ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

В Одесі розпочала роботу приймальна комісія флотського ліцею

Армія і суспільство Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 16 Червня 2021, 12:20

В Одесі у Військово-морському ліцеї  імені віцеадмірала Володимира Безкоровайного розпочала роботу приймальна комісія. І вже з першого дня стало зрозуміло, що охочих одягнути військовий однострій буде чимало. 

‒ Така активність абітурієнтів та їхніх батьків не може не тішити, ‒ наголосив заступник начальника ліцею з навчальної роботи капітан 2 рангу Сергій Плехун. ‒  Як і минулого року, ми плануємо набрати 100 ліцеїстів, тому на нас чекає насправді якісний відбір. Сподіваюся, що  незабаром наші лави поповняться хлопцями та дівчатами, які мають необхідний багаж знань і неабияке бажання втілити свої мрії у життя.

До слова, з кожним роком бажання стати вихованцями ліцею виявляють все більше дівчат. За словами капітана 2 рангу Сергія Плехуна, ліцеїстки проживають в окремих кубриках, а також мають окремі від хлопців побутові зручності. Ось це і вся різниця. Усе решта – відповідно до навчальної програми, без жадних поблажок. 

Звісно, зацікавленість вступників флотським ліцеєм насамперед тісно пов’язана з його репутацією, адже це не просто заклад, де навчають майбутніх військових ‒ тут формують покоління справжніх патріотів України. Як результат, з усіх ліцеїв, які є в Україні, їх відсоток вступу випускників до військових закладів найвищий. Крім того, Військово-морський ліцей імені віцеадмірала Володимира Безкоровайного ‒ єдиний загальноосвітній навчальний заклад в Україні, випускники якого за результатами тестування отримують сертифікат знання англійської мови зразка CPM I (STANAG 6001), що дає змогу безкоштовно навчатись у вищих військових навчальних закладах за кордоном.

Під час вступної кампанії до Військово-морського ліцею абітурієнти проходитимуть медичний огляд, професійно-психологічний відбір, складатимуть вступні іспити з математики, української та англійської, нормативи з фізичної підготовки. Традиційно «найгарячішим»  місяцем для майбутніх абітурієнтів стане серпень, коли після засідання мандатної комісії, під час якої буде оголошено перелік зарахованих до ліцею, новачки вирушать на кількатижневий курс загальновійськової підготовки, або, як її ще називають, КМБ. 

‒ Я впевнений у своїх силах, бо чимало займався і підтягував рівень знань з необхідних предметів. Рішення вступати до Військово-морського ліцею ухвалив сам, а батьки мене підтримали. Знають, що впертий і все одно зроблю по-своєму, ‒ розповідає Андрій.

Хлопець приїхав з міста Подільськ, у його родині немає військових, але, як жартує юнак, цю помилку треба виправляти. Він твердо вирішив у майбутньому обрати шлях військового моряка, тому вибір навчального закладу для нього був очевидний. Андрій впевнений, якщо вступить до ліцею, матиме необхідну підготовку, аби втілити свою мрію в життя.

Як повідомили в ліцеї, пільги для вступу залишилися незмінними. Їх мають діти військовослужбовців та військовослужбовців-учасників АТО/ООС, діти військовослужбовців, які загинули або померли внаслідок зазнаних ран чи під час виконання службових обов’язків, діти осіб, які загинули під час участі в Революції Гідності та інші категорії.

‒ З кожним роком розширюється і географія вступників. До нас подають документи з усіх  регіонів України та навіть з тимчасово окупованих території, зокрема з Криму та Донецька. Не хочу забігати на перед, але цього року ми також очікуємо таких абітурієнтів. Наприклад, є хлопець з окупованого півострова, який хоче вступати до нашого закладу. Це його свідоме рішення, що не може не радувати, адже ми розуміємо: діти підростають і самі обирають, яке майбутнє їм потрібно. Вони свідомо йдуть на ризик, щоб мати змогу вчитися в українському закладі, нам залишається лише докладати усіх зусиль, аби сприяти їм у цьому, ‒ підсумував заступник начальника ліцею з навчальної роботи капітан 2 рангу Сергій Плехун. 

Приймальна комісія працюватиме до 20 липня (включно).

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Президент підписав указ, який забороняє військовим доступ до азартних ігор

Президент підписав указ, який забороняє військовим доступ до азартних ігор

Президент Володимир Зеленський підписав указ «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 квітня 2024 року «Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет».

Володимир Зеленський підтримав проєкт створення другого ешелону лікарень, що прийматимуть поранених захисників

Володимир Зеленський підтримав проєкт створення другого ешелону лікарень, що прийматимуть поранених захисників

Щоб приймати бійців із південного напрямку, планують реконструювати Криворізьку лікарню №2, найбільшу в місті.

На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На Харківському напрямку бійці повітряної розвідки Держприкордонслужби знайшли та знищили відеокамеру спостережного комплексу «Муром - М».

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Великописарівська та Середино-Будська громади Сумщини тепер відносять до територій активних бойових дій.

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Електрик-дизеліст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Оператор протитанкових ракетних комплексів

від 50000 до 120000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Начальник складу, військовослужбовець

від 20000 до 100000 грн

Дніпро

Інженерний батальйон Сил ТрО ОК Схід (в/ч А4806)

Бойовий медик у Дрогобич

від 21000 до 130000 грн

Дрогобич

Військова частина А7079

Бойовий медик

від 20000 до 100000 грн

Дніпро

Інженерний батальйон Сил ТрО ОК Схід (в/ч А4806)

Командир міномета, сержант

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область