ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

В Одесі відбувся забіг на честь загиблого на сході держави випускника академії лейтенанта Федіра Караконстантина

Новини Спорт
Прочитаєте за: 2 хв. 13 Червня 2021, 15:05

Курсанти факультету підготовки спеціалістів Десантно-штурмових військ і морської піхоти Військовій академії (м. Одеса) провели традиційний щорічний спортивний забіг на честь  загиблого на сході держави випускника академії лейтенанта Федіра Караконстантина.

Уродженець Одещини Федір Караконстантин  у 2016 році закінчив Одеську військову академію і був направлений на схід країни.  8 грудня 2017 року під час виконання бойового завдання неподалік  селища Кам’янка Ясинуватського району Донецької області молодий офіцер загинув від кулі ворожого снайпера. 26 лютого 2018 року указом Президента України Федір Караконстантин був посмертно нагороджений орденом «Богдана Хмельницького» III ступеня.

 

Відтоді щороку, в червні, напередодні випуску молодих лейтенантів  на честь загиблого героя проводиться спортивний забіг.  Захід відбувається в улюбленому місці відпочинку одеситів та гостей міста «Трасі здоров’я», розташованої вздовж узбережжя Чорного моря. Цього разу забіг являв собою  подолання дистанції  довжиною 8 кілометрів із демонстрацією вправ військового багатоборства. Курсанти виконували аеробні та силові вправи з присідання і віджиманням від землі, розвантажування боєкомплекту та підняття ящиків вагою 24 кг, також буксирували вантажний автомобіль і  переносили  плавальні засоби на відстань 1000 метрів.

Усі вправи курсанти виконували у повному військовому спорядженні: бронежилеті та шоломі, демонструючи при цьому не тільки відмінну фізичну підготовку, але і високий командний дух, взаємовиручку, волю до перемоги. Щоб показати високий результат, учасники розподілили вправи між собою. Найбільш витривалі  бігли й виконували аеробні вправи, ну, а ті, хто робить основний упор на силову підготовку, піднімали боєкомплект і штовхали важку вантажівку. На фініші учасників забігу оплесками зустрічали командири, однокурсники, друзі й, звичайно, небайдужі одесити.

Хочеться відзначити, що участь у забігу взяли не тільки курсанти та командири, а й випускники вишу минулих років, які спеціально приїхали на цей захід. Вони підбадьорювали словом і особистим прикладом курсантів.

 

Завершився захід  ритуалом передачі символічного меча святого Святослава з рук випускників академії курсантам 3-го курсу. З добрим напуттям до випускників академії звернулися начальник академії генерал-майор Олег Гуляк і начальник факультету підготовки спеціалістів ДШВ та морської піхоти полковник Сергій Куз.

Фото Денис Єщенко

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник групи охорони та патрульно-постової служби

від 20100 до 50000 грн

Краматорськ

Донецький зональний відділ ВСП

Пиляр, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Стрілець

від 20500 до 21500 грн

Київ

Військова частина 2260 НГУ

Начальник інформаційно-телекомунікаційного вузла зв’язку

від 20000 до 24000 грн

Хмельницький

Військова частина А1056

Заряджаючий, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Водій

від 20000 до 20000 грн

Житомир

199 навчальний центр ДШВ ЗСУ