ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Полтаві урочисто відкрили меморіальну дошку загиблому захиснику Андрію Ярешку

Армія і суспільство Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 11 Травня 2021, 16:23

П’ять років тому  під час мінометного обстрілу в районі Авдіївки внаслідок важкого поранення героїчно загинув командир взводу окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського старший лейтенант Андрій Ярешко. Відважний воїн до останнього подиху залишився вірним військовому обов’язку, бойовим побратимам, своїй країні.

На знак вшанування та увіковічення пам’яті героя на фасаді Полтавської загальноосвітньої середньої школи І-ІІІ ступенів №27 відбулось урочисте відкриття іменної меморіальної дошки.

Захід відбувся у рамках реалізації проєкту «Незгасний вогонь пам’яті», ініційований керівництвом Полтавського обласного ТЦК і СП за сприяння керівництва ВГО «Сила і честь» на чолі з Андрієм Барановим  та міського голови міста Олександра Мамая.

На мітингу-реквієму слова глибокої скорботи та вдячності за самовідданість та жертовність Андрія Ярешка пролунали від бойових побратимів, представників командування гарнізону, шкільних друзів, міського очільника та дружини  полеглого воїна.  

– Андрій одним із перших став на захист незалежності своєї країни у найважчі для неї часи початку російської агресії, – розповів перший командир 16-го окремого мотопіхотного батальйону полковник запасу Іван Петренко. – Він був не просто талановитим командиром, а й справжнім батьком для підлеглих. Його найголовнішим кредо були такі поняття, як перемогти ворога та максимально зберегти життя своїх солдатів. Залізна воля у ньому поєднувалась з великою силою любові до життя, миру та всього прекрасного. Саме тому по закінченні мобілізації воїн-захисник повернувся до армійських лав, щоб  боронити свою країну, свій народ. І його життєвий та бойовий шлях повинен стати прикладом для наслідування всіх прийдешніх поколінь. 

На завершення мітингу-реквієму та ритуалу відкриття пам’ятного знаку  архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір прочитав поминальну молитву  на вшанування пам’яті Андрія Ярешка та окропив меморіальну дошку святою водою.

Від імені командування військової частини, де проходив службу полеглий захисник, його вдові був вручений пам’ятний знак «16-й окремий мотопіхотний батальйон». 

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
США закуплять українську зброю

США закуплять українську зброю

Військова допомога з боку США передбачає передачу Україні не лише американської зброї, а й замовлення на підприємствах українського військово-промислового комплексу.

Вдарили по пасажирському поїзду: подробиці ракетної атаки по Балаклії

Вдарили по пасажирському поїзду: подробиці ракетної атаки по Балаклії

Окупанти атакували ракетою залізничний вокзал як раз в той момент, коли біля нього знаходилися пасажирські вагони електропоїзда «Харків-Ізюм».

ОСУВ «Хортиця» спростувало інформацію про захоплення росіянами заводу у Красногорівці

ОСУВ «Хортиця» спростувало інформацію про захоплення росіянами заводу у Красногорівці

Оперативно-стратегічне угруповання військ «Хортиця» спростувало інформацію щодо захоплення російськими окупантами вогнетривкого заводу в селі Красногорівка Донецької області.

Зросла кількість загиблих та поранених внаслідок обстрілу Удачного на Донеччині

Зросла кількість загиблих та поранених внаслідок обстрілу Удачного на Донеччині

Станом 18:00 25 квітня 3 людини загинуло і 4 було поранено внаслідок російського обстрілу селища Удачне Покровського району Донецької області.

Володимир Зеленський провів Ставку: обговорювалося прикриття життєво необхідних для країни об’єктів

Володимир Зеленський провів Ставку: обговорювалося прикриття життєво необхідних для країни об’єктів

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на якому обговорювалося питання щодо прикриття життєво необхідних для країни об’єктів.

Президент: Ми мали отримати допомогу якомога швидше, інакше нас відсунуть

Президент: Ми мали отримати допомогу якомога швидше, інакше нас відсунуть

В інтерв’ю Fox News Володимир Зеленський розповів чи була Україна близька до поразки через затягування американської допомоги і як варто будувати стійку та тривалу безпеку в Європі.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-механік кат. В, С, D, військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

81 ОАеМБр

водій (служба в Збройних Силах України)

від 20100 до 123000 грн

Кам'янське, Дніпропетровська область

Командир взводу

від 25000 до 55000 грн

Одеса

Військова частина А4055

Гранатометник у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Водій-електрик, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