ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Із близько 10 тис дітей, осиротілих через російсько-українську війну, 6 тис. мають срібні обереги

Новини Події
Прочитаєте за: 3 хв. 31 Травня 2021, 12:14

У Харкові близько 200 дітей українських воїнів, які загинули на Сході нашої держави під час російсько-української війни, отримали срібні обереги «Батьківське серце» в формі серця, де на звороті написано ім’я їхнього загиблого батька чи мами.

Так, за ініціативи Громадської спілки «Всеукраїнське військово-цивільне об’єднання «Бойове братерство України» та Громадської організації «Всеукраїнське об’єднання рідних, зниклих безвісти і загиблих захисників України» за підтримки облдержадміністрації у залі обласної філармонії зібралися сотні ветеранів АТО/ООС, волонтерів, курсантів військово-навчальних закладів, щоб вшанувати полеглих героїв.

–Харківщина стала 23-ю областю в Україні, де реалізують цей соціальний проєкт, – каже керівник ГС «Всеукраїнське військово-цивільне об’єднання «Бойове братерство України» Павло Жебрівський. – На Харківщині понад 300 представників різних силових відомств загинули в боях із російськими окупантами. У більшості з них залишилися діти і саме про них піклуємося. Адже сини чи доньки найкращих громадян України не повинні відчувати потреби в чомусь. Ім’я їхніх батьків на кулоні нагадуватиме про справжню ціну миру.

У церемонії вручення срібних оберегів «Батьківське серце» взяли участь: Павло Жебрівський, Народний Герой України Григорій Сіваченко з позивним «Гора», заступник голови Харківської ОДА Антон Деньгуб, заступник військового комісара Харківського обласного ТЦК та СП підполковник Микола Шарий тощо.

–Дуже важко дивитися в очі дітям, осиротілим через звірства російських катів, – говорить підполковник Микола Шарий. – Та ще страшніше буде, коли ми не говоритимемо про подвиги захисників України. Адже війна не закінчилася і, на жаль, мені доводиться проводжати в останню путь мешканців Харківщини. Щиро вірю в нашу перемогу в цій страшній війні. Адже Бог і правда на нашому боці. Герої не вмирають!

Серед тих, кому вручили обереги, був і кадет 10 класу Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» Віталій Пархоменко. Його батька Леоніда Пархоменка призвано до війська за мобілізацією ще у 2014-му, а роком пізніше він загинув на Сході. Коли Віталій подорослішав, вирішив піти по його стопах і харківська «кадетка» стала першим пунктом реалізації життєвого плану.

–За рік випускатимусь з навчального закладу, де багато чому навчився. Насамперед повірив у власні сили. Також у Кадетському корпусі опанував основи військової справи та став цінувати дружбу, на якій, вважаю, тримається вся армія. Я ще на роздоріжжі стосовно вибору вишу, де далі вчитимуся. Від дня смерті батька в мене не згасла потужна ненависть до ворогів, хочеться скоріше потрапити на фронт. Тож, можливо вступатиму кудись на «заочку», а після досягнення повноліття піду в бойову бригаду ЗС України як рядовий контрактник, – розповів кадет Пархоменко.

За словами представників Громадської спілки «Всеукраїнське військово-цивільне об’єднання «Бойове братерство України», в Україні близько 10 тис. дітей осиротіли через російсько-українську війну. Наразі срібні обереги вручені понад 6 тис. з них. Тому вони й далі їздитимуть державою і підтримуватимуть дітей, яких так жорстоко обпалила війна.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

Усього були атаковані 97 населених пунктів та 83 об'єкти інфраструктури.

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Від самого початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну українців охопила хвиля як новітніх розробок та технологій на фронті, так і колосального прориву в культурі.

Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Генерал Майкл Віґґерс Гілдґаард зустрівся з Міністром оборони України Рустемом Умєровим та Головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковником Олександром Сирським.

У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад  $1 млн

У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад $1 млн

17 квітня під час благодійного балетного вечора в Національній опері український бізнес і приватні благодійники інвестували у місії боротьби ГУР МО України $1 177 082.

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

російські загарбники протягом доби здійснили 21 обстріл (108 вибухів) прикордонних територій Чернігівської та Сумської областей.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кухар

від 25000 до 45000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Санітарний інструктор, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

військовослужбовець Начальник медичної служби

від 20000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Стрілець-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Суми

Косівський РТЦК та СП

Швець

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Оператор-дешифрувальник (БпЛА), військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО