ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як у Вінниці перевіряли мобілізаційні резерви

Навчання та тренування
Прочитаєте за: 2 хв. 23 Липня 2021, 15:54

У Вінниці провели тактико-спеціальне навчання з особовим складом зонального відділу Військової служби правопорядку ЗСУ. Відпрацьовано порядок дій особового складу під час переведення на функціонування в умовах особливого періоду в умовах значної дестабілізації суспільно-політичної обстановки. Як окремі елементи навчання відпрацювали питання управління підрозділами під час ведення територіальної оборони.

У межах тактико-спеціального навчання відбулися одноденні перевірні збори резервістів оперативного резерву першої черги. За час існування зонального відділу це перші збори резервістів.

— Ми навчаємося всі — від рядового до начальника зонального відділу, — розповідає очільник Вінницького зонального відділу ВСП полковник Ігор Коваленко. — По-перше, навчаємо особовий склад, як діяти під час переведення відділу на штат воєнного часу. На практиці відпрацьовуємо дії фахівців: кадрів, фінансів, логістики, командирів підрозділів, психолога, медиків. По-друге, з особовим складом, який прибув на збори, проводимо заняття з тактичної медицини, вогневої та спеціальної підготовки. Добре пам’ятаємо всі проблеми мобілізацій 2014 року. Тож головне завдання — не допустити подібних прогалин у майбутньому.

До одноденних зборів залучили майже пів сотні резервістів. Частина тих, хто прибув, — колишні військові Вінницького зонального відділу ВСП та ті, що мають реальний бойовий досвід. А також військовозобов’язані, яких подав територіальний центр комплектування.

— Основа наших резервістів — патріотично вмотивовані люди, які відслужили по кілька контрактів, військові пенсіонери. Всі мають бойовий досвід, за плечима по кілька ротацій у район проведення АТО/ООС. У них вдома є комплект форми, елементи екіпірування та спорядження. Вони підтримують на належному рівні військові навички й фізичні кондиції. У разі потреби готові повернутися на службу, приступити до виконання службових обов’язків і бойових завдань у районі ООС, навчити новачків, поділитися з ними досвідом, — запевняє полковник Ігор Коваленко.

Він каже, що водночас зі зборами триває рекрутинг щодо підписання контракту на військову службу в резерві, відповідно до недавно ухваленого Закону «Про основи національного спротиву». За результатами такої роботи 5 осіб уклали контракти із зональним відділом на службу в резерві.

— Служба в резерві має низку переваг, про які доведено учасникам зборів, — розповідає офіцер. — Головна з них — людина чітко знатиме, куди мусить прибути в разі введення воєнного стану, на якій посаді і з ким служитиме. Чітко знатиме завдання та обов’язки і вмітиме їх виконувати.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
З російської окупації вдалося врятувати ще двох підлітків

З російської окупації вдалося врятувати ще двох підлітків

На підконтрольну Україні територію повернули двох підлітків з тимчасово окупованої території Херсонщини, їм 17 і 16 років.

Перша група українських захисників вирушила до Берліна на безкоштовне інноваційне протезування

Перша група українських захисників вирушила до Берліна на безкоштовне інноваційне протезування

Сьогодні перших 13 українських захисників із ампутаційними пораненнями вирушили до військового шпиталю Берліна на встановлення сучасних інноваційних протезів.

Президент відзначив державними нагородами 226 військовослужбовців

Президент відзначив державними нагородами 226 військовослужбовців

Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 226 захисників України.

Крім Patriot, Україні потрібні системи Samp/T, які здатні збивати балістику — Дмитро Кулеба

Крім Patriot, Україні потрібні системи Samp/T, які здатні збивати балістику — Дмитро Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба перед зустріччю глав МЗС країн «Групи семи» наголосив на необхідності якнайшвидшого постачання додаткових систем ППО, зокрема Patriot та SAMP/T для захисту українців від російського терору.

Сили оборони дронами та артилерією вполювали групу росіян

Сили оборони дронами та артилерією вполювали групу росіян

Знищення ворога забезпечили спільними діями оператори FPV-дронів та артилеристи 71-ї окремої єгерської бригади.

Ще один рекрутинговий центр до ЗСУ запрацював в Україні: де його відкрили

Ще один рекрутинговий центр до ЗСУ запрацював в Україні: де його відкрили

На Дніпропетровщині в місті Синельникове розпочав роботу новий центр рекрутингу української армії.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Гранатометник

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Водій, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Оператор БПЛА-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків

Косівський РТЦК та СП

Лікар сімейної медицини

від 23000 до 23000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін

Інспектор прикордонної служби, оператор БПЛА

від 20500 до 25000 грн

Херсон

Херсонський прикордонний загін

Водій

від 50000 до 120000 грн

Київ

Військова частина А7039