ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Привітання Міністра оборони з нагоди Дня Повітряних Сил ЗС України

Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 1 Серпня 2021, 9:08

Шановні авіатори, вартові неба, оператори, радіотехніки, авіаінженери, працівники та ветерани Повітряних Сил!

Нині захисники повітряного простору виконують завдання зі стримування збройної агресії проти України з повітря, прикриття важливих об’єктів держави, угруповань своїх військ від ударів засобів повітряного нападу та ураження військ і об’єктів противника.

Цілодобово екіпажі авіаційних бригад спільно з бойовими розрахунками зенітних ракетних та радіотехнічних підрозділів несуть бойові чергування в системі оборони держави.

Повітряні Сили Незалежної України пройшли складний шлях становлення, реформування та розвитку, і стали повноправним та боєздатним видом Збройних Сил України, неодноразово демонстрували свій високий професіоналізм.

З перших днів російської агресії військовослужбовці Повітряних Сил виконували найскладніші бойові завдання зі знищення броньованої техніки та вогневих позицій окупанта, здійснювали прикриття наших військ з повітря, проводили повітряну розвідку, перевозили особовий склад та доправляли вантажі.

Під час бойових дій з російсько-окупаційними військами на сході України загинули 55 воїнів Повітряних Сил.

Ми пам’ятаємо і 14 червня 2014 року, коли назавжди пішли у небо 9 членів екіпажу Іл-76 та 40 десантників.

Трагічною сторінкою в історії нашої військової авіації стала загибель під час навчально-тренувального польоту 26 військовослужбовців Повітряних Сил Збройних Сил України.
Вічна пам’ять!

Сучасний розвиток Повітряних Сил здійснюється з урахуванням викликів і загроз, які постали перед нашою державою з 2014 року. Відповідно до Державної програми розвитку Збройних Сил України здійснюється приведення організаційних структур Повітряних Сил у відповідність зі структурами держав-членів НАТО.

Сьогодні українські Повітряні Сили набувають нових спроможностей із захисту нашого повітряного простору та взаємосумісності з відповідними структурами держав-членів НАТО. Наших пілотів поважають і цінують у всьому світі, а українські вертолітники в Конго завжди отримують високу оцінку керівництва Місії ООН.

Тож, сьогодні наше оборонне відомство активно працює над питанням переозброєння і оснащення Повітряних Сил новими зразками озброєння та військової техніки вітчизняного й іноземного виробництва. Вперше за часів Незалежності на замовлення Міноборони ДП «Антонов» будує нові військово-транспортні літаки Ан-178-100Р для Повітряних Сил.

Впродовж першого півріччя 2021-року з підприємств концерну «Укроборонпром» до бойових військових частин Повітряних Сил вже передано літаки Су-27, МіГ-29, МіГ-29УБ, Су-25, Су-25УБ, Су-24М, вертольоти Мі-8МСБ, Мі-2МСБ.

Під час ремонту та модернізації літаків йде заміна навігаційного обладнання на відповідне стандартам НАТО і системам IKAO, здійснюється підвищення ефективності і розширення номенклатури озброєння.

Закуповуємо радіолокаційні нові станції 35Д6М, П-18М, П-18 Малахіт.

Одночасно ми вдосконалюємо аеродромну мережу Повітряних Сил, аби вони могли приймати літаки всіх типів. Для радіотехнічного забезпечення польотів фінансується встановлення сучасного світлосигнального, радіолокаційного і радіотехнічного обладнання. На часі — оновлення покриття аеродромів, за зразком наших міжнародних летовищ.

Для посилення протиповітряної оборони, розглядається можливість створення вітчизняного зенітного ракетного комплексу середньої дальності. А на базі літака Ан-178 — літака дальнього радіолокаційного виявлення та управління.

Повітряні сили — це не лише техніка, а в першу чергу люди: авіатори, оператори, представники десятків спеціальностей, які опікуються мирним небом. Міноборони сьогодні виступає за створення додаткової фінансової привабливості служби для військовослужбовців льотного екіпажу та екіпажу безпілотних авіаційних комплексів.

