ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Активна фаза «Сі Бриз – 2021»: багатонаціональні сили берегової компоненти провели операцію зі стабілізації у кризовому регіоні

Міжнародне співробітництво Міжнародні навчання Навчання та тренування Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 8 Липня 2021, 19:42

За легендою активної фази навчань, незаконні збройні формування захопили органи державної влади та облаштували низку таборів, блокпостів для контролю транспортних шляхів, аеродромів і важливих об’єктів інфраструктури з метою створення квазіреспубліки.

Багатонаціональний штаб навчань ухвалив рішення провести стабілізаційну операцію й відновити державний устрій на захоплених бойовиками територіях.

Сили берегової компоненти було розподілено на чотири тактичні групи та групу вогневого ураження. Операція розпочалась з висадки тактичних повітряних і морських десантів з подальшим просуванням у глиб кризового регіону.

Перша тактична група висадилася з борту середнього десантного корабля «Юрій Олефіренко» біля порту одного з населених пунктів в Одеській області. Варто відзначити, що висадку десанту забезпечували спеціальні підрозділи Служби безпеки України. Разом з ними українські морпіхи деблокували порт, міську раду, критичні об’єкти інфраструктури та утримували їх до прибуття підрозділів Національної гвардії. Надалі вони висунулися на визначену ділянку державного кордону.

Не менш важливе завдання було поставлено другій тактичній групі, до складу якої увійшли українські морські піхотинці, військовослужбовці Державної прикордонної служби України, військовослужбовці Збройних сил Грузії та Республіки Молдови. Ця група, здійснивши десантування з вертольотів безпарашутним способом, атакувала захоплений аеродром, який терористи планували використовувати як основний пункт для приймання продовольства, особового складу й техніки. Після взяття об’єкта під контроль командир групи ухвалив рішення організувати кругову оборону аеродрому й утримувати його до підходу основних сил.

Під час навчання деякі союзні підрозділи були заблоковані бойовиками або потрапили у засідку. Їм на допомогу вирушила третя тактична група. Здійснивши марш з району очікування до вихідного району, українські морпіхи подолали водну перешкоду й перейшли до рейдових дій. Під час рейду, знищивши диверсійно-розвідувальні групи противника та деблокувавши союзні підрозділи, вони висунулися на підсилення другій тактичній групі. Об’єднавшись, дві групи вийшли до державного кордону, де військовослужбовці Державної прикордонної служби організували прикордонний контроль і забезпечили доступ до району недержавним гуманітарним організаціям.

Українська й американська роти морських піхотинців висадилися на необладнаному узбережжі на двох ділянках місцевості. Штормові берети атакували передові сили противника, після чого розпочали рейдові дії. Під час рейду був виявлений табір підготовки терористів, який завдяки успішним діям морпіхів був заблокований. Далі роту американських морпіхів, які щойно здійснили десантування, атакував резерв бойовиків. Морпіхи відразу перейшли до оборони й утримували займаний плацдарм на березі. Наступного дня рота українських морських піхотинців провела рейдові дії та вийшла до оборонних позицій американців. У цей час надійшла ввідна, що неподалік розвідка виявила табір підготовки бойовиків. Розробивши план операції, тактична група оточила противника та знищила його.

За словами керівництва берегової компоненти, навчання було заплановано з урахуванням досвіду бойових дій в окремих районах Донецької та Луганської областей. Під час цих маневрів активно застосовували засоби РЕБ, що ускладнювало виконання поставлених завдань. Також важливо, що ще на етапі планування враховували й жорстко дотримувалися норм міжнародного гуманітарного права.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій трала, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ

Кулеметник

від 20000 до 120000 грн

Київ

20 окремий батальйон спеціального призначення

Водій-електрик, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Стрілець

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Водій

від 20000 до 120000 грн

Чернігів

119 ОБр Сил ТрО

Командир взводу спеціальних робіт, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область