ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Хмельниччині заступник Міністра у справах ветеранів України зустрівся з учасниками російсько-української війни та родинами полеглих

Армія і суспільство Соціальний захист
Прочитаєте за: 2 хв. 17 Липня 2021, 12:43

У рамках робочого візиту на Хмельниччину заступник Міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції Олексій Ілляшенко провів зустріч в обласному центрі з родинами полеглих та представниками ветеранських громадських організацій області.

Зустріч розпочалася з вшанування хвилиною мовчання пам’яті 368 хмельничан, які віддали своє життя за Україну. Олексій Володимирович поінформував присутніх щодо програм, які ініціює, розробляє та втілює в життя міністерство. Розповів і про плани відомства на майбутнє. Під час розмови були порушені життєво важливі питання для ветеранів — функціонування обласного госпіталю ветеранів в умовах медичної реформи, допомога держави для навчання, працевлаштування і ведення власної справи. Окремо обговорювалась тема щодо втілення  проєкту «Ветеранський простір», який вже діє в деяких містах України.

Варто зазначити, що міська влада Хмельницького виділила приміщення колишнього кінотеатру «Проскурів» для облаштування ветеранського осередку, наразі тривають певні процедури оформлення та пошуку чималих коштів на проведення ремонту, закупівлі необхідного інвентарю та обладнання.

— Створення такого комплексу дасть можливість у майбутньому ветерану отримати консультації фахівців з юридичних і земельних питань, за потреби поспілкуватись із психологом, зайнятись спортом та просто гарно провести час у колі тих, з ким ветеран розмовляє однією мовою, — інформує координатор проєкту «Ветеранський простір Хмельниччини», член Громадської ради при Міністерстві ветеранів Єгор Денісов.

— Хмельниччина завжди була та є однією з найкращих серед тих, хто свідомо став на захист своєї країни, і поповнює армійські лави й тепер — на восьмому році російсько-української війни, — зазначив заступник міністра.  Він відзначив необхідність чіткої координації спільних проєктів та заходів між громадськими ветеранськими організаціями та структурним підрозділом міністерства в обласному центрі.

Під час розмови обговорювались певні пропозиції від ветеранів щодо покращення взаємодії між різними гілками влади та громадськими організаціями, питання інформаційної складової у спільній діяльності, пропозиції стосовно виправлення певних помилок у законодавчій сфері щодо підтримки родин загиблих та ветеранів.

— Такі зустрічі корисні і для нас — тих, хто втратив своє найдорожче, і  для представників влади. Вони почули наші проблеми, ми вислухали, як і що робить міністерство. Сподіваюсь, що певні пропозиції і побажання будуть враховані в майбутньому, — зазначила Наталя Рибцова, вдова померлого від наслідків війни десантника-артилериста капітана Андрія Рибцова з позивним «Балу».

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
За катування жителів Іванівка на Чернігівщині засуджені військових рф

За катування жителів Іванівка на Чернігівщині засуджені військових рф

До 12 років позбавлення волі засуджено військовослужбовців армії російської федерації за жорстоке поводження з цивільними в селі Іванівка Чернігівської області.

У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів, які є гарантії, що людина потрапить служити саме в ту частину, яку для себе обрала в рекрутинговому центрі.

Більше засобів захисту та боєприпасів вже на шляху до України — Генсек НАТО

Більше засобів захисту та боєприпасів вже на шляху до України — Генсек НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосив, що більше оборонного обладнання та боєприпасів для України вже в дорозі.

Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

17 працівників підприємств, які входять до Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість», нагороджено за сумлінну працю задля зміцнення обороноздатності держави.

Ракетна атака на Дніпропетровщину: кількість загиблих зросла до 9, серед них — троє дітей

Ракетна атака на Дніпропетровщину: кількість загиблих зросла до 9, серед них — троє дітей

Наразі число загиблих зросло до 9 через російську атаку по Дніпропетровщині — у лікарні померла поранена дитина.

Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов розповів, що після знищення російського бомбардувальника Ту-22М3 другий російський літак був змушений розвернутися.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-електрик такелажного відділення

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Водій, військовослужбовець

від 50000 до 120000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Оператор БПЛА, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Бухгалтер

від 20000 до 50000 грн

Суми

Військова частина А1476

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Полтава та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Полтава, Полтавська область

Оператор систем РЕР (радіоелектронна розвідка)

від 55000 до 125000 грн

Слов'янськ

Батальйон спеціального призначення Донбас 18 Слов'янської бригади Національної гвардії України