ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Яким книгам і стрічкам варто присвятити вільний час

MilitaryArt
Прочитаєте за: 4 хв. 26 Травня 2021, 17:28

Кореспонденти АрміяІnform підготували невеличку добірку фільмів та книг, які наповнять ваше дозвілля культурним змістом і допоможуть підтримати належний інтелектуальний тонус та ментальне здоров’я.

«Трохи нижче неба» фільм-документ про захисників Донецького аеропорту, яких називають «кіборгами»

На початку 2021 року в низці міст України презентовано документальну стрічку «Трохи нижче неба» про наших воїнів, які боролися за Донецьке летовище. Її режисер — журналіст і письменник Руслан Горовий. Продюсер і автор фільму — доброволець і військовий журналіст Михайло Ухман, який разом із бойовим побратимом Сергієм Коновалом понад рік їздив країною, записуючи інтерв’ю з тими, хто боровся з російськими окупантами.

В основі кінострічки — історії чотирьох воїнів 80-ї бригади ЗСУ, які загинули в січні 2015-го: Ігоря Римара, Володимира Труха, В’ячеслава Мельника та Івана Вітишина.

Документальне кіно про матерів учасників бойових дій на Сході України «Мати апостолів»

Любов матері — всеосяжна. Коли син потрапляє в небезпеку, мати без вагань кидається йому на допомогу. Заради спасіння дитини вона здатна на все! Навіть пройти крізь пекло війни.

Коли Софія дізнається, що літак її сина збито, вона вирушає в небезпечну мандрівку, повну несподіванок та пригод. Ніхто напевне не скаже, чи вижив її син. Матері доведеться вступити у відчайдушну боротьбу із сильними ворогами заради його спасіння. На цьому нелегкому шляху вона зі звичайної жінки, яка навіть не здогадується, на що здатна, перетворюється на Матiр, яка втішає й рятує навіть пропащі душі.

Фільм про ставлення учасників АТО/ООС і патріотів до рідної мови: «Соловей співає, доки голос має»

Інша стрічка «Соловей співає, доки голос має» 65 хвилин розповідає про аналіз мовної ситуації в Україні за останні два сторіччя, досліджує причиний наслідки нинішньої конфронтації довкола єдиної державної мови.

Фільм є новаторським дослідженням проблем мовного питання в Україні.Стрічку знімалив різних містах України та в 4 інших державах: Білорусі, Ізраїлі, США та Великій Британії.

Фахівці міжнародного рівня й пересічні люди простими словами висловлювали своє ставлення до рідної мови. На конкретних фактах і черездумки авторитетних науковців їм вдалося розвінчати низку міфів, нав’язаних нам країною-агресором.

Лоренс Ріс: «Гітлер і Сталін. Тирани і Друга світова війна». Аудіокнига

Тридцятирічне дослідження, викладене зрозумілою мовою. Книга, що зазирає в потаємні куточки Кремля і Рейхстагу та в голови тиранів Другої світової. Українська версія, що вийшла водночас з оригіналом і стала першим іноземним перекладом довгоочікуваного видання. Гітлер і Сталін — два, мабуть, найвідоміші тирани XX століття.

Хоч вони і перебували в опозиції один до одного, все ж таки були втіленням єдиного принципу авторитарної влади. Злочини сталінського режиму не менш жахливі, аніж нацистського, та за цими двома лідерами люди чомусь ішли до кінця. Чому? Лоренс Ріс 30 років розпитував саме цих людей про їхні згадки щодо подій Другої світової — і вмістив у цій книзі сповіді тих, хто був свідком правління двох тиранічних історичних постатей.

На основі розповідей солдатів Червоної армії та Вермахту, цивільного населення та навіть тих, хто перебував у найближчому оточенні до Гітлера і Сталіна, Лоренс Ріс зміг передати лаштунки кривавого протистояння, таємних політичних процесів і нещадних доленосних рішень. Це повна аудіоверсія, яка включає всі розділи паперової книги.

Олександр Вдовиченко: «72. Записки комбата»

Нещодавно побачила світ книга «72. Записки комбата», автором якої є командир 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу ЗС України, колишній командир 1-го батальйону 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців полковник Олександр (позивний «Слов’ян») Вдовиченко.

Український письменник, перекладач, громадський діяч Сергій Жадан у передмові до видання зазначає: «Про російсько-українську війну написано багато спогадів, мемуарів. Серед цієї літератури — літератури факту, літератури безпосереднього свідчення, прямої мови — трапляються книги, читаючи які, ти забуваєш, що їх писав не професійний автор, а справжній військовий. […] Друг Слов’ян написав, як на мене, чесну, відверту (місцями — доволі жорстку) книгу, і зробив це цікаво й талановито.

Це кінематографічне бачення подій, які автор оцінює зсередини, проза динамічна, проста у викладі, з точними описами персонажів, їхньої мови, характерів. Одразу усвідомлюєш, що читаєш сторінки великого літопису, з яких просто на наших очах твориться нова Історія. В цьому випадку вона пишеться серйозно й переконливо».

Приємного читання та перегляду!

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На Закарпатті затримали контрабандиста, який «зрадив» цигаркам з ухилянтами

На Закарпатті затримали контрабандиста, який «зрадив» цигаркам з ухилянтами

За $2300 він обіцяв чоловіку допомогу із незаконним перетином кордону до Румунії через річку Тиса.

Окупанти скинули авіабомбу на Берислав: 15 людей отримали контузію

Окупанти скинули авіабомбу на Берислав: 15 людей отримали контузію

російська армія скинула керовану авіаційну бомбу на місто Берислав Херсонської області.

В Україні 15% громадян проживають в умовах ризику, пов’язаного з вибухонебезпечними предметами

В Україні 15% громадян проживають в умовах ризику, пов’язаного з вибухонебезпечними предметами

З лютого 2022 року в Україні ідентифіковано 659 інцидентів з вибухонебезпечними предметами.

На півдні ворог втратив 4 гармати й танк

На півдні ворог втратив 4 гармати й танк

Протягом доби отримали підтвердження, що у ворога стало менше на 150 окупантів і 31 одиницю озброєння та військової техніки.

Викрито ще одного зрадника, який воював проти ЗСУ біля Соледара

Викрито ще одного зрадника, який воював проти ЗСУ біля Соледара

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного колаборанта, який воював проти Сил оборони на сході України.

Закон про мобілізацію направлено на підпис Президенту

Закон про мобілізацію направлено на підпис Президенту

Законопроєкт про мобілізацію №10449 направили на підпис Президента України Володимира Зеленського.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кок “військовослужбовець”

від 25000 до 60000 грн

Одеса, Одеська область

Оператор БПЛА Збройні Сили України

від 20100 до 123000 грн

Запоріжжя, Запорізька область

Номер обслуги

від 20000 до 120000 грн

Київ

21 окремий батальйон спеціального призначення

Кулеметник

від 21000 до 121000 грн

Вознесенськ

Військова частина А2734

Розвідник

від 50000 до 120000 грн

Київ

Департамент активних дій ГУР МО

Інженер виробничого відділення

від 25000 до 26000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130