ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

ДП «Антонов» — 75 років: політ триває…

Новини Озброєння та техніка Події
Прочитаєте за: 2 хв. 31 Травня 2021, 19:14

«20 травня 2021 року колектив нашого підприємства завершив стапельне складання фюзеляжу першого з літаків Ан-178, які будують за державним замовленням. Нині ви можете бачити, що до нього вже пристиковані крила — надійно, як і все, що виготовлено під всесвітньо відомим брендом «Антонов». Нині в агрегатних цехах заводу триває виготовлення хвостового оперення, елементів систем і деталей, які згодом знадобляться для кінцевого складання планера першого Ан-178. Цей етап планується завершити до кінця поточного року. Водночас ми розпочали виробництво деталей і агрегатів для другого та третього літаків. Укладаємо договори на постачання матеріалів і комплектувальних виробів з українськими та іноземними партнерами». Про це сьогодні, 31 травня, розповів гендиректор ДП «Антонов» Сергій Бичков на урочистостях, присвячених 75-річчю з дня заснування підприємства.

Колектив славетного підприємства привітав із цією датою і гендиректор ДК «Укроборонпром» Юрій Гусєв, зачитавши звернення Президента України Володимира Зеленського до антонівців.

«Працювати разом з вами — велика честь, оскільки «Антонов» — гордість України і надія на справжній ренесанс серійного транспортного авіабудування для потреб нашої держави. Перший крок до цього зроблено в торік у грудні, коли за сприяння Президента України укладено контракт на будівництво партії літаків Ан-178 для Міноборони України», — зокрема, зазначив він.

Зі свого боку т.в.о. директора Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони України полковник Владислав Шостак додав, що у ЗСУ експлуатується чимало зразків авіатехніки, виготовлених ДП «Антонов», яка забезпечує виконання поставлених завдань. Міноборони й надалі потребує як транспортних, так і спеціальних літаків. Уже цього року заплановано розпочати реалізацію нових проєктів.

Довідково.

31 травня 1946 року засновано Дослідне конструкторське бюро (ДКБ-153), головним конструктором якого призначено Олега Антонова. Згодом воно трансформувалося у флагман авіаційної галузі України — ДП «Антонов». За роки існування підприємства його фахівці створили понад 100 типів і модифікацій літаків різного призначення. Світове визнання «Антонов» отримав як розробник транспортних повітряних суден, а також регіональних пасажирських лайнерів і літаків спеціального призначення. Серед них — біплани Ан-2, пасажирські Ан-24, транспортні Ан-12, Ан-26, Ан-32, аерофотознімальні Ан-30, багатоцільові Ан-72, Ан-74, всесвітньо відомі велетні Ан-22 «Антей», Ан-124 «Руслан», Ан-225 «Мрія», новітні реактивні літаки сімейства Ан-148, Ан-158, Ан-178.

Це ключове підприємство українського авіабудування, на якому нині працюють близько 9500 фахівців різних спеціальностей. Його діяльність сприяє утворенню десятків тисяч робочих місць у вітчизняних компаніях-партнерах, науково-дослідних інститутах.

Нині ДП «Антонов» — одна з небагатьох компаній світу, що реалізує повний цикл створення сучасного літального апарату — від розробки, серійного виробництва до забезпечення комплексної постпродажної підтримки. 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Літак, 8 танків та 750 окупантів: статистика втрат рф за останню добу

Літак, 8 танків та 750 окупантів: статистика втрат рф за останню добу

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно становлять:

«Приїхали»: як каратимуть водіїв, які тікають від мобілізації

«Приїхали»: як каратимуть водіїв, які тікають від мобілізації

18 квітня набуде чинності ухвалений закон про мобілізацію. Разом з багатьма нормами почнуть діяти і заходи впливу щодо тих, хто ухиляється від виконання конституційного обов’язку.

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Офіцер інформаційно-аналітичної групи

від 20000 до 120000 грн

Львів, Львівська область

Водій, військовослужбовець

від 20500 до 50500 грн

Кропивницький

Військова частина А4607

Бухгалтер

від 21000 до 51000 грн

Житомир

Військова частина А1112

Номер обслуги у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Водій-кранівник

від 21000 до 51000 грн

Новомосковськ

Військова частина Т0940

Інструктор служби авіації та протиповітряної оборони

від 25000 до 70000 грн

Павлоград

Військова частина А4759