ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Понад 25,5 млн євро отримала Україна на кредитні програми для переселенців

Армія і суспільство
Прочитаєте за: 2 хв. 12 Травня 2021, 11:25

Уряд Німеччини через державний банк KfW виділив ґрант у розмірі 25,5 млн євро для фінансування програми з іпотечного кредитування внутрішньо переміщених осіб в Україні. Про це повідомив голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний після пресконференціїі з закордонними партнерами щодо проєкту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб».

Зокрема, стало відомо, що прийом заяв для участі у програмі розпочнеться вже 17 травня 2021 року.Окремий реєстр громадян буде сформовано на базі чинних реєстрів, які ведуть регіональні управління Держмолодьжитла. Водночас ті особи, які вже включені до цих реєстрів, не будуть виключені з них до моменту фактичного отримання кредиту. Реєструватися вдруге громадянам, зареєстрованим за кредитною програмою відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 листопада 2019 р. № 980, немає потреби.

Зареєструватися для участі у програмі можна онлайн через єдиний портал державних послуг Дія, або ж звернутися особисто до регіонального управління та подати письмову заяву.

Переможців серед учасників програми відбиратимуть із застосуванням генератора випадкових чисел. Таких відборів буде декілька. Перший, орієнтовно, проведуть вже у липні цього року.

Кредити внутрішньо переміщеним особам надаються на термін до 20 років під 3% річних. Перший внесок – 6% від вартості житла. Нормативна площа – 21 кв. м на кожного члена сім’ї плюс додатково 10,5 кв на сім’ю.

Із покроковим планом дій для ВПО, які планують взяти участь у програмі «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб», можна ознайомитися на сайті Держмолодьжитла або перейти за посиланням (https://cutt.ly/MbD4Eqp).

Для отримання додаткової інформації та поставити запитання щодо цієї та інших програм, можна також під час щотижневої гарячої телефонної лінії з головою та членами правління Держмолодьжитла кожної п’ятниці з 10:00 до 12:00 за телефоном: (044) 363-10-80.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Ракетна атака на Дніпропетровщину: кількість загиблих зросла до 9, серед них — троє дітей

Ракетна атака на Дніпропетровщину: кількість загиблих зросла до 9, серед них — троє дітей

Наразі число загиблих зросло до 9 через російську атаку по Дніпропетровщині — у лікарні померла поранена дитина.

Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов розповів, що після знищення російського бомбардувальника Ту-22М3 другий російський літак був змушений розвернутися.

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав країни ЄС посилити допомогу Україні, зокрема відправити більше систем ППО Patriot.

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

Начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони України полковник Руслан Берегуля повідомив, що військові сапери матимуть страхування та додаткову щомісячну виплату в розмірі 30 тис. грн.

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російський бомбардувальник Ту-22М3 було знищено тими ж засобами, якими раніше було уражено російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.

Війська рф обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки

Війська рф обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки

російські війська протягом 18 квітня декілька разів обстріляли Вовчанськ на Харківщині, внаслідок чого поранений місцевий житель, а також пошкоджено 15 житлових будинків.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Пілот, оператор безпілотних літальних апаратів

від 50000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО (Військова частина А7270)

Кулеметник

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

233 окремий батальйон 128 ОБр Сил ТрО

Номер обслуги до 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Технік зв’язку, військовослужбовець

від 20000 до 25000 грн

Бориспіль

Київ, ОКПП ДПСУ

Молодший інспектор прикордонної служби

від 20100 до 25000 грн

Херсон

Державна прикордонна служба України

Стрілець

від 40000 до 120000 грн

Житомир

1 ОБрСпП ім. Івана Богуна