ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У районі проведення ООС визначено найкращого військового водія вантажного автомобіля

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 30 Серпня 2021, 12:35

У конкурсі взяли участь три екіпажі вантажних автомобілів у складі водія та помічника, які представляли оперативно-тактичні угруповання «Схід», «Північ» та частини, які підпорядковуються безпосередньо Командуванню об’єднаних сил.

— Це фінальний етап конкурсу, — розповідає заступник голови конкурсної комісії полковник Андрій Хабаров. — Спершу водії змагалися у своїх бригадах, далі виборювали звання найкращого в оперативно-тактичних угрупованнях.

До фіналу пройшли водії окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського, окремої механізованої бригади імені короля Данила та окремої аеромобільної бригади. Для участі у завершальному етапі ці найкращі водії прибули на своїх вантажівках з одним помічником.

Конкурс мав дві номінації. В теоретичній — учасники демонстрували свої знання правил експлуатації та будови автомобіля і Правил дорожнього руху України.

У спеціальній номінації водії практично виконували нормативи вправ з водіння, експлуатації та обслуговування вантажного автомобіля. Вони мали встановити акумуляторні батареї на машину та виконати заміну колеса переднього мосту на запасне.

— Судді конкурсу оцінювали правильність дій і враховували час виконання завдання кожним екіпажем, — каже полковник Андрій Хабаров. — Насамкінець водії виконували спеціальну вправу з водіння. На маршруті руху були обладнані перешкоди й ділянки для маневрування. Водії мали подолати їх якомога швидше та без помилок.

Третє місце посів водій окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського сержант Євген Гудков, друге — водій окремої механізованої бригади імені короля Данила солдат Василь Пікуш. Перше місце і звання найкращого виборов водій окремої аеромобільної бригади солдат Олександр Зінюха.

— Мені 38 років. З 23 років я за кермом. Це моя улюблена робота. Маю всі необхідні документи для роботи на габаритному транспорті в галузі вантажних перевезень в країнах Євросоюзу. Багато років працював як водій за кордоном, — розповідає про себе Олександр. — Приблизно два роки тому я мав розмову з військовим комісаром свого району. Він розповів, що армія зацікавлена у професійних водіях. Трохи подумавши, я вирішив, що маю укласти контракт на три роки та зробити свій внесок у справу захисту рідної країни. Так став водієм в окремій аеромобільній бригаді. За кермом автопоїзда я побачив всю Європу. Нині, кермуючи військовим вантажним автомобілем, побачив всю Україну. Тренувався і навчався на різних полігонах, доставляв людей і вантажі в різні кутки нашої держави. Наразі виконую завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил. Україна дуже гарна, ми маємо її захистити і зберегти для наших дітей і внуків.

Заступник голови конкурсної комісії полковник Андрій Хабаров каже, що конкурси найкращих у своїй спеціальності в Об’єднаних силах проходять регулярно.

— Такі змагання мають сприяти зацікавленості фахівців у підвищенні свого професійного рівня та їхньому прагненню розвиватися та самовдосконалюватися, — каже він. — Конкурс був запеклим, однак пройшов у гарній товариській атмосфері. Водії обмінювалися досвідом і знаннями, багато спілкувалися.

Після завершення змагання водії повернулися у свої підрозділи. Вони та сотні їхніх колег разом з увіреною їм автотехнікою перебувають у постійній готовності за будь-яких умов вчасно доставити людей і вантажі до місця призначення.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Президент України провів розмови зі спікером Палати представників та лідерами республіканців і демократів у Сенаті

Президент України провів розмови зі спікером Палати представників та лідерами республіканців і демократів у Сенаті

Президент України провів телефонні розмови зі спікером Палати представників Майком Джонсоном, лідером республіканців у Сенаті Мітчем Макконнеллом і лідером демократичної більшості в Сенаті Чаком Шумером.

Україна передала список 561 дитини на повернення з росії

Україна передала список 561 дитини на повернення з росії

Список був переданий Катару, який виступає посередником у перемовинах стосовно повернення дітей.

Війська рф тричі за день вдарили по обʼєктах Укрзалізниці: загинули 3 працівників, 7 поранені

Війська рф тричі за день вдарили по обʼєктах Укрзалізниці: загинули 3 працівників, 7 поранені

Внаслідок ворожого удару на Донеччині під час виконання роботи загинули троє залізничників.

На фронті 93 бойових зіткнення за добу, Сили оборони відбили ворожі атаки на семи напрямках

На фронті 93 бойових зіткнення за добу, Сили оборони відбили ворожі атаки на семи напрямках

Протягом доби зафіксовано 93 бойових зіткнення. Загалом, ворог завдав 4 ракетних та 50 авіаційних ударів, здійснив 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

США закуплять українську зброю

США закуплять українську зброю

Військова допомога з боку США передбачає передачу Україні не лише американської зброї, а й замовлення на підприємствах українського військово-промислового комплексу.

Вдарили по пасажирському поїзду: подробиці ракетної атаки по Балаклії

Вдарили по пасажирському поїзду: подробиці ракетної атаки по Балаклії

Окупанти атакували ракетою залізничний вокзал як раз в той момент, коли біля нього знаходилися пасажирські вагони електропоїзда «Харків-Ізюм».

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

81 ОДШБ

Інспектор прикордонної служби (військова служба)

від 20000 до 20000 грн

Львів

Державна прикордонна служба України

Інспектор прикордонної служби, зв’язківець

від 20500 до 25000 грн

Херсон

Херсонський прикордонний загін

Сапер, військовослужбовець

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Херсон

Старобільський РТЦК та СП