–2020», що стали найбільш масштабними за кількістю учасників: у них взяли участь понад 4000 військовослужбовців із 9 країн світу. Під час міжнародних навчань ми не просто перейняли знання й уміння іноземних колег, але й поділилися власним досвідом ведення бойових дій, який здобули за роки війни на Сході.

Наприкінці жовтня, завершивши бойове злагодження, бригада імені Якова Гандзюка відправилась до району проведення операції Об’єднаних сил. Виконувати бойові завдання із захисту територіальної цілісності та суверенітету України мотопіхоті довелося на одному з найбільш гарячих напрямків ООС – так званій Світлодарській дузі.

Упродовж дев’яти місяців особовий склад бригади мужньо протистояв ворогу. Майже щодня російські найманці обстрілювали її позиції, доволі часто – із забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Але вояки завжди давали гідну відповідь і змушували ворога повертатися на вихідний рубіж.

– На жаль, у цю ротацію ми втратили побратима, – із сумом продовжує пресофіцер. – 23 лютого під час виконання бойового завдання загинув сержант Дмитро Сардак. Того дня окупанти вкотре порушили режим припинення вогню та відкрили вогонь вбік наших позицій з мінометів 82-го калібру та станкових протитанкових гранатометів. Під час обстрілу сержант Сардак дістав осколкове поранення, яке виявилось несумісним з життям…

31 липня відбулись урочистості з нагоди повернення бригади до ППД. Урочистою ходою військові пройшли центром міста. Їх щиро вітали місцеві жителі, які з нетерпінням чекали цього моменту, адже майже в кожного мешканця цього невеличкого подільського містечка цього дня з війни повернувся якщо не родич чи друг, то просто знайомий. Своїх захисників гайсинчани зустрічали квітами, оплесками та словами вдячності. За славною традицією вітали воїнів хлібом-сіллю, який вручили командиру бригади полковнику Геннадію Шаповалову.

З поверненням до пункту постійної дислокації воїнів окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка привітали командувач військ Оперативного командування «Південь» генерал-майор Ігор Палагнюк, представники обласної, районної та міської влади, духовенство та волонтери.

Під час урочистостей вшанували пам’ять бойових побратимів, життя яких забрала війна.

Вітаючи особовий склад з успішним завершенням виконання бойового завдання в районі ООС та поверненням додому, командир бригади полковник Геннадій Шаповалов відзначив вагому роль кожного військовослужбовця. Чимало з них з нагоди святкування отримали почесні нагороди. А на завершення урочистостей захисників благословив місцевий священник Української православної церкви.

У рамках урочистостей з нагоди повернення бригади імені Якова Гандзюка на центральній площі міста Гайсина відбувся показ військової техніки та озброєння. Містяни мали можливість ознайомитись зі зразками сучасної зброї, приміряти військове спорядження, сісти за кермо авто- та бронетехніки. Найбільше задоволення від виставки отримали юні гайсинчани, яких цікавило абсолютно все.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Додаткові 70 тисяч для військових. Хто та коли зможе отримати нову виплату

Додаткові 70 тисяч для військових. Хто та коли зможе отримати нову виплату

Кабінет Міністрів затвердив додаткову фінансову винагороду військовим у розмірі 70 тисяч гривень. Ця виплата може застосовуватися вже з цього місяця.

Україна задає тон у війні дронів: експерт розповів АрміяInform про сильні та слабкі сторони

Україна задає тон у війні дронів: експерт розповів АрміяInform про сильні та слабкі сторони

Українські дрони мають перевагу над ворожими, зокрема, завдяки новаторським технологічним рішенням.

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Вожатий службових собак

від 20100 до 50000 грн

Краматорськ

Донецький зональний відділ ВСП

Оператор комплексу радіоелектронної боротьби

від 21000 до 50000 грн

Одеса

Військова частина А2238

Стрілець в сили оборони

від 21000 до 50000 грн

Калинівка, Вінницька область

Такелажник, військовослужбовець

від 21000 до 22000 грн

Київ, Київська область

Водій

від 20000 до 50000 грн

Полтава

Військова частина A7310

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Краматорськ

Старобільський РТЦК та СП