ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #СПОРТ #РАШАБУМ #ЛАЙФХАКИ #ООС #КОРУПЦІЯ #ІНФОГРАФІКА

Чотириразове харчування: Луцький військовий госпіталь

Прочитаєте за: 3 хв. 29 Травня 2021, 11:56

Кореспонденти АрміяInform відвідали їдальню Луцького військового госпіталю, аби перевірити, як тут готують. І, звісно, самим спробувати обідні страви на смак.

Їдальня розташована на першому поверсі шпиталю. Будівлю зведено ще у 1729 році. Вона – пам’ятка архітектури історичного значення. Ми прибули за годину до обіду. На кухні кипить робота: в одному приміщенні закінчується приготування котлет, в іншому – нарізка салатів, а в залах – сервірування столів… На годиннику 13:00 і до «роздатки» один за одним шикуються пацієнти: контрактники-учасники АТО/ООС, строковики, військові пенсіонери.

Старша зміни кухарів Надія Миколаївна у госпіталі працює сьомий рік. Професійного стажу – понад чотири десятки років, близько половини з них – у льотно-технічній їдальні військової частини.

– Харчування розподілено за дієтами. Загальна – п’ятнадцятий стіл, і дієти: перша, сьома й дев’ята. Кожна передбачає окреме харчування. 1,7 та 9 – каша перлова, суп вівсяний, салат із буряка, заправлений олією й малою кількістю солі. Котлети сьогодні в загальному меню смажені, на дієту – парові, – розповідає Надія. – Порівняно з міською й обласною лікарнями, що в Луцьку, у нас, на відміну від них, двічі на день в меню є м’ясо. Щодня на вечерю риба. Тут більша кількість м’яса, сиру, молока, сметани, кефіру…

– У госпіталі чотириразове харчування: сніданок, другий сніданок, обід і вечеря. Пацієнти харчуються у загальній їдальні, а ті з них, хто після операції − у палаті відділення. Тут завжди свіжі овочі й фрукти, залежно від сезону. На цей тиждень замовили яблука, на наступний – банани, ще через тиждень апельсини. З січня 2020-го ми перейшли на систему харчування аутсорсинг. Це неповний каталог. Фірма постачає продукти харчування, ми їх замовляємо. Коли перейшли на цю систему харчування – все змінилося на краще. Продукти замовляємо за каталогом, вони відповідають стандартам та сертифікатам з відповідною перевіркою їх якості й повноти порцій, – повідомила начальник продовольчої служби госпіталю Ганна Михальчук.

Як розповів помічник начальника Луцького військового госпіталю з матеріально-технічного забезпечення майор Олег Березняк, цього року заклад отримав нове обладнання для кухні: пароконденсат, електричні плити, холодильники й морозильні камери. Для переходу на каталогове харчування слід повністю замінити електромережу, провести ремонт інтер’єру, приміщень кухні та залів прийому їжі: стіни, стелі та підлоги. Незабаром тут очікують кошти з державного бюджету на ремонт їдальні.

⚠ Нагадаємо, що АрміяInform проводить ревізію на армійській кухні:

Якщо ви чимось незадоволені (або задоволені, впевнені, й такі будуть) надсилайте впродовж 2-3 днів фото своїх сніданків, обідів та вечерь. Побачимо, де насправді є проблеми на солдатській кухні. Наші журналісти завітають до вашої військової частини з цими фото. Ми знаємо, як вплинути на ситуацію.

Чекаємо на ваші фото за адресою: insider@armyinform.com.ua. Вказуйте лише номер вашої частини. Анонімність, конфіденційність гарантуємо.

Фото та відео авторів

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook