ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Огляд новин ОВТ: нові турецька система РЕБ, американський розвідувальний літак та французька колісна БМП

Лонгрід Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 4 хв. 17 Липня 2021, 10:59

Для всіх, хто цікавиться новинами озброєння та військової техніки іноземного виробництва, АрміяInform підготувала огляд найважливіших подій у цій сфері за останній тиждень. У цьому випуску також читайте про нові MRAP  для армії Косова та першу фотографію військового транспортера нового покоління для армії США.

Армія Косова закупить 14 бронеавтомобілів від ВМС Туреччини

Збройні сили Косова уклали контракт на поставку 10 MRAP — Kirpi та 4 Vuran. Це буде перша поставка Туреччини іншим країнам нових експортних транспортних засобів Vuran, що навіть випередила Лівію, яка придбала вживані бронеавтомобілі у сухопутних військ Туреччини.

Бронеавтомобіль Kirpi випускає турецька компанія BMC — це MRAP із широким спектром застосування. Він може перевозити тринадцять людей, серед яких командир, водій, оператор-навідник та десять солдатів. Було створено два варіанти Kirpi — з шасі 4×4 та 6×6. Залежно від кількості осей броньовики мають різну вантажопідйомність та допустиму загальну вагу всього автомобіля (20 та 26 тонн відповідно). Незалежно від ваги, максимальна швидкість становить 105 км/год за максимальної дальності ходу 800 км.

Бронеавтомобіль Vuran, що є більш легкою модифікацією Kirpi, розроблений лише у варіанті шасі 4×4, але він має більше особливостей, ніж Vuran. Споряджена маса становить 18,5 тонни, а це означає, що корисне навантаження також менше. На борту може розміщуватись до дев’яти людей екіпажу. Kirpi випускають у багатьох варіантах: як беззбройний колісний бронетранспортер, самохідний міномет, зенітна ракетна установка та найновіший варіант, який має 107-міліметрову багатоконтурну ракетну установку.

Озброєнням турецьких MRAP, залежно від варіанту, є 40-мм автоматичний гранатомет MK19 Mod3, 12,7-мм кулемет M2HB або FN MAG58 7,62-мм, а також згадана 107-мм пускова установка. Стрілецьке озброєння може бути встановлене в броньованій (оголеній зверху) вежі або на модулі зброї з дистанційним управлінням.

Французька Nexter представила свою колісну БМП Philoctetes

На оборонній виставці DEFEA, яка відбулася в Афінах минулого тижня, французька компанія Nexter представила свою колісну БМП Philoctetes (Філоктет), що зможе постачатись для потреб грецької армії.

Детальних технічних характеристик не розкривається, але з фото можна зрозуміти, що з озброєння нова БМП матиме 40-мм автоматичну гармату та установку для протитанкової ракети MMP виробництва корпорації MBDA.

Також в Nexter відзначають, що БМП «Філоктет» повністю «відповідає вимогам грецької армії щодо мобільності та вогневої потужності», і водночас — виставковий зразок цієї бойової машини пофарбовано в камуфляж саме грецької армії.

Армія США отримала новий розвідувальний літак

Американська приватна корпорація Sierra Nevada Corporation (SNC) оголосила, що нещодавно поставила сьомий розвідувальний літак King Air 350 MEK. Це повністю інтегрований літак для вдосконалення місій (MEK) для армії США, де додано більше можливостей флоту для розширеної системи розвідки та спостереження на середній висоті (EMARSS).

Згідно з пресрелізом компанії, King Air 350 MEK зменшує вагу літака, підвищує продуктивність двигуна та значно зменшує загальну звукову сигнатуру для покращення своїх стелс-можливостей.

Компанія BAE Systems показала фотографію військового транспортера нового покоління для армії США.

BAE Systems, одна з найбільших у світі підрядних організацій з питань оборони, опублікувала нову фотографію броньованої багатоцільової машини (Army’s Armored Multi-Purpose Vehicle, AMPV) армії США.

AMPV це програма армії США, яка спрямована на заміну флоту військово-транспортних засобів М113 часів війни у ​​В’єтнамі новими транспортними засобами такого класу. 

Повністю новий зразок AMPV — це перша гусенична бойова машина, що побудована з нуля для армії США за понад два десятиліття. Надзвичайно витривале та мобільне сімейство транспортних засобів вирішує критичну потребу в заміні M113 та забезпечує значне підвищення потужності, мобільності, сумісності та живучості для бойових екіпажів, якщо порівнювати зі старим сімейством транспортних засобів.

Технічні характеристики поки що не розголошуються.

Компанія Aselsan передала новітню систему радіоподавлення турецькій армії

SANCAK — це інша назва високочастотної системи радіоподавлення MILKAR — 4A2. Вона розроблена для операцій електронних атак на високочастотні смуги (частина електромагнітного спектра з частотами від 3 до 30 МГц) систем радіозв’язку. Система має на меті створення радіоперешкод, повне блокування комунікацій або спричинити неправильну передачу даних противника, при цьому забезпечити вільний радіоефір для своїх військ на полі бою.

За даними компанії Aselsan, система може застосовувати ефективне радіоподавлення щодо наземного, повітряного та майже вертикального (космічного) радіозв’язку противника у визначеному діапазоні частот.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
МОУ відкрило тринадцятий рекрутинговий центр

МОУ відкрило тринадцятий рекрутинговий центр

Уповноважений представник Міністерства Оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів про відкриття в Україні чергового рекрутингового центру для залучення громадян на службу в Сили оборони України, а також про результати роботи мережі цих центрів.

Міноборони завершує оновлення переліку потреб України в нелетальній допомозі та передасть його НАТО

Міноборони завершує оновлення переліку потреб України в нелетальній допомозі та передасть його НАТО

Про це повідомив заступник Міністра оборони України Станіслав Гайдер під час зустрічі із директором Управління оборонного і безпекового співробітництва НАТО Пірсом Казалетом.

У Німеччині затримали двох агентів спецслужб рф, які планували зірвати військову допомогу Україні

У Німеччині затримали двох агентів спецслужб рф, які планували зірвати військову допомогу Україні

Німеччина затримала двох російських агентів німецько-російського походження, які готували диверсійні атаки проти військової інфраструктури, щоб підірвати підтримку України.

Сили оборони вразили черговий ворожий плавзасіб

Сили оборони вразили черговий ворожий плавзасіб

Човен ворога було знайдено і знищено за допомогою скидання боєприпасу з дрона на півдні України.

В Україні створять мережу реабілітаційних центрів для поранених військових

В Україні створять мережу реабілітаційних центрів для поранених військових

Україна у співпраці із західними партнерами створить мережу реабілітаційних центрів для поранених.

Очільник ГУР розповів, як російські військові нищать своїх же громадян на території рф

Очільник ГУР розповів, як російські військові нищать своїх же громадян на території рф

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов прокоментував військові удари на території російської федерації.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Гранатометник у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Начальник групи психологічного супроводу та відновлення

від 26000 до 126000 грн

Львів, Львівська область

Офіцер штабу

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Розвідник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Служба в Силах ТРО

від 20000 до 120000 грн

Новомосковськ, Дніпропетровська область

Вогнеметник

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