ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Вінниччині викрито зловмисників, які продавали зброю

Армія і суспільство
Прочитаєте за: 3 хв. 6 Липня 2021, 11:57

Україна, станом на 2021 рік, залишається єдиною державою в Європі, яка не має власного Закону, щоб регулював обіг цивільної вогнепальної зброї. Лише 20 січня  Комітет з питань правоохоронної діяльності на засіданні ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді взяти за основу законопроєкт №4335 «Про обіг цивільної вогнепальної зброї та бойових припасів до неї». Але це зовсім не означає, що зброя є недоступною для громадян і в пересічної особи відсутня можливість її придбати. Порядок придбання та реєстрації зброї визначено «Інструкцією про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної, холодної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії та патронів до них, а також боєприпасів до зброї, основних частин зброї та вибухових матеріалів» затверджено Наказом МВС від 21.08.1998р. № 622.

Не є секретом й те, що в умовах проведення бойових дій в районі АТО/ООС на «чорному» ринку появилась неконтрольована вогнепальна зброя, набої, вибухові пристрої. Але кожен із тих, хто незаконно такою зброєю володіє, не усвідомлює того, що кримінальну відповідальність (ст. 263 КК України) за її збереження, використання чи то реалізацію ніхто не скасовував. Тому рано чи пізно за це прийдеться відповідати перед Законом.

Так, правоохоронцями Національної поліції та СБУ у Вінницькій області за оперативною інформацією знешкоджено організоване угруповання, яке спеціалізувалося на продажі вогнепальної, а також нарізної зброї та боєприпасів.

За даними досудового слідства з’ясовано, що до складу групи входило декілька місцевих жителів. Зловмисники облаштували підпільну майстерню з переробки нелетальної зброї у бойовий стан. Своїх клієнтів вони підшукували через особисті зв’язки, зокрема в кримінальному середовищі.

Діяльність зловмисників мала системний характер. Під час досудового слідства в межах негласних слідчих  розшукових заходів правоохоронцями задокументовано незаконний продаж ділками 4 одиниць нарізної зброї та набоїв до неї.

Організатору вказаного злочину повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 2 ст. 263-1 (незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Наразі триває досудове слідство, спрямоване на збір доказів щодо притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Знаючи, що рушниця, яка висить на стіні раз у рік сама стріляє, тому щоб запобігти лиха, раджу здати незаконно придбану зброю до національної поліції. Оскільки у відповідності до частини 3 ст. 263 КК України «звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка вчинила злочин, передбачений частинами першою або другою цієї статті, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої».

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

військова служба в ТрО ЗСУ солдати, сержанти, офіцери. 126 Об ТрО

від 20000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Водій БТР

від 22000 до 122000 грн

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Номер обслуги 5 ОШБр

від 20000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Програміст-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Дніпро

Косівський РТЦК та СП

Офіцер відділення, військовослужбовець

від 40000 до 120000 грн

Одеса

Військова частина ЗСУ