ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Із піснею крізь війну

MilitaryArt Публікації Репортаж
Прочитаєте за: 3 хв. 9 Червня 2021, 20:19

Уже понад сім років на сході України триває війна. Увесь цей час на фронті несуть службу військові підрозділи Збройних Сил України. Для того, щоб прикрасити їхні непрості будні, підняти бойовий дух, ветеранські та волонтерські організації проводять різноманітні культурні заходи.

Так, із 2 по 6 червня творча група ГО «Всеукраїнське об’єднання інвалідів і учасників війни “ІНАТО”» завітала з концертним туром «Пісні нескорених війною» в межах проєкту «Пліч-о-пліч» до військових підрозділів півдня та сходу України. Тур відбувся за сприяння Центру морально-психологічного забезпечення ЗСУ і Київської міськдержадміністрації.

За словами заступника голови ГО «ІНАТО» Юрія Стеценка, творча група ветеранської організації двічі на рік відвідує українських захисників як безпосередньо на фронті, так і в місцях постійної дислокації. Перед глядачами виступають колективи авторів і виконавців, які поєднують професіоналізм великої сцени, естрадні пісні, козацькі марші, гру на гітарі, акапельне виконання й авторські композиції під гітару. Основний зміст пісень — це формування великої мети з відродження незалежної української держави, до якої увійдуть усі українські землі.

Цього разу музичні твори про російсько-українську війну, наших воїнів, патріотів і Героїв України, які доторкуються до самого серця, виконував відомий співак, кримський татарин, професор Національної академії керівних кадрів культури та мистецтв, народний артист України Фемій Мустафаєв. А також співали викладач Військового ліцею імені Івана Богуна, автор і виконавець естрадних пісень Михайло Чигиринець, композитор, автор-виконавець, заслужений діяч мистецтв України, ведуча радіопередачі «Ніхто, крім нас» каналу «Культура» Українського радіо Анжела Ярмолюк. А ще: український бард з міста Дніпро, волонтер Сергій Бойко, автор і виконавець козацьких, дитячих і воєнних пісень, ветеран АТО Дмитро Скрипник.

Перший концерт відбувся в Запоріжжі для військових окремої артилерійської бригади «Запорізька Січ». Митці вклали в годинну програму весь спектр людських емоцій: від смутку до позитиву, що відчувалися в кожній ноті музичних творів — від патріотичних пісень, присвячених героям війни у боротьбі з російським агресором, до народних.

Прості тексти й запальні мелодії створили військовим патріотичний настрій і давали наснагу захищати українську волю, честь та гідність.

Глядачі дякували гучними оваціями, скандуючи «Слава Україні! Героям Слава!», «Україна понад усе!».

Тож не дивно, що після закінчення концерту артилеристи вишикувалися в чергу, аби сфотографуватися з виконавцями й отримати на згадку автограф.

Виступали артисти і перед бійцями окремої гірсько-штурмової бригади, що в Маріуполі, військовими моряками, військовослужбовцями підрозділу Національної гвардії, прикордонниками й мешканцями Бердянська.

А на полігоні «Широкий Лан» творча група дала концертну програму для бійців окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка і строковиків, які служать у Міжвидовому центрі підготовки військових частин і підрозділів.

Чудова концертна програма створила теплу атмосферу та позитивний настій у військових, які не тільки із задоволенням слухали, а й із митцями співали і танцювали.

Після завершення виступів голова правління ГО «Всеукраїнське об’єднання інвалідів і учасників війни “ІНАТО”» Володимир Люти та Юрій Стеценко дарували всім охочим збірку пісень під назвою «Пісні нескорених війною», до якої увійшли і твори, виконані на цих концертах.

21-річний Олександр із Дніпра поділився враженнями від концерту.

«Пісні, написані про події в районі АТО, — вони влучають просто в серце та душу. Загалом на концерті була неймовірна атмосфера, а це — класний відпочинок від навчань», — сказав військовий.

Як зазначив Володимир Люти, такі акції ветеранська організація для військових проводить уже впродовж п’яти років. Із концертними турами творча група відвідала Авдіївку, Волноваху, Генічеськ, Краматорськ, Лозову, Маріуполь, Зайцеве, Мар’їнку, Мангуш, Красну Поляну, Костянтинівку, Кримське, Одесу, Попасну, Сартану, Скадовськ, Сєвєродонецьк, Чаплинку та Чармалик.

За словами організаторів, основна мета концертних виступів — це єднання України. Виконавці із задоволенням виступають у прифронтових містах та інших регіонах країни. Адже так вони нагадують мешканцям сходу, що ми всі громадяни своєї держави, які мають спільне коріння та походження.

Фото та відео автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Глобальний саміт та ППО: глави МЗС України та Італії провели зустріч

Глобальний саміт та ППО: глави МЗС України та Італії провели зустріч

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час зустрічі з італійським колегою Антоніо Таяні обговорив, як Італія може допомогти посилити протиповітряну оборону України.

Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Служба безпеки України у взаємодії з Урядом та керівництвом одного зі стратегічних заводів Харкова зірвала спробу рашистів отримати новітні технологічні розробки України в галузі паливно-енергетичного комплексу.

На Донеччині Володимир Зеленський відвідав поранених захисників однієї з бригад

На Донеччині Володимир Зеленський відвідав поранених захисників однієї з бригад

Президент України Володимир Зеленський під час поїздки на Донеччину відвідав поранених воїнів 95-ї бригади.

Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

За минулу добу російські війська завдали по Донецькій області 2160 ударів. Армія рф застосувала авіацію, зенітні ракетні комплекси, артилерію.

Очільник Дніпропетровщини повідомив про врятоване життя дитини після російського удару

Очільник Дніпропетровщини повідомив про врятоване життя дитини після російського удару

Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак уточнив інформацію щодо кількості загиблих внаслідок російського ракетного удару.

За катування жителів Іванівки на Чернігівщині засуджено військових рф

За катування жителів Іванівки на Чернігівщині засуджено військових рф

До 12 років позбавлення волі засуджено військовослужбовців армії російської федерації за жорстоке поводження з цивільними в селі Іванівка Чернігівської області.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Електрик-моторист, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Командир відділення

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

Запорізький Центральний ОРТЦК та СП

Водій

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

65 ОМБр

Психолог

від 20000 до 50000 грн

Суми

Військова частина 2240 НГУ

Водій, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Харків

229 окремий батальйон 127 ОБр Сил ТрО