ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Український тактичний шолом «ТРЕК» захищає так само надійно, як і американський Ops-Core

Важливо Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 8 Червня 2021, 12:44

Що головне під час проведення навчань або тренувань? Звісно, повноцінно відпрацювати поставлене завдання, зберігши при цьому життя та здоров’я військових. Щодо останнього, то суттєво знизити ризик важкої травми голови здатен тактичний шолом «ТРЕК». Це – чергова розробка вітчизняного ТОВ «KM ДІСТІ» (входить у склад ГО «Ліга оборонних підприємств України»), що спеціалізується на виготовленні індивідуальних засобів захисту.

Як розповів Інформаційному агентству АрміяInform заступник директора з розвитку проєктів військового призначення цієї компанії Костянтин Марушевський, цей виріб упродовж 1,5 місяця ретельно тестували фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки (ДНДІ ВС ОВТ). Зокрема, у цих шоломах (із пристосованими приладами нічного бачення) стрибали з парашутами з різних висот на різних типах літаків, занурювалися на глибину й виконували роботи у воді поблизу причалів.

За словами співрозмовника, шолом має модульну конструкцію, важить близько 1 кг. Виготовлений з ударостійкого матеріалу – карбону, тож надійно захищає голову десантника під час приземлення після стрибка з парашутом чи гірського піхотинця, водолаза, особливо, якщо йому доводиться працювати на поверхні води біля борту судна і виконувати роботи поблизу пірсу (травми може завдати раптова припливна хвиля).

Костянтин Марушевський демонструє тактичний шолом «ТРЕК»

На шолом можна закріпити потрібні аксесуари: прилад нічого бачення, портативну відеокамеру чи ліхтарик. За необхідності «ТРЕК» легко перетворюється у балістичний шолом, завдяки встановленню на нього відповідної накладки. Залежно від ситуації, встановлюється або лише лобова її частина, або повнорозмірна, які надійно кріпляться застібками на оболонці шолома та всередині балістичних накладок.

Результати випробувань у ДНДІ ВС ОВТ показали, що український тактичний шолом «ТРЕК» за функціональністю, ергономічними та ударостійкими показниками захищає так само надійно, як і його всесвітньовідомі аналоги – шоломи Ops-Core (FAST Carbon Helmet та FAST Bump High Cut Helmet), які нині наймасовіше застосовують провідні армії НАТО.

Наразі Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України спільно із підприємством-виробником здійснює опис захисних характеристик шолома, щоб ввести його як предмет постачання. Адже, відповідно до норми 18 речового забезпечення ДШВ, у десантника має бути окремий шолом для стрибків із парашутом. До речі, нині вони переважно стрибають у старих радянських шоломах, які є у великій кількості на складах, але, на жаль, є не функціональними й не забезпечують належний рівень захисту від травмувань.

Що ж до водолазів-розвідників, то наразі вони ще не забезпечені жодним засобом захисту голови.

Фото – Дмитро Юрченко

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Зброя і безпекова ситуація в Україні: Руслан Стефанчук провів зустріч з маршалком Сенату Польщі

Зброя і безпекова ситуація в Україні: Руслан Стефанчук провів зустріч з маршалком Сенату Польщі

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук у Варшаві обговорив із маршалком Сенату Республіки Польща Малгожатою Кідавою-Блонською безпекову ситуацію і нагальні потреби України.

Сили оборони відбили атаку 14 FPV-дронів окупантів на Запорізькому напрямку

Сили оборони відбили атаку 14 FPV-дронів окупантів на Запорізькому напрямку

На Запорізькому напрямку прикордонники відбили декілька хвиль дронів окупантів.

З російської окупації вдалося врятувати ще двох підлітків

З російської окупації вдалося врятувати ще двох підлітків

На підконтрольну Україні територію повернули двох підлітків з тимчасово окупованої території Херсонщини, їм 17 і 16 років.

Перша група українських захисників вирушила до Берліна на безкоштовне інноваційне протезування

Перша група українських захисників вирушила до Берліна на безкоштовне інноваційне протезування

Сьогодні перших 13 українських захисників із ампутаційними пораненнями вирушили до військового шпиталю Берліна на встановлення сучасних інноваційних протезів.

Президент відзначив державними нагородами 226 військовослужбовців

Президент відзначив державними нагородами 226 військовослужбовців

Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 226 захисників України.

Крім Patriot, Україні потрібні системи Samp/T, які здатні збивати балістику — Дмитро Кулеба

Крім Patriot, Україні потрібні системи Samp/T, які здатні збивати балістику — Дмитро Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба перед зустріччю глав МЗС країн «Групи семи» наголосив на необхідності якнайшвидшого постачання додаткових систем ППО, зокрема Patriot та SAMP/T для захисту українців від російського терору.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Технік служби захисту інформації в в/ч А4677

від 21000 до 51000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Бойовий медик взводу

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО

Бойовий медик у Стрий

від 22800 до 52800 грн

Стрий

Військова частина А2847

Кухар

від 21000 до 51000 грн

Київ

Військова частина 3078 Національної гвардії України

Водій (кат. С, С1)

від 28000 до 36000 грн

Київ

Військова частина А3628

Водій-інспектор прикордонної служби

від 21000 до 24000 грн

Чоп

Державна прикордонна служба України