ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У рамках проєкту «ARTПЕРЕМИР’Я» проводиться святкова акція «Радість дітям на Великдень»

Армія і суспільство
Прочитаєте за: 4 хв. 7 Травня 2021, 11:01

На Світлій Великодній Седмиці за сприяння командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва на сході України проводиться святкова акція «Радість дітям на Великдень».

Проведення акції у рамках національно-мистецького проєкту «ARTПЕРЕМИР’Я» розпочалося 6 травня з населених пунктів Бахмутського району. Маленькі мешканці прифронтових міст Світлодарської територіальної громади та Парасковіївської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №40 цього дня зустрічали акторів Чернігівського обласного театру ляльок ім. О. Довженка з музичною інтермедією «Великдень із космічними мишами».

«На Донбасі дуже обмежена кількість театральних установ і артистів, які працюють системно. Тому «ARTПЕРЕМИР’Я», яке реалізується за безпосереднього сприяння командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва, є насамперед системним проєктом. Ця ініціатива працює на постійній основі. Впродовж кількох років, що діє проєкт, на виставах побували понад 12 тисяч дітей Донбасу. Театри при цьому працюють безплатно. Ми неодноразово привозили сюди театральні колективи, які приїжджають на схід України за покликом серця, для них дитячі усмішки – дуже дорого коштують. І наша задача – ознайомити дітей війни з надбаннями української культури. Вистави й благодійні творчі акції, що проводяться, покликані залишити слід у душі дитини, засіяти зернята радості, які потім виростуть у велике дерево і дадуть безліч плодів добра», – зазначив керівник-координатор проєкту, журналіст і письменник, офіцер командування об’єднаних сил ЗСУ Борис Кутовий.

За його словами, саме завдяки таким акціям, як «ARTПЕРЕМИР’Я», вислів «Діти – це майбутнє України» стає не просто гарними словами. «Це – реальність, із якою ми не можемо не рахуватися, – наголосив він. – Адже Україна і діти – це єдине, нерозривне. Цими днями ми говоримо: «Христос Воскрес. Воскресне й Україна!»

Провідний месидж заходів у рамках національно-мистецького проєкту «ARTПЕРЕМИР’Я» у прифронтовому районі Донбасу  – «Турбота про мирне і щасливе дитинство маленьких українців – це не обов’язок, це поклик серця».

Упродовж кількох років успішно забезпечує творче наповнення заходів «ARTПЕРЕМИР’Я» художній керівник проєкту – відомий театральний діяч Максим Добролюбов. А цього разу до проєкту долучився лауреат національної театральної премії «GRA» – Чернігівський обласний театр ляльок ім. О. Довженка з музичною інтермедією «Великдень із космічними мишами». Автор п’єси режисер-постановник Антон Шеремок зробив наголос у сценарії на інтерактив, завдяки якому діти перебувають у постійному русі та долучаються до всіх перипетій сюжету. В інтермедії задіяні актори Роман і Ольга Маджуги та Ольга Ільо.

«Втретє наш творчий колектив стає учасником проєкту «ARTПЕРЕМИР’Я». У 2019 році Чернігівський обласний театр ляльок ім. О. Довженка представив дітям прифронтових населених пунктів п’єсу «Ангелик, що загубив зірку». Восени 2020 року ми брали участь у фестивалі «Печера казок» із двома виставами. – І тепер – нова постановка, якій, безумовно, радіють юні мешканці сходу», – наголосила завідувачка літературної частини театру Мирослава Губар.

Серед двох тисяч дітей, які проживають у населених пунктах Світлодарської територіальної громади, 600 мають статус «Діти війни». Постійне, впродовж семи років, проживання маленьких українців у районі проведення бойових дій не могло не позначитися на їхньому фізичному та психологічному стані. Тут згадують, що обстріли та руйнування з боку ворога набували особливої інтенсивності у районі Світлодарської дуги у 2015 – 2016 роках. Саме з того часу діти разом із дорослими навчилися «слухати небо», тобто перебувати в постійному очікуванні ворожих «прильотів». Отже, на тлі такої напруги та хронічного стресу культурна акція дозволила на деякий час відволікти дитячі душі від подій війни й наповнити їх спокоєм та радістю.

