ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Безоплатний каякінг для ветеранів, або Реабілітація військових за американським зразком

Армія і суспільство Реабілітація
Прочитаєте за: 2 хв. 26 Серпня 2021, 9:27

Кожен ранок крайнього дня тижня учасники організації UA Navy Sport розпочинають з кросу протяжністю 3-5 кілометрів. О 08:30 вони стартують від пляжу Ланжерон, що в Одесі, та біжать уздовж «Траси здоров‘я». Серед учасників люди різних військових звань та віку: матроси, курсанти, офіцери. Хлопці беруть участь у різних бігових марафонах, де показують досить високий результат. До них можуть приєднатися всі охочі.

– Я познайомився з представниками організації, коли брав участь у змаганнях із кросфіту. Мені сподобався їхній дружній колектив. Ми почали разом бігати, плавати на каяках. Це неабияк мотивує мене. Крім того, спорт завдяки креативності учасників організації став не просто буденністю, це ще й неймовірні враження, простір для спілкування, теми для розмов та привід для зустрічей, – зазначає курсант Військової академії (м. Одеса) факультету морської піхоти Вадим Ліподан.

Після пробіжки учасники вирушають на спортивний майданчик, де проводять тренування загально-фізичної підготовки: підтягування на перекладині, присідання, відтискання від підлоги тощо. Потім вони займаються плаванням на каяках. Це допомагає розслабитися після навантажень, відпочити, дає змогу насолодитися чудовими морськими краєвидами та заряджає енергією на весь день.

– Скільки себе пам’ятаю, я завжди займалася спортом. У вільний час багато бігаю, також займаюся плаванням на каяках, яке організовує UА Navy Sport.  Це дуже допомагає мені, розвантажує та знімає стрес після важкого робочого дня, приводить до ладу думки, – розповідає капітан 3-го рангу Оксана Сторожук.

UА Navy Sport співпрацює з Одеським центром каякінгу. З часом це переросло в колаборацію, тепер центр надає змогу безоплатно користуватися своїми послугами ветеранам АТО/ООС, а чинні військовослужбовці ВМС можуть отримати знижку 50%. Це чудовий спосіб післявоєнної реабілітації, а завдяки команді Navy Sport він став доступним для наших військових в Одесі.

– Проходячи службу в Криму, постійно займалися спортом. Також для нас головним мотиваційним джерелом були сержанти та офіцери, які брали участь у миротворчих місіях. Вони привозили з собою багато різних ідей. Наприклад, ідею проводити реабілітацію військових на каяках ми підгледіли в колег з американського флоту, які давно використовують цей вид спорту у своїх програмах. Зокрема, в реабілітаційних для військових, коли ті повертаються з різних місій, операцій, ротацій, бойових дій тощо,– пояснює засновник організації Ukrainian Navy Sport Ігор Руляк.

Каякінг корисний як фізично, так і психологічно. Адже це не лише заняття спортом, а й живе спілкування з людьми, тобто чудовий спосіб соціальної адаптації та відпочинку для ветеранів і волонтерів

Віталій Бицак, Денис Бігун

Фото авторів

Читайте нас в Telegram
Дякую, воїни: Президент підтвердив удар по аеродрому в Джанкої

Дякую, воїни: Президент підтвердив удар по аеродрому в Джанкої

Сьогодні Збройні Сили України реалізували правильний удар по окупанту в Джанкої, по аеродрому.

Президент США обіцяє негайно підписати законопроєкт про допомогу Україні

Президент США обіцяє негайно підписати законопроєкт про допомогу Україні

Президент США Джо Байден запевнив, що негайно підпише законопроєкти спікера Палати представників США Майка Джонсона про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню після його схвалення Конгресом.

Засуджених залучатимуть на службу до ЗСУ лише після згоди командира військової частини

Засуджених залучатимуть на службу до ЗСУ лише після згоди командира військової частини

Ухвалений у першому читанні законопроєкт про залучення засуджених до захисту України в лавах ЗСУ передбачає обов’язкову згоду не лише самих засуджених, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спеціальні підрозділи.

Олександр Павлюк показав, як дрони допомагають закріпити результати роботи інших підрозділів

Олександр Павлюк показав, як дрони допомагають закріпити результати роботи інших підрозділів

Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк показав ефективну роботу підрозділів Сухопутних військ.

Олексій Неїжпапа обговорив з представником уряду Естонії посилення технічних можливостей ВМС ЗСУ

Олексій Неїжпапа обговорив з представником уряду Естонії посилення технічних можливостей ВМС ЗСУ

Командувач Військово-Морських Сил ЗС України віцеадмірал Олексій Неїжпапа зустрівся із заступником генсека з морських і водних справ Міністерства клімату Естонії Каупо Ленеранда, під час якої обговорив посилення технічних можливостей ВМС ЗСУ.

Понад $60 млрд і ATACMS: з’явився текст законопроєкту про допомогу від США

Понад $60 млрд і ATACMS: з’явився текст законопроєкту про допомогу від США

Спікер Палати представників Майк Джонсон опублікував текст ініціативи фінансування допомоги Україні, який можуть схвалити вже цієї суботи, 20 квітня.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій кат. В, С

від 21000 до 121000 грн

Умань

81 окремий батальйон управління

Водій, військовослужбовець

від 21000 до 120000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Херсон

Старобільський РТЦК та СП

Лікар медичного пункту, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Гранатометник у військову частину А4935

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область