ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Створення рівних можливостей для жінок і чоловіків підвищує загальну спроможність структур сектору безпеки і оборони

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 12 Червня 2021, 15:08

За дорученням заступника Міністра оборони України Ігоря Старобінського Департаментом соціального та гуманітарного забезпечення вітчизняного оборонного відомства за підтримки структури ООН «Жінки в Україні» та фінансування Уряду Швеції організовано онлайн-тренінги з розвитку потенціалу радників і радниць з гендерних питань Міністерства оборони та Збройних Сил України.

Як повідомила кореспонденту АрміяInform програмна координаторка структури ООН «Жінки в Україні» Людмила Ковальчук, головна ідея онлайн-тренінгів – підвищити знання та спроможності радників і радниць з гендерних питань структурних підрозділів Міноборони, Генштабу ЗС України, командувань видів, родів військ, сил, а також вищих військових навчальних закладів та навчальних центрів.

– Створення рівних можливостей для жінок і чоловіків в професійному зростанні підвищує загальну спроможність структур сектора безпеки і оборони. Тому Міноборони активно працює над зміцненням потенціалу та розбудовою ефективного механізму забезпечення гендерної рівності. Для її досягнення та забезпечення важливим елементом є політика гендерного інтегрування, – розповіла Людмила Ковальчук.

Навчальні онлайн-інтерактивні сесії проводились для 5 груп та мали чотири модулі підготовки. Радники та радниці з гендерних питань ознайомились з особливостями системи національного законодавства з питань гендерної політики в секторі безпеки і оборони. Вивчали міжнародний досвід, вчилися проводити гендерний аналіз та покращувати свої спроможності у виконанні обов’язків, застосовуючи в роботі нові практичні рекомендації та інструменти.

У розмові з кореспондентом АрміяInform радник з гендерних питань Командувача ВМС ЗС України полковник у відставці Олег Найда розповів про особливості запровадження гендерної рівності у різних підрозділах національного флоту.

– Забезпечення рівних прав та можливостей для жінок і чоловіків на флоті дасть змогу ефективно реалізувати програму управління кар’єрою військовослужбовців. Нам є чим пишатися, в нас уже проходять службу на кораблях жінки. Є жінка-старшина, яка вже стала інструктором з водолазної справи, крім того, є жінка-офіцер, яка стала командиром взводу у Водолазній школі. Ще раніше у частинах морської піхоти запроваджено посади командирів підрозділів, які успішно обіймають жінки. Наразі у Військово-морському ліцеї навчаються 13 ліцеїсток, а в Інституті ВМС Національного університету «Одеська морська академія» – 9 курсанток, серед яких є ті, що вперше обрали саме корабельні спеціальності. Крім того, дівчата успішно навчаються у Відділенні військової підготовки Фахового коледжу морського транспорту, де здійснюється підготовка старшин для корабельного складу та інших частин флоту. Тобто, у майбутньому дівчата будуть служити на кораблях ВМС України, – підкреслив полковник у відставці Олег Найда.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець-помічник гранатометника

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Офіцер відділення ВСП

від 30000 до 60000 грн

Запоріжжя, Запорізька область

Водій-електрик такелажного відділення

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Кропивницький

Старобільський РТЦК та СП

Стрілець-снайпер

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Механік-водії, військовослужбовець

від 24000 до 124000 грн

Болград, Одеська область