Ми пишаємося тим, що Україна одна з небагатьох держав у світі, яка має повний цикл підготовки авіаційних фахівців, з виконанням курсантами видового навчального закладу на крайньому курсі польотів на бойовому літаку. З метою підвищення рівня взаємосумісності з НАТО та вивчення передового досвіду збройних сил інших країн світу, Повітряні Сили постійно беруть участь у міжнародних заходах військового співробітництва.

Нещодавнє загострення обстановки в окремих районах Донецької і Луганської областей, накопичення російських військ вдовж українського державного кордону, російсько-білоруські навчання за наступальною тематикою змусили суспільство вкотре заговорити про повітряний щит держави. Адже без контролю у повітрі агресор не матиме переваги в сухопутних операціях.

Підсумки практичних дій, тренувань сил та засобів локальних угруповань протиповітряної оборони, відпрацювання вартовими неба реагування на ймовірні виклики та загрози у складі міжвидових угруповань засвідчують: Повітряні Сили здатні захистити наш повітряний простір і дати відсіч агресору.

Дякую кожному із вас за службу!

Щиро бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я, щастя і добробуту, нових звершень в ім’я перемоги і миру в Україні!

Слава Повітряним Силам Збройних Сил України!

Слава Україні!

Міністр оборони України Андрій Таран

Читайте нас у Facebook
Уряд Великої Британії передав обладнання для роботи з реєстром «Оберіг»

Уряд Великої Британії передав обладнання для роботи з реєстром «Оберіг»

Міністерство оборони України продовжує роботу над цифровізацією військового обліку. Для роботи з реєстром військовозобов'язаних «Оберіг» ТЦК та СП потребують сучасного обладнання – ноутбуки, сканери, принтери.

ЗСУ продовжують стримувати ворога на Бахмутському та Новопавлівському напрямках: відбито 29 атак

ЗСУ продовжують стримувати ворога на Бахмутському та Новопавлівському напрямках: відбито 29 атак

Протягом доби зафіксовано 71 бойове зіткнення. Загалом, ворог завдав 6 ракетних та 63 авіаційних удари, здійснив 41 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Луганщині росіяни знищили 31 пам’ятку культурної спадщини

На Луганщині росіяни знищили 31 пам’ятку культурної спадщини

31 пам’ятку культурної спадщини зруйнували або знищили росіяни у Луганській області від початку широкомасштабного вторгнення.

Президент подякував єврейській спільноті за залучення допомоги Україні від США

Президент подякував єврейській спільноті за залучення допомоги Україні від США

Напередодні свята Песах Президент України Володимир Зеленський мав можливість зустрітися з представниками іудейських організацій та учнями єврейської школи.

Ворог протягом дня атакував Дніпропетровщину артилерією та ударними БПЛА, є руйнування

Ворог протягом дня атакував Дніпропетровщину артилерією та ударними БПЛА, є руйнування

Армія рф упродовж дня 13 разів атакувала Дніпропетровщину з артилерії та ударними дронами, є значні руйнування.

У Польщі викрили російського агента, який готував замах на Президента України

У Польщі викрили російського агента, який готував замах на Президента України

За результатами тісної взаємодії Служби безпеки, Офісу Генерального прокурора України та органів правопорядку Польщі затримано громадянина Польщі, який співпрацював з воєнною розвідкою рф (більш відомою як гру).

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Діловод

від 25000 до 130000 грн

Запоріжжя

75 батальйон 102 бригада

Водій, військовослужбовець

від 50000 до 120000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Кухар їдальні, військовослужбовець

від 22000 до 122000 грн

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Стаpший навідник

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Зовнішній пілот, оператор безпілотних літальних апаратів

від 25000 до 35000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Інженер відділу ремонту засобів вимірювальної техніки, військовослужбовець

від 28000 до 30000 грн

Харків

Метрологічний центр військових еталонів ЗСУ