ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

30 відсотків Олімпійської легкоатлетичної команди України є армійськими спортсменами

Важливо Інтерв`ю Новини Спорт
Прочитаєте за: 5 хв. 10 Червня 2021, 12:37

Днями до пресцентру АрміяInform завітав тренер команди майстрів з легкої атлетики Центрального спортивного клубу ЗСУ Євген Мазур. Армійські легкоатлети виходять на фінішну пряму в підготовці до ХХХІІ Олімпійських Ігор у Токіо. Тому мова йшла про тих атлетів, які вже забронювали місце у збірній і тих, хто ще здатен поборотися за поїздку в Японію за результатами Чемпіонату України, який відбудеться у Луцьку з 18 до 20 червня.

‒ Натепер армійські легкоатлети виконали 19 олімпійських нормативів, ‒ зазначив на початку спілкування Євген Мазур. – Але говорити про остаточну кількість наших атлетів у збірній України ще зарано. Гадаю, що остаточну крапку можна поставити після змагань у Луцьку, рішення тренерської ради і рейтингу Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій.

Юлія Левченко

Наприклад, не все остаточно з’ясовано серед стрибунок у висоту. З традиційної армійської трійки збірної Магучіх, Геращенко і Левченко може випасти остання. Буквально на п’яти їй наступає ще одна армійка – Юлія Чумаченко, яка на останніх змаганнях у Чехії показала на 2 сантиметри вищий результат, ніж Левченко у Фінляндії. Тобто, боротьба між ними на чемпіонаті в Луцьку обіцяє бути запеклою.

‒ Кандидатками на участь в Олімпіаді є ще одна жіноча армійська «трійка» ‒ представниці напівмарафонського забігу Дарина Михайлова, Вікторія Калюжна і Євгенія Прокоф’єва.

Євгенія Прокоф`єва

‒ Вони виконали олімпійські нормативи. Торік восени Прокоф’єва на Чемпіонаті світу у Гдині показала 23-й результат, виграла національний чемпіонат і забезпечила місце в Олімпійській збірній. Долю Дарини й Вікторії вирішить тренерська рада. Але, на мою думку, всі дівчата гідні участі у стартах у Токіо.

‒ Євгене Івановичу, кого з спортсменів мине «рішення ради тренерів» і вони стовідсотково можуть збирати валізи до Японії?

Мар`ян Закальницький

Серед таких наші скороходи – старший солдат Мар’ян Закальницький, який стартуватиме на дистанції 50 кілометрів, солдат Марія Сахарук і працівник ЗСУ Іван Лосєв виступатимуть на дистанції 20 кілометрів. Мар’ян – чемпіон Європи, срібний призер командних чемпіонатів Світу і має характер справжнього бійця. У березні цього року виграв відкритий чемпіонат Туреччини й із колегою по команді Іваном Лосєвим виконав олімпійський норматив. Недавно в Сумах відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьби на 20 кілометрів. Саме після нього мало стати зрозуміло, хто з шести українок, в яких є нормативи, поїде на Ігри. Марія Сахарук там не виступала, але суперниці показали результат нижчий, ніж в армійки. Тож Марія залишається першим номером у збірній. Ще один наш скороход Ігор Главан у ходьбі на 50 кілометрів теж має шанси потрапити в Токіо.

Ірина Климець

Забронювала місце на поїздку до Токіо й фіналістка чемпіонату світу з метання молота старший солдат Ірина Климець. Наприкінці травня відбувся ІІІ етап Кубку України з метань і однією з основних подій турніру стало її повернення до змагань після травми. У Марії великий шанс вдало виступити на Олімпіаді, якщо під час метання молота не буде… дощу. Спортсменка не дуже комфортно почувається у мокрому секторі – боїться підслизнутися.

Вікторія Ткачук

До Анни Рижикової, яка вже давно виконала олімпійський норматив у бігу на 400 метрів з бар’єрами, минулого тижня доєдналася армійка Вікторія Ткачук. Вона відкрила літній сезон змаганнями в Італії і вже на першому старті впритул наблизилася до олімпійського нормативу. А вже 7 червня у Празі на міжнародних змаганнях вона впевнено перемогла і показала час, що відповідає нормативу.

‒ Традиційно серед армійських легкоатлетів, які представляли Україну на Олімпіадах, були штовхальники ядра. Як цього разу?

Ігор Мусієнко

‒ Наприкінці травня на відкритому чемпіонаті Молдови нашому Ігорю Мусієнку вдалося вперше в кар’єрі відправити ядро за 21 метр, перемогти й виконати олімпійський норматив – 21.15 м. Ще один такий норматив і перемога на рахунку штовхальниці ядра Ольги Голодної. Її результат ‒ 18.56 метрів. Зауважу, що за 18-метрову позначку Ольга востаннє штовхала у 2017-му. Більше того, результат, показаний у Кишиневі, є другим у кар’єрі спортсменки.

‒ Який відсоток армійців буде в легкоатлетичній команді нашої Олімпійської збірної?

‒ Традиційно наші атлети переважають у легкоатлетичній команді. Не виключення і склад нинішньої. Нині 30 відсотків легкоатлетичної команди – армійці. Щодо прогнозів, давайте не загадувати. Будь-якій медалі ми радітимемо. Але нагадаю: українські легкоатлети не мають ще у скарбниці золотої олімпійської медалі.

‒ Дякую за розмову. Сподіваємося, що хтось саме з армійських легкоатлетів принесе перше «золото» Україні на Олімпіаді в Токіо.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Діловод персоналу

від 23000 до 50000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Бойовий медик

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Оператор систем звязку

від 20100 до 120100 грн

Коломия, Івано-Франківська область

Сапер

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Старший бойовий медик, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Служба в ЗСУ за контрактом

від 20100 до 121100 грн

Чернігів, Чернігівська область