ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #СПОРТ #РАШАБУМ #ЛАЙФХАКИ #ООС #КОРУПЦІЯ #ІНФОГРАФІКА

Що на обід у ракетників?

Прочитаєте за: 3 хв. 27 Травня 2021, 14:43

До охайної та просторої зали їдальні ракетної бригади у визначений час підтягуються військовослужбовці на обід. Вже у фоє кожен може ознайомитись на великій «плазмі» із запропонованими стравами.

Кухарський креатив

— У нас сьогодні на перше запашна юшка з горбуші. Для бульйону використовуємо вже кип’ячену воду і рибу, згодом додаємо моркву й картоплю на 20–30 хвилин та спеції — сіль, перець до смаку і, звісно, зелень, — інформує старший кухар зміни молодший сержант Ірина Стасюк.

На друге — на вибір дві страви — тушкована капуста або гречка з кручениками зі свинини та два салати на вибір. До складу одного з них — «Райдуга» — входить морква по-корейськи, ковбаса, огірок, приправляється все це олією, а на довершення ще й зелень. Інгредієнти «салату з сиром Фета» — капуста «пекінка», помідори, огірки, оливки, перець болгарський та сир Фета, і теж заправлений олією. На третє — узвар із сухофруктів і яблука.

Сніданок ракетників

На сніданок ракетники куштували млинці зі сметаною, спагеті з тушкованим м’ясом, салат з моркви і ковбасою під майонезом. А на вечерю кухарі порадують військових смаженою рибою у клярі та макаронами.

Завдяки тісній співпраці з фірмою маємо гарні результати на столі у військових

— Ми вже маємо тривалий досвід харчування за Каталогом — з вересня 2017 року. Це, звісно, значно краще, ніж попередня система харчування. Можемо порадувати наших військових свіжими овочами, фруктами, якісним м’ясом, сиром, йогуртами. Ми налагодили тісну і прозору співпрацю з цивільною фірмою, яка постачає нам продукти. Якщо виникають окремі запитання до їх якості — все оперативно замінюємо впродовж дня, — розповідає начальник продовольчої служби капітан Дмитро Новосьолов. – Взагалі постачальники розуміють свою відповідальність, і серйозних проблем у нас не виникало.

У плануванні меню-розкладки враховують вартість на добу, кількість калорій і побажання особового складу. Також, за рекомендацією медиків, відповідно до сезону готують салати і страви, замовляють овочі та фрукти.

У бригаді взагалі питання продзабезпечення як у пункті постійної дислокації, так і під час ротацій на Схід, організовано на достатньо високому рівні. І в польових умовах досвід та кваліфікація кухарів у пікселі забезпечує збалансоване харчування ракетників. Страви польової кухні нічим не відрізняються від приготованих на сучасному кухонному обладнанні.

— Головне тут — бажання порадувати товаришів по службі, творчий і професійний підхід кухарів та, звісно, якість продуктів, — ділиться начальник їдальні прапорщик Михайло Панчілов.

Головне для постачальника вчасно реагувати на потреби військових

— У нас склались добрі робочі стосунки з частинами, які ми забезпечуємо. Згідно із заявками вчасно постачаємо замовлені продукти. Звичайно, на початку такої співпраці були певні проблеми. Та ми швидко реагуємо на зауваження чи побажання з військових частин. І з часом усе нормалізувалось, ми маємо хороші результати. Головне для нас — щоб військові були задоволені нашою співпрацею, — проінформував кореспондента АрміяInform менеджер компанії постачальника Юрій Ношенко.

⚠ Нагадаємо, що АрміяInform проводить ревізію на армійській кухні:

Якщо ви чимось не задоволені (або задоволені, впевнені і такі будуть) надсилайте впродовж 2-3 днів фото своїх сніданків, обідів та вечерь. Побачимо, де насправді є проблеми на солдатській кухні. Наші журналісти завітають до вашої військової частини з цими фото. Ми знаємо як вплинути на ситуацію.

Чекаємо на ваші фотолисти за адресою: insider@armyinform.com.ua. Вказуйте лише номер вашої частини. Анонімність, конфіденційність гарантуємо.

 

12

Кореспондент АрміяInform
Стежте за нами в Instagram