Під час святкової акції «Радість дітям на Великдень» маленькі українці із прифронтових населених пунктів Мар’їнки, Новомихайлівки, Новолуганського, Світлодарська, Парасковіївки, Миронівського, Красногорівки не тільки побували на святкових виставах, але й отримали від військових смачні великодні паски.

Акція проводиться за сприяння Корпорації «АТБ», Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України, ПрАТ «Дніпропетровський комбінат харчових концентратів» та інших благодійників і помічників.

Довідково. Національний проєкт «АРТПЕРЕМИР`Я» був заснований за ініціативи та сприяння командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва  й успішно впроваджується вже третій рік поспіль. За період дії проєкту організовано і проведено більш ніж 35 виступів найкращих артистів і театральних колективів, на яких побувало майже дванадцять тисяч «дітей війни» та дорослих  глядачів.

У вересні 2020 року у м. Соледар Донецької області в рамках національного проєкту «АРТПЕРЕМИР`Я» відбувся театральний мініфестиваль дитячих театрів «Печера казок». Вистави відбувалися у соляних печерах на глибині 288 метрів під землею. Аудиторія – діти з прифронтових населених пунктів Донецької області.

Також у грудні 2021 року, напередодні новорічних і різдвяних свят, більш ніж 2000 «дітей війни» взяли участь у святковій акції «Книжка в гості завітала – свято дітям влаштувала». Діти побачили театральні вистави та отримали солодкі подарунки. До Мар’їнської музичної школи було передано сучасні музичні інструменти, а до 130 шкільних та містечкових бібліотек прифронтового Донбасу – 500 книжок дилогії офіцера ЗСУ Бориса Кутового «Листи здалеку».

Читайте нас в Telegram
На півдні України ворог активно застосовує FPV-дрони — за добу понад сотню атак

На півдні України ворог активно застосовує FPV-дрони — за добу понад сотню атак

У прифронтових регіонах на півдні України російські окупанти продовжують тероризувати мирне населення, використовуючи FPV-дрони.

На Бахмутському напрямку спалили бронетехніку ворога

На Бахмутському напрямку спалили бронетехніку ворога

Бійці 5-ї Окремої штурмової Київської бригади завдали ударів по танках і БМП росіян, які намагалися наступати.

Українська військово-медична академія розпочала навчання для слухачів «Офіцерського курсу»

Українська військово-медична академія розпочала навчання для слухачів «Офіцерського курсу»

Українська військово-медична академія Медичних сил Збройних Сил України розпочала навчання для слухачів програми «Навчальний взвод резерву офіцерського складу».

На півдні за добу зафіксували проліт 64 розвідувальних БПЛА

На півдні за добу зафіксували проліт 64 розвідувальних БПЛА

Окупанти тиснуть артилерійськими обстрілами, завдають авіаційних ударів, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів, не припиняють аеророзвідку.

На березі річки затримали волинян, які намагалися переправити ухилянтів до Польщі на човні

На березі річки затримали волинян, які намагалися переправити ухилянтів до Польщі на човні

Оперативники Волинського прикордонного загону у взаємодії з польськими колегами викрили протиправну діяльність з незаконного переправлення осіб через кордон.

У Міноборони прокоментували можливість вручення повісток за кордоном

У Міноборони прокоментували можливість вручення повісток за кордоном

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін прокоментував можливість вручення представниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки повісток українським військовозобов’язаним чоловікам за кордоном.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій (кат. С, С1)

від 28000 до 36000 грн

Київ

Військова частина А3628

Стрілець-санітар

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Командир зенітного артилерійського взводу

від 25000 до 50000 грн

Одеса

Військова частина А2238

Начальник групи секретно-документального забезпечення, військовослужбовець

від 20000 до 30000 грн

Дніпро

Комендатура військових сполучень (Дніпро)

Вогнеметник у ЗСУ

від 20000 до 120000 грн

Самбір, Львівська область

Психолог в бойову бригаду ( Служба за контрактом ЗСУ)

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

Заводський РТЦК та СП